درباره تجارت و صادرات میوه خشک اینجا بخوانید.

در مورد تجارت میوه خشک چه می دانید؟ با هم در این متن تجارت میوه خشک و بحث های مربوط به اون رو بررسی کرده و به صادرات میوه خشک می پردازیم، با ما همراه باشین:

اکثر مردم میوه خشک رو با همون خشکبار می شناسن و فکر می کنن خشکبار و میوه خشک دو مقوله ایه که در راستای هم قرار دارن، ولی این گونه نیست. میوه خشک در زمره مواد تبدیلی محصولات کشاورزی به شمار می روه.

میوه خشک اسلایس (قطعه قطعه) شده صنعتی محصولی عالی برای عرضه در بازارهای صادراتی است. بهترین کیفیت و طعم میوه خشک توسط تولید کنندگان ایرانی تولید می شه. همچنین قیمت عرضه ی اون برای یک مشتری صادراتی مناسب تر از برخی کشورهای تولید کننده ی این محصول است. همین امر یک موقعیت ویژه برای توسعه ی تجارت میوه خشک فراهم آورده است.

چگونگی صنعت میوه خشک در ایران

صنعت میوه خشک می تونه میوه تازه رو به محصولی متفاوت با ماندگاری بالاتر تبدیل کنه، که از این محصولات می توان به خود میوه خشک و حتی لواشک اشاره کرد. این دو محصول دو فرآوری جدید از میوه تازه هستن که بازار بسیار مناسبی در کشورهای اروپایی دارن.

امروزه برخی از کشورهای اروپایی میوه خشک یا آجیل رو جایگزین مواد نیروزای شیمیایی کردن، برای همین بازارهای اروپا بازار بسیار مناسبی برای میوه خشک ایرانی محسوب می شه.

با توجه به اینکه صنعت میوه خشک در ایران یک صنعت نوپایی است، کشور ایران توانسته خودش رو به عنوان یک قطب بزرگ در زمینه تولید و صادرات میوه خشک معرفی بکنه.

اگر به دهه گذشته مراجعه کنین، حتی مردم کشور ایران با میوه خشک زیاد آشنا نبودن و میوه خشک در سبد خرید مردم جایگاهی نداشت. امروزه مردم به خواص میوه خشک پی بردن و سعی می کنن این محصول رو در تمام سال مصرف کنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص موز خشک، نحوه تهیه و کاربردهای موز خشک

ایران مبدأ صادراتی بسیار خوبی برای بسیاری از کالاهاست؛ قیمت تمام شده ی پایین تولید در ایران برای بسیاری از کشورها از یک سو و از طرفی داشتن راه های آبی و زمینی مناسب و کم هزینه باعث شده که حتی خرید کالاهای واردتی به ایران، مناسب تر از خرید مستقیم از کشور تولید کننده تموم بشه.

بنابراین در مورد محصول ویژه ای همچون میوه خشک که پتانسیل های کیفی و کمی بسیار عالی در ایران وجود داره، مسئله به صورت ویژه ای قابل بررسی خواهد بود و می شه روی تولید و صادرات اون در حد گسترده زمان گذاشت و تلاش کرد.

برای صادرات میوه خشک باید به درستی از بازار هدف شناخت داشته باشین و مطابق با استاندارهای همان بازار اقدام به تولید محصول کنین.

چگونگی صنعت میوه خشک در ایران

میوه های خشک دارای پتانسیل صادرات

برای پاسخ به این سؤال باید ببینیم چه میوه هایی در ایران قابل تولید است و کدام یک از محصولات برای خشک کردن وارداتی است؟

عموماً در لیست قیمت میوه خشک مخلوط و ساده ایرانی محصولات متنوعی به چشم می خوره که بسیاری از اونا در خود ایران تولید می شه؛ این محصولات شامل هلو، آلو، خرمالو، کیوی، طالبی، توت فرنگی و بسیاری از انواع دیگر میوه هستن.

