تمبر یا تمر هندی، خواص و کاربردهای گوناگون آن

تمبر یا تمر هندی، یکی از میوه های گرمسیری است که طرفداران به خصوصی داشته و در سراسر دنیا از اون برای تهیه ی غذاهای مختلف استفاده می‌کنند. در این متن با خواص تمر هندی و کاربردهای مختلف اون آشنا می شین، برای کسب اطلاعات کاملی از این میوه و ادویه تا پایان متن با ما همراه باشین:

تمر هندی مزایای زیادی از کاهش وزن گرفته تا تقویت ایمنی و موارد بی شمار دیگه داره. خیلی ها نمی دونن که این میوه ترش و شیرین به دلیل داشتن مواد مغذی گیاهی که به حفظ سلامت بدن کمک می کنه، سابقه طولانی در مصارف غذایی و دارویی داره. خواص برجسته و مفید تمر هندی از مدتها پیش به عنوان یک ملین طبیعی مطرح شده است، طعم شیرین آن دوست داشتنی است و از مدتها پیش در طب آیورودا و پزشکی هندی استفاده می شده است.

تمر هندی چیه؟

تمبر یا تمر هندی میوه ی درختی با چوب خیلی سخت است، همونطور که از اسمش پیداست بومی مناطقی از هند و قسمت هایی از آفریقا بوده و اسم علمی آن Tamarindus indica است. این درخت، در پاکستان و سایر مناطق گرمسیری هم رشد می‌کنه. تمر هندی یا به زبان خود هندی ها ایملی به دلیل طعم فوق العاده منحصر به فردش، خیلی خوشمزه بوده و یکی از غذاهای طبیعی بسیار ارزشمند در آشپزی و خوراک هندی است.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه پلویی، ترکیبات و طرز تهیه

طعم شیرین این میوه مورد علاقه اکثر هندیان در هر سنی بوده و جایگاه ویژه ای رو در میلیون ها خانوار در سراسر کشور برای خود درست کرده است. از این میوه بیشتر به عنوان ادویه یا چاشنی استفاده می کنن، هندی ها معتقدن افزدون این میوه به هر غذایی طعم بی نظیر و خواص فوق العاده ای می بخشه.

به گفته Lokendra Tomar ، متخصص تغذیه در دهلی، “تمر مدت زیادی است که در پزشکی استفاده می شه. این ادویه شیرین و ترش همراه با اسید تارتاریک که یک آنتی اکسیدان قوی است، بوده و از رشد رادیکال های آزاد (مسئول آسیب رساندن به سلول های بدن) در بدن جلوگیری می کنه”.

تمر هندی چیه؟

خواص تمر هندی

در ادامه ی متن برخی از خواص تمر هندی و همچنین فواید مهم سلامتی اون رو معرفی می کنیم:

تمر هندی سلامت دستگاه گوارش را تضمین می کنه

از مدتها پیش در طب هندی، تمر به عنوان یک ملین طبیعی معرفی شده و حکمای هندی معتقدن که این میوه متابولیسم بدن رو تحریک کرده و سیستم هضم و گوارش رو بهبود می بخشه. فیبر موجود در تمر به سهولت روند حرکت مدفوع از طریق روده کمک کرده و از یبوست جلوگیری می کنه.

مصرف تمر هندی همچنین فعالیت صفرا رو تحریک می کنه که این امر به حل و هضم شدن سریع غذا در دستگاه گوارش کمک زیادی می رسونه. هندی ها در طول زمان های بسیار از تمر هندی به عنوان یک ملین طبیعی استفاده کرده و همچنین معتقذن که متابولیسم بدن رو بالا می بره.

تمر هندی گردش خون رو بهبود می بخشه

تمر هندی دارای مقادیر زیادی پتاسیمه، پتاسیم یکی از مواردی است که با حفظ تعادل طبیعی مایعات در بدن به کنترل فشار خون و ضربان قلب کمک می کنه. این ماده همچنین حاوی آهنه که در تولید و تکامل طبیعی گلبول های قرمز خون نقش مهمی داشته و گردش خون رو روانتر می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه ماکارونی، خواص و ترکیبات آن

غیر از کنترل فشار خون، طی نحقیقاتی نشون داده شد که پتاسیم موجود در ترکیبات تمر هندی، استرس و فشار به وجود اومده بر روی رگ های خون رو تا حد زیادی پایین آورده و با خواص تسکین دهندگی که داره فشار خون بالا رو هم درمان می کنه.

