روش های شناسایی کشک مرغوب کدامند؟

کشک یکی از محصولات لبنی است که طی فرآیند کره گیری از شیر به دست میاد، در واقع کشک فرآورده ی فرعی شیر بوده که به روش های سنتی بعد از جوشاندن و غلیظ کردن دوغ چربی گرفته شده تهیه می شه. در این نوشته به اطلاعاتی درباره ی این محصول و همچنین راه های شناسایی کشک مرغوب می پردازیم، با ما همراه باشین:

آیا کشک موجود در بازار کشک خالص است؟

کشک رو به دو صورت خشک و مایع در بازار می توان دید که هر دو فرآورده‌ای لبنی بوده و از ماست گرفته می‌شه، کشکی که با عنوان کشک مایع با بسته بندی و آرم استاندارد تهیه می شه به خاطر گذر از آزمایشات و بررسی های بهداشتی امکان خیلی کمی در غیر بهداشتی بودن و بی کیفیت بودن اون وجود داره.

اما کشک های خشکی که در بازار موجودن و به روش سنتی تهیه می شن امکان تخلف بیشتری نسبت به کشک مایع دارند. در مراحل تولید کشک خشک به روش سنتی و بدون مجوز ممکنه یک سری مواد مانند آرد و نشاسته خیلی زیادی به محصول اولیه اضافه بشه که نه تنها سالم نیست بلکه استفاده ی زیاد از اون ممکنه سلامتی رو هم به خطر بیاندازد.

پس برای اینکه از سلامت و بهداشتی بودن کشک خشک خریداری شده تون اطمینان داشته باشین، سعی کنین اون رو از تولید کنندگان معتبر بخرین و اگر مصرف کشک تون به صورت مایع هست حتما توجه داشته باشین که اون رو از کارخانجات دارای پروانه بهداشتی تهیه کنین.

یک مقاله مرتبط و مفید
کشک و هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

چه تفاوتی بین کشک خشک سنتی و صنعتی وجود دارد؟

کشکی که با روش صنعتی تهیه می شه، بعد از جوشاندن و طی روش‌های مخصوصی غلیظ می شه. بر اثر جوشیدن و انجام این روش ها ترکیبات اسیدی موجود در ماست غلیظ تر شده و در نهایت طعم و مزه ی خاصی به محصول نهایی می ده. طی روش صنعتی برای تنظیم اسیدیته، ماندگاری و سلامت بیشتر، افزودنی‌هایی به کشک اضافه می‌شود که pH اون رو پایین میاره.

کشک خشک و کشک مایع

اما کشکی که به روش سنتی تهیه می شه، بعد از جوشاندن، زیر نور آفتاب قرار داده می شه تا گرمای آفتاب غلظت لازم رو به کشک داده و در نهایت اون رو خشک بکنه، در این حالت با تغییر پروتئین‌های شیر توسط خورشید باعث ترش شدن مزه کشک می شه. در روش سنتی اغلب کشک ها رو کاملا خشک می‌کنند ولی در روش صنعتی، درصد غلظت اون رو پایین آورده و جز در مواردی که لازم است کاملاً خشک بشه، به صورت مایع به بازار عرضه می کنند.

روش های شناسایی کشک خوب و مرغوب

اگه با خصوصیات و ویژگی های یک کشک خوب و با کیفیت آشنا نباشین ممکنه هنگام خرید کشک دچار اشتباه بشین، امروزه در بازار انواع کشک چه به صورت خشک و چه به صورت مایع با مارک ها و شکل ظاهری متفاوت موجودن که اطلاعی از خالص یا ناخالص بودن اون در دست نیست.