اما در این میان محصولاتی مانند موز، انبه، نارگیل و آناناس وارداتی است و بنابراین میوه خشک اونا با قیمت بیشتری تولید می شه و شاید برای تجارت میوه خشک گزینه های مناسبی نباشن. به جز چهار مورد بیان شده، ایران از تنوع بسیار خوبی از نظر میوه و تبعاً میوه خشک برخورداره که هر یک می تونه به بهترین نحو تولید و در بازار جهانی عرضه بشه.

ارزش میوه خشک در بازارهای جهانی چگونه است؟

میوه خشک نسبت به میوه ی طبیعی دارای قیمتی حدودا چهار برابر بوده و از نظر اقتصادی بسیار قابل ارزش است. البته باید بسته بندی محصول کاملا بهداشتی باشه. با توجه به اهمیت میوه خشک به عنوان میان وعده، ارزش اقتصادی اون بیشتر می شه. این میوه های خشک دارای تمامی ویتامین ها به صورت حفظ شده هستن.

یک مقاله مرتبط و مفید
میوه خشک های مناسب برای دیابتی ها

مواد غذایی خشک شده برعکس سایر مواد غذایی تازه دارای مزایایی مانند سبکی، کم حجم بودن، حمل آسان، بی نیاز از سرد خانه جهت نگه داری، جلوگیری از کپک زدگی و سادگی بسته بندی هستن، که تمام این موارد ارزش صادرات میوه خشک رو چندین برابر کرده است.

بهترین بازارها برای صادرات میوه خشک

طبق آمار رسمی گمرک ایران کشورهای امارات، کویت، ترکیه، عراق، هند، پاکستان، سوریه، روسیه و افغانستان بهترین بازار برای صادرات میوه خشک رو در اختیار دارن.

نکته مهم و قابل توجه این است که در بین تمام بازارهای صادراتی میوه خشک، کشورهای اروپایی امروزه نیاز شدیدی به خرید میوه خشک دارن، چون قیمت و کیفیت میوه خشک ایران بسیار مناسبه، اونا تمایل دارن این محصول رو از کشور ایران خریداری بکنن.


اگه بتونین بستر مناسبی فراهم کنین تا خریداران میوه خشک شما رو پیدا کنن و شما رو به عنوان فروشنده این محصول بشناسن، می تونین سود بسیار مناسب و قابل توجهی از فروش این محصول به دست بیارین.

برای صادرات میوه خشک چکار باید کرد؟

از اونجایی که صادرات فرآیندی مهم و پیچیده است، قبل از آنکه وارد این حوزه بشین،پیشنهاد می شه تمام مراحل و فرآیندهای کار صادرات رو آموزش ببینین و با اطلاعات و آگاهی کامل فعالیت خودتون رو آغاز بکنین.

تجارت و صادرات میوه خشک صنعت نوپایی است. ۱۰ سال قبل در مقایسه با امروز میوه خشک اصلاً در میان مردم جایی نداشت، اما امروزه این محصول مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است و حتی برای صادرات به کشورهای خارجی طرفداران زیادی پیدا کرده است.

صادرات میوه خشک

بررسی کامل مشکلات و محدودیت های صادرات میوه خشک

با توجه به نوپا بودن این صنعت مشکلات و محدودیت‌هایی هم بر سر راه تولید و صادراتش وجود داره. در صادرات میوه خشک افراد محدودی کار می‌کنن، چرا که در هر فصل باید میوه ی همان فصل خشک و در همان فصل فروخته بشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص توت خشک، نحوه تهیه و کاربردهای توت خشک

اگه بخوایم میوه خشک رو در فصلی غیر از فصل اون میوه تهیه کنیم، بالطبع قیمتش متفاوت است. دردسرهای این چنینی و ریسک بالای کار در این صنعت باعث می‌شه، افراد کمتری به این صنعت وارد بشن. علاوه بر مسائلی که ریشه در جدید بودن این صنعت داره، مشکلاتی هم در مباحث اقتصادی کشور ایجاد شده است. یکی از این مشکلات نوسانات نرخ دلار و افزایش ناگهانی قیمت اون در سال گذشته بود.