تمر هندی به کاهش وزن کمک می کنه

تمر هندی یکی از مهمترین ترکیبات شناخته شده به نام اسید هیدروکسی سیتریک (HCA) رو داراست که با با بالا بردن متابولیسم بدن و پایین اومدن وزن ارتباط زیادی داره. این اسید باعث مهار آنزیم هایی در بدن می شه که به طور خاص به ذخیره چربی ها کمک می کنند.

با دارا بودن مقدار کافی فیبر، تمر هندی به فرد کمک می کنه تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کرده و از خوردن غذاهای بی ارزش، پرکالری و ریزه خواری های بیش از حد جلوگیری بشه.

تمر هندی سیستم ایمنی رو تقویت می کنه

تمبر هندی منبع غنی ای از ویتامین C و همچنین سایر آنتی اکسیدان ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند، این میوه رشد عفونت های میکروبی و قارچی رو به خوبی مهار می کنه. این امر به خاطر خاصیت ضد عفونی کنندگی تمر بوده و به بدن برای بهبود و رفع هرگونه عفونت کمک بسیاری می کنه.

تمر هندی دارای خواص ضد التهابی است

در ترکیبات تمر هندی خواصی وجود داره که به رفع التهابات و دردها می پردازه، خاصیت ضد التهابی این میوه برای کاهش مشکلاتی مانند آرتروز، درد مفاصل، شرایط روماتیسمی و نقرس مفید شناخته شده است. ناگفته نمونه که از این ماده بیشتر در داروهای گیاهی ای که برای بهبود التهاب مناسبند، استفاده می شه.

خواص سلامتی تمر هندی

تمر هندی سلامت چشم رو بهبود می بخشه

تمر هندی مملو از ویتامین A است، این ویتامین برای حفظ سلامت چشم انسان ضروری بوده و خطر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مربوط به سن رو کاهش می ده. این میوه دارای ترکیباتی است که از چشم فرد در برابر خشکی محافظت می کنه. نوشیدن جوشانده یا دمنوش تمر هندی، می تونه از التهاب چشم فرد جلوگیری بکنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه قیمه، ترکیبات، خواص و طرز تهیه

تمر هندی مالاریا رو درمان می کنه

یکی دیگه از خواص تمر هندی ضد ویروسی بودن اونه، خواص ضد ویروسی قوی ای که در این میوه وجود داره باعث شده است که در طب سنتی از این میوه به عنوان یکی از بهترین روش های طبیعی برای درمان مالاریا استفاده بشه.

تمر هندی روشن کننده طبیعی پوسته

مصرف تمر هندی یکی از بهترین و موثر ترین روش های طبیعی برای روشن و سفید تر شدن پوست صورت تلقی می شه. مقادیر بالای آلفا هیدروکسی اسید های (AHA) موجود در تمر هندی به پاک سازی و لایه برداری پوست صورت کمک می کنه. این میوه حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که به عنوان یک مرطوب کننده ی طبیعی برای پوست عمل می کنه.

تمر هندی کبد چرب رو رفع می کنه

تمر هندی دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدانه، همچنین این ماده به دلیل فواید و خاصیت ضد التهابی قوی ای که داره، یکی از بهترین مواد طبیعی برای سم زدایی و پاک سازی کبد محسوب می شه، با این خاصیت تمر هندی به درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب کمک می کنه.

تمر هندی به درمان سنگ کلیه کمک می کنه

تمر هندی دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی است. این مواد و ترکیبات به سم زدایی و پاک سازی رسوبات در کلیه ها کمک بسیاری می کنند که به تبع اون سنگ کلیه رو هم می تونن درمان بکنند.

کاربردهای مختلف تمر هندی

تمر هندی رو به روش های زیر استفاده می کنند:

میوه تازه

تمر هندی نرسیده مزه ی ترشی داره و می توان به عنوان چاشنی و طعم دهنده برای تهیه سوپ و آش تمر هندی، خوراک تمر هندی، انواع ترشی با تمر هندی، سس تامارین (سس تمر هندی) و انواع خورش با تمر هندی استفاده کرد. تمر رسیده مزه شیرینی داشته و می شه از اون برای تهیه شیره تمر هندی، مربا، دسر، شربت و آب میوه استفاده کرد.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه ترشی، ترکیبات، خواص و طرز تهیه

دمنوش تمر هندی

دمنوش یا نوشیدنی تمبر هندی نقش مهمی در طب سنتی ایفا می کنه. از این دمنوش برای رفع اسهال، درمان یبوست، قطع تب و بهبود زخم‌های گوارشی استفاده می‌کنند. همچنین از دمکرده ی پوست تنه درخت و برگ‌های اون هم برای ترمیم زخم‌ها استفاده می‌شه.