خصوصیات یک کشک مرغوب

اگه بخواین کشک مرغوب رو از جنس نامرغوب اون تشخیص بدین بهتره که به نکات زیر توجه کنین:

  • دقت کنین که حتماً رنگ کشک باید کرم و شیری رنگ باشه.
  • مغز یا قسمت داخلی کشک دارای حبابها و ترکهای ریز و درشت باشه.
  • رایحه و بوی کشک معطر و قابل تحمل باشه. (بوی دوغ مشهود باشه).
  • طعم کشک مناسب و تازه باشه.
  • کشک با کیفیت و خالص معمولاً برای مدت مناسبی حداقل دوماه باید ماندگاری داشته باشه.
مشخصات یک کشک خوب

رنگ تیره بعضی از کشک ها به خاطر چیست؟

بیشتر کشک های خالص و سالم دارای رنگ سفید تا کاراملی مایل به زرد هستند، البته رنگ كشك بیشتر به میزان چربی، غلظت و میزان گرما دیدن اونا بستگی داره. به عبارت دیگه هرچه کشک تهیه شده میزان غلظت و گرمادیدگیش بالاتر باشه، چربی اون بالاتر بوده و رنگ اون در نهایت تیره‌تر و كاراملی‌تر دیده می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
کشک و هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

ناگفته نمونه که گاهی اوقات کشک به دلیل مواردی از قبیل اینکه؛ ظروف مورد استفاده برای تهیه کشک تمیز نبوده. هنگام تهیه به خوبی جوشانده نشده است و یا قبل از خشک شدن در جای مرطوب نگه داری شده، که در این حالت کشک با اینکه خالص و طبیعی است ولی زود سیاه یا فاسد می شه.

مراقب کپک های کشک باشید!

ممکنه به خاطر خشک نشدن کامل یا استفاده از آرد و افزودنی های دیگه کشک کپک بزنه که در اون صورت هرگز نباید ازش استفاده بشه. توده های ایجاد شده ی کپک (بیشتر در بافت داخلی کشک ایجاد می شن) رو هرگز نباید خورد، این کپک ها به شدت سرطان‌زا هستند.

کپک های کشک نوعی سم در غذای تهیه شده ایجاد می‌کنه که خطرات زیادی داره، شاید فکر کنین که اگه کپک روی کشک رو بر داری، سم اون هم از بین رفته و مشکلی پیش نمیاد. یا اینکه با جوشاندن کشک سعی در تجزیه سم داشته باشین. اما باید بگیم نه برداشتن و نه جوشاندن سم رو از بین نمی بره و حتی ممکنه کشک رو سمی‌تر هم بکنه.

پس دقت داشته باشین، اگه کشک هاتون کپک زده است، حتما باید اونا رو دور بریزین. ناگفته نمونه ممکنه با جوشاندن کشک سلول های میکروب از بین برن، اما اجزای سلول و سم ایجاد شده در داخل ماده غذایی باقی می مونه و همین امر می‌تونه یک عامل خطرناک برای ایجاد بیماری باشه. سلول های مرده شاید هیچ عفونتی ایجاد نکنند اما می‌تونن آلرژی‌زا بوده و بدن رو برای ظهور بیمار تحریک بکنند.

ماندگاری کشک خشک

کشک های خشک نسبت به کشک های مایع ماندگاری بالاتری دارند و این امر ممکنه به خاطر وجود نمکی باشه که هنگام خشک کردن بهش اضافه می کنند. در هنگام تهیه کشک خشک هم برای ایجاد طعم بهتر و هم برای اینكه اضافه کردن نمك باعث زودتر خشك شدن كشك ها می‌شه بهش مقداری نمک اضافه می کنند. این نمک ها حتی از فاسد شدن زود هنگام کشک ها پیشگیری می‌کنند. البته توجه داشته باشین اگه مبتلا به بیماری فشار خون هستین، سعی کنین کشک های بی نمک رو به کار ببرید.

کشک خشک توپی

خرید عمده کشک خشک

هنگامی که برای خرید کشک به بازار مراجعه می کنین ممکنه با نرخ های متفاوتی مواجه بشین چون فارغ از بحث تولید کشک ممکنه با شکل و شمایل مختلف و دلالان و واسطه های گوناگونی برخورد داشته باشین.

یک مقاله مرتبط و مفید
کشک و هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

تیم ما بخاطر ارتباط مستقیم با مشتری و حذف دلالان و واسطه گری های مختلف کشک مرغوب رو با مناسبترین قیمت و بهترین کیفیت در اختیار مشتریان عزیز قرار می ده، پس با خیالی آسوده و مطمئن می تونین برای خرید عمده کشک سالم و بدون افزودنی های ناخالص از طریق کارشناسان فروش و یا سایت سفارش خود را ثبت کرده و از خریدی عالی و با کیفیت لذت ببرین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.