با در نظر گرفتن اینکه از سال قبل قیمت دلار افزایش چشمگیری پیدا کرده است، بسیاری از باغداران محصولات خودشون رو به بازرگانان خارجی می ‎فروشن که مبادله اونا با دلار صورت می‌گیره و همین موضوع تمایل باغداران رو برای فروش محصولاتشون به تولیدکنندگان داخلی کمتر کرده است.

علاوه بر این موضوع ممکنه در فصل برداشت یک میوه نرخ دلار بالا باشه و باعث بشه، تولید کننده به صادرات محصولش بپردازه و فروش میوه به کارخانه‌های داخلی برای اونا صرفه اقتصادی نداشته باشه. باغدار ترجیح می‌ده محصولش رو به شکل نقد و به دلار بفروشه و سود بیشتری به دست بیاره.

همین عامل یکی از علل کم ‌شدن میوه در صنعت میوه خشک است. نوسانات دلار تاثیر بسیار نامطلوبی بر صنعت میوه خشک داره. قیمت میوه‌های خارجی مانند آناناس کمپوتی، موز و انبه که برای خشک کردن به اونا نیازمندیم با بالارفتن نرخ دلار بالا می‌روه، ولی با پایین آمدن اون تغییری نمی‌کنه.

امنیتی در بازار میوه وجود نداره و نوسانات ارزی، بازار خرید میوه‌ها به‌خصوص میوه‌های خارجی رو آشفته کرده است.

اگر نرخ ارز ثبات داشته باشه، بسیاری از مشکلات این صنعت و بسیاری از تولیدکنندگان کشور حل خواهد شد. با اینکه صنعت میوه خشک زیرمجموعه‌ای از خشکبار محسوب می‌شه، اما صادرات در میوه خشک برخلاف خشکبار بسیار کم ‌رنگه. ثبات نداشتن قیمت میوه تازه هم یکی از عللی است که باعث می‌شه صادرات با محدودیت ‌هایی مواجه بشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص پرتقال خشک، نحوه تهیه و کاربردهای پرتقال خشک

در کل اگر کاملا تمامی جنبه های این صنعت رو در نظر بگیریم، وضعیت صادرات میوه خشک به خارج از کشور به ‌خاطر مسائل مربوط به تامین ماده اولیه و نوسانات قیمت میوه با موانع بسیاری رو به رو است.

در مورد خشکبار، صادرات بسیار نقش تعیین‌ کننده‌ای داره و به علاوه از رونق خوبی هم برخورداراست، اما در مورد صادرات میوه خشک چنین نیست که ما باید با برداشتن این موانع به سمت صادارت میوه خشک مانند صادرات خشکبار قدم‌های جدی‌تری برداریم.

یکی دیگه از مواردی که باعث می‌شه صادرات و نگهداری میوه خشک موانعی داشته باشه، خطر آفت است. برای صادرات میوه خشک لازمه از کانتینرهای یخچال‌ دار استفاده بشه. این محصول مواد افزودنی و نگهدارنده اندکی داره و همین موضوع باعث شده که با قرار گرفتن در گرما دچار مشکل شده و باید با کانتینرهای مخصوص حمل بشه.

صادرات میوه خشک در حال ‌حاضر از طریق واسطه‌های مختلف انجام می‌شه، برای آن که صادرکنندگان این محصول بتانن به شکل مستقیم به صادرات محصولاتشون بپردازن، لازمه که دولت حمایت بیشتری از این بخش داشته باشه و برای حل مشکلات مربوط به این صنعت قدمی برداره.

البته در حال‌ حاضر دولت از این صنعت حمایت می‌کنه، اما باید این نکته رو در نظر بگیریم که صادرات میوه خشک یک روزه نیست و نمی ‌توان گفت با یک روز پیگیری به سرعت صادرات اون رونق می‌گیره. در صادرات میوه خشک، کیفیت محصول، مشتری و بسیاری مسائل دیگر دخیله و پیش‎بینی می‌شه تا سال‌های آینده بتونه رونق خوبی پیدا کنه.

