بادام هندی، خواص و اطلاعات دارویی

بادام هندی عضوی از خانواده ی آجیل ها و از دانه هایی است که برخلاف بقیه مغزها، 10 درصد اون رو نشاسته تشکیل داده است، این آجیل جزو مغزیجات پر طرفدار و خوشمزه است که در سراسر دنیا استفاده می شه. در این نوشته قصد داریم اطلاعات و خواص این آجیل خوشمزه رو براتون بنویسیم، ما رو همراهی کنین:

بادام هندی چیه؟

نام علمی بادام هندی Anacardium occidentale است و در زبان انگلیسی به این آجیل کاچو یا کاشیو (Cashew) می گن، درخت این گیاه از خانواده Anacardiaceae بوده که درختی از خانواده سماق است و در مناطق گرمسیری و مرطوب جهان پراکنش داره، میوه درخت بادام هندی از دو قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارت از قسمت خوراکی و گوشتی درخت؛ که به اون سیب هندی می گن و بخش دیگر شامل مغز یا همان بادام هندی است.

قسمت مورد استفاده میوه درخت بادام هندی در واقع دانه های کلیوی شکلی است که در انتهای میوه های سیبی شکل درخت بادام هندی تشکیل می شن، از سیب هندی در آمریکای لاتین نوشیدنی تهیه می شه و در کشور هند هم از اون یک نوشیدنی به نام فنی تهیه می کنن و معتقدن این آب میوه برای درمان گلو درد و اسهال مفید است. سیب هندی یا میوه درخت، طعمی شیرین و بویی مطبوع داره و به علت تخمیر زیاد و فاسد شدن سریع قابل عرضه به بازار مصرف نیست و بیشتر اون رو به روش هایی مانند آب گیری و تهیه شربت استفاده می کنند.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص کشمش، نکات و اطلاعات دارویی

درخت بادام هندی همیشه سبزه و می تونه بیش از شش متر رشد بکنه؛ شاخه های درخت نامنظم بوده و دارای برگهایی چرمی، بیضی شکل و متقابل به طول متغير ۴ تا ۲۲ سانتیمتر و عرض ۲ تا ۱۵ سانتیمتر است، گل های درخت به شکل خوشه ای و چتری مانند و به رنگ سبز مات و پس از رسیدن میوه ها به رنگ قرمز دیده می شن.

میوه درخت بادام هندی دارای اندازه پنج تا ده سانتیمتری است که به شکل یک گلابی یا فلفل دیده می شه، این میوه پس از رسیدن کامل به رنگ نارنجی متمایل به زرد و یا قرمز مشاهده می شه و در انتهای اون، آجیل بادام هندی تشکیل می شه، این میوه طعم و عطری شیرین و بسیار خوشبو داره.

بادام هندی چیه؟

تاریخچه بادام هندی

منشاء بادام هندی جنگل های استوایی اقیانوس اطلس و جنگل های انبوه آمازون است، در قرن شانزدهم، مهاجران و کاشفان پرتغالی درخت بادام هندی رو به کشورهای هند و شرق قاره آفریقا منتقل کردند و سبب گسترش روز افزون این درخت و آجیل شدند. در کشور هند، در ابتدا این درخت رو برای جلوگیری از فرسایش خاک کشت می کردند اما پس از گسترش روزافزون مصرف دانه های این درخت، کشت آن در هند گسترش زیادی یافت.

در اوایل قرن بیستم میلادی کشور هند به عنوان یکی از مراکز اصلی تکثیر بادام هندی تبدیل شد و صادرات بادام هندی به کشورهای آمریکا و اروپا گسترش روز افزون یافت، در دهه ۱۹۷۰ میلادی تکثیر درخت بادام هندی در کشورهای آفریقایی به ویژه موزامبیک و تانزانیا گسترش زیادی پیدا کرد و در دهه ۹۰ میلادی تولید بادام هندی در اندونزی و ویتنام با افزایش چشمگیری مواجه شد.

امروزه بادام هندی در بیش از ۳۰ کشور جهان تکثیر شده و سالانه بیش از دو میلیون تن بادام هندی در جهان مبادله می گردد؛ بزرگترین تولیدکنندگان بادام هندی در جهان عبارتند از کشورهای ویتنام با تولید ۸۳۰ هزار تن، هند با ۴۶۰ هزار تن، برزیل با ۲۵۰ هزار تن و نیجریه و چین با تولید ۲۱۰ هزار تن، می شه گفت بزرگترین صادر کنندگان بادام هندی کشورهای هند، برزیل، نیجریه، تانزانیا و موزامبیک می باشند.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص بادام، کاربرد و اطلاعات دارویی

هند بزرگترین تولید کننده و صادر کننده مغز بادام هندی در جهان است و بیش از ۶۵ درصد از صادرات جهان توسط کشور هند انجام می گیره که به بیش از شصت کشور جهان صادر می شه. از بزرگترین وارد کنندگان بادام هندی می توان به کشورهای آمریکا، انگلیس، ژاپن، هلند، استرالیا، کانادا، آلمان و نیوزلند اشاره داشت و کشور آمریکا با واردات بیش از ۱۰۲ هزار تن بادام هندی بزرگترین واردکننده این آجیل نام گرفته است.