دمنوش تمر هندی

ادویه یا پودر خشک

تمبر هندی رو بعد از رسیدن خشک کرده و سپس آسیاب می کنند، سپس از آسیاب شده ی اون به ‌عنوان ادویه استفاده می کنند. در آسیا و آمریکای جنوبی، ادویه تمبر هندی رو در تعداد زیادی از غذاها و انواع سوپ‌ ریخته و از خواص بی شمار اون نهایت بهره رو می برند.

اطلاعات و ترکیبات دارویی تمر هندی

میوه تمر هندی سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها، ترکیبات پلی فنلی، ویتامین هایی مانند A و …، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، سدیم، روی و فیبر است. ترکیباتی که در این میوه وجود داره دارای خواص منحصربفردی است.

کاربرد تمر هندی در طب سنتی

در طب سنتی برای تمر هندی طبع سرد و خشک در نظر گرفته اند و معتقدن که به کاهش سطح کلسترول خون، بهبود سلامت قلب، پایین اومدن تب، هضم بهتر غذا، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، بهبود گردش خون، بهبود عملکرد سیستم عصبی، کنترل دیابت، رفع التهاب و درد، تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با میکروب ها و رفع مالاریا کمک می کنه.

مضرات مصرف زیاد تمر هندی

مصرف تمر هندی در مقادیر توصیه شده منعی نداره اما زیاده روی در مصرف اون می تونه باعث کاهش قابل توجهی در میزان گلوکز خون شده و منجر به هیپوگلیسمی بشه. این میوه در برخی افراد می تونه باعث آلرژی و حساسیت بشه که با علائمی مانند خارش، استفراغ و تنگی نفس مشخص می شه.

تمر هندی خاصیت اسیدی بالایی داره، پس زیاده روی در مصرف اون می تونه سلامت مینای دندان رو به خطر بندازه. زیاده روی در مصرف تمر هندی در بعضی از افراد خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا رو بالا می بره. همچنین ممکنه خطر رفلاکس معده رو هم افزایش بده.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص وانیل، مصارف و کاربردهای آن

نکات کلیدی و مهم درباره ی تمر هندی

  • آب تمر هندی برای درمان اختلالات صفراوی موثره.
  • اگر هستة تازه تمرهندی رو نصف کرده بر موضع عقرب زدگی بذارین سم اون رو می کشه.
  • برای درمان بواسیر دانه تمر هندی رو به صورت پودر کرده روی زخم بپاشید.
  • تمر هندی برای رفع تشنگی مفیده.
نکات کلیدی درباره تمر هندی

جدول ارزش غذایی تمر هندی

ارزش غذایی موجود در هر 100 گرم از تمبر هندی خام به شکل زیر می باشد :

مقدار در 100 گرمنام ماده معدنی
239 کیلو کالریانرژی  
62.50 گرمکربوهیدرات
2.80 گرمپروتئین
0.60 گرمچربی کل
5.1  گرمفیبر غذایی

ویتامین های تمر هندی

مقدار در 100 گرمنام ماده معدنی
14 میکرو گرمفولات
1.938 میلی گرمویتامین ب 3
0.143 میلی گرمویتامین ب 5
0.066 میلی گرمویتامین ب 6
0.428 میلی گرمویتامین ب 1
30 IUویتامین A
3.5 میلی گرمویتامین C
0.10 میلی گرمویتامین E
2.8 میکرو گرمویتامین K
28 میلی گرمسدیم
628 میلی گرمپتاسیم

مواد معدنی تمر هندی

مقدار در 100 گرمنام ماده معدنی
74 میلی گرمکلسیم
0.86 میلی گرممس
2.80 میلی گرمآهن
92 میلی گرممنیزیم
113 میلی گرمفسفر
1.3 میکرو گرمسلنیوم
0.10 میلی گرمروی
18 میکرو گرمبتا کروتن

خرید عمده ادویه

اضافه کردن ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف یکی از راه های خوشمزه تر کردن خوراک و غذاهای گوناگون هست که از گذشته تا به امروز هنوز ادامه داره. می شه گفت بهترین چاشنی ها برای خوش طعم و بو کردن غذاها همین ادویه های موجود هستن.

برای خرید عمده ادویه در هر نوع و میزانی که لازم دارین، با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت می تونین با کارشناسان ما تماس گرفته یا با مراجعه به سایت ما سفارش خودتون رو ثبت کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.