صادرات میوه خشک با توجه به این محدودیت‌ها پروسه ی زمانبر و انرژی‎ بر محسوب می شه و علاوه بر ضعف‌های مدیریتی موجود در این صنعت، شرایط ثابتی هم در فرآیند این صنعت وجود نداره.

حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی یکی از راه‌های معرفی این محصولات و فراهم کردن شرایط صادراتش به‌شمار می‎ ره. این مسیر توسط تولید کنندگان در حال ‌انجام و پیگیری است، اما نباید فراموش کرد که مسیر صادرات میوه خشک زمان ‌بره.

بررسی تجارت میوه خشک

اقتصاد راه خودش رو پیدا می‌کنه. اگر بر تامین میوه و صادرات اون نظارت دقیقی هم انجام بشه، باز هم به علت سود حاصل از صادرات، باغدار تمایلش به صادر کردن میوه بیشتره؛ این یعنی هر جایی سود بیشتری باشه، اقتصاد به اون سمت حرکت می‌کنه و به شکل قانونی یا غیرقانونی محصول صادر می‌شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
آلوی خشک، خواص و اطلاعات درمانی

افزایش چند برابری قیمت میوه با توجه به کمبود نقدینگی باعث شده که حجم تولید در این صنعت پایین‌ بیاد. کمبود نقدینگی باعث کم ‌شدن نیروی کار شده و تامین ماده اولیه رو هم با مشکل مواجه کرده است. کمبود نقدینگی فروش محصول رو تنها به شکل نقدی سوق می‌ده، که این مساله باعث از دست رفتن مشتری‌ها می‌شه.

در گذشته اگر یک مشتری داخلی، یک تن میوه خشک خریداری می کرد، امروز به سبب شرایط حاکم بر بازار، میزان خرید اون به نصف این میزان رسیده است.

برای رفع موانع موجود بر سر راه تولید و صادرات میوه خشک لازمه دولت بتونه شرایط رو فراهم کنه و به برداشتن موانع از سر راه صادر کننده کمک کنه، در حالی ‌که اتخاذ برخی سیاست‌ها نقدینگی رو به سمت مسکن، طلا و … برده که با توجه به این موضوع صادرکنندگان حرفه‌ای از این بازار خارج می‌شن. اگر صادر کننده در بازار مسکن سود بیشتری از صادرات داشته باشه، سرمایه‌اش رو به اون بازار منتقل می‌کنه.

ثبات شرایط اقتصادی مهم ‌ترین انتظار تولید کننده از دولت است. ثبات شرایط برای صادرکننده بسیار مهمه، چرا که صادرکردن یا نکردن یک محصول بستگی به ثبات قیمت اون محصول در بازار داخلی و نرخ ارز برای تامین ماده اولیه داره.

در صنعت میوه خشک در مدت کوتاهی باید محصول رو خشک کرد و به کرات دیده می‎ شه در این مدت کوتاه به یک‎ باره قیمت‌ ها تغییر می‌کنه و این مساله باعث آشفتگی در بازار و تا حد زیادی منجر به از دست رفتن مشتریان خارجی می‌شه.

خرید عمده میوه خشک

امروزه در تولید و پخش محصولاتی همچون میوه خشک افراد و دلالان زیادی فعالیت دارند که هر کدام به نوعی دنبال سود از کار خود هستند. در این بحث، بخش زیادی از بازار عمده ی فروش و خرید میوه خشک در دست خود تولید کنندگان بوده و بسیاری از تولید کنندگان محصولات خودشان‌ را به صورت غیر حضوری و از طریق سایت های اینترنتی به بازار ارائه می دهند. برای خرید عمده میوه خشک با ما تماس بگیرین.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص زردآلو خشک، نحوه تهیه و کاربردهای زردآلو خشک

1 دیدگاه برای “درباره تجارت و صادرات میوه خشک اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.