خواص بادام هندی

بادام هندی یکی از خوشمزه ترین و پر خاصیت ترین آجیل هاست که مردم به خوردن اون علاقه ی زیادی دارند، در ادامه به بخشی از خواص اون می پردازیم:

بادام هندی به کاهش وزن کمک می کنه

آجیل سرشار از کالری و چربی است. از این رو به طور سنتی به افرادی که مایل به لاغر شدن هستند توصیه می شه که مقدار آجیل در رژیم غذایی خودشون رو محدود بکنن، با این حال، تحقیقات در مورد ارتباط رژیم های غذایی و استفاده از بادام هندی نشون داده که به نظر می رسد بادام هندی کالری کمتری از آنچه تصور می شد برای بدن داشته باشه.

طبق بانک اطلاعاتی FoodData Central وزارت کشاورزی ایالات متحده(USDA) ، بادام هندی 157 کالری در هر وعده 1 اونس (28 گرم) تأمین می کنه. بدن انسان فقط ممکنه حدود 84٪ از این کالری ها رو هضم و جذب بکنه. این امر احتمالاً به این دلیل است که بخشی از چربی موجود در اونا به جای جذب در حین هضم در دیواره فیبری بادام هندی محصور می شن.

از طرف دیگر، بو دادن یا خرد کردن مغزها ممکنه توانایی هضم کامل اونا توسط بدن رو افزایش بدن، در نتیجه، مزایای کاهش وزن برای بادام هندی کامل و خام قوی است، علاوه بر کالری کم بادام هندی، این آجیل همچنین سرشار از پروتئین و فیبره که گرسنگی رو کاهش داده و احساس سیری به بدن می ده، هر دوی این موارد می توانند باعث کاهش وزن بشن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص بادام زمینی، کاربرد و اطلاعات درمانی

بادام هندی سلامت قلب رو بهبود می بخشه

رژیم های غذایی غنی از آجیله هایی از جمله بادام هندی، به طور مداوم با کاهش خطر بیماری، مانند سکته مغزی و بیماری های قلبی مرتبط هستند. یک مطالعه نشون داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه 10٪ کالری خود رو از بادام هندی می گیرند نسبت کلسترول LDL (بد) به کلسترول HDL (خوب) اونا پایین تر از کسانی است که اصلا بادام هندی مصرف نمی کنند.

دو مطالعه دیگر ارتباط مصرف بادام هندی رو با افزایش سطح کلسترول HDL و پایین آمدن فشار خون و همچنین کاهش کلسترول کل و LDL مرتبط می دانند. یکی از مطالعات این نتیجه رو داد که مصرف منظم بادام هندی باعث کاهش فشار خون و سطح تری گلیسیرید می شه.

خواص سلامتی بادام هندی

بادام هندی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفیده

بادام هندی منبع خوبی از فیبره، فیبر یک ماده مغذی خوبه که به جلوگیری از افزایش قند خون کمک کرده و اعتقاد بر اینه که بدن رو از ابتلا به دیابت نوع 2 محافظت می کنه. در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که 10٪ کالری روزانه خود رو با مصرف بادام هندی به دست میاوردن، به طور کلی در مقایسه با افرادی که اصلا بادام هندی مصرف نمی کردند، سطح انسولین کمتری داشتند که این نشانگر کنترل قند خون است.

علاوه بر این، بادام هندی فقط حاوی 8 گرم کربوهیدرات خالص در هر بخشه که کمتر از 2 گرم اون از قندها تشکیل شده است، کربوهیدرات خالص به مقدار کل کربوهیدرات موجود در غذا، منهای مقدار فیبر موجود در اون اشاره داره. جایگزینی غذاهای دارای کربوهیدرات بالا و شکر با بادام هندی به کاهش سطح قند خون کمک می کنه.

بادام هندی از چشم محافظت می کنه

در محیط شهری که دارای آلودگی بیش از حده، چشم ما اغلب به عفونت های مختلفی مبتلا می شه.  بادام هندی حاوی یک رنگدانه آنتی اکسیدانی قوی به نام Zea Xanthin است، متخصصان تغذیه می گن، این رنگدانه به راحتی و به طور مستقیم توسط شبکیه چشم جذب می شه و یک لایه محافظ بر روی شبکیه پشم ایجاد می کنه که از اشعه ماورا بنفش مضر جلوگیری می کنه. مقدار کمی از Zea Xanthin به جلوگیری از تخریب ماکولا در افراد مسن کمک کرده و از این رو به حفظ سلامت چشم کمک می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص کنجد، نکات و اطلاعات دارویی

بادام هندی برای پوست مفیده

محققان حوزه زیبایی پوست می گن که روغن بادام هندی برای پوست معجزه می کنه. روغن بادام هندی سرشار از سلنیوم، روی، منیزیم، آهن و فسفر است. همچنین، اونا منابع خوبی از مواد شیمیایی، پروتئین ها و آنتی اکسیدان ها هستند. درصد زیاد سلنیوم موجود در بادام هندی نه تنها برای پوست انسان مفیده بلکه به پیشگیری از سرطان هم کمک زیادی می کنه.

بایدها و نبایدهای مصرف بادام هندی

بادام هندی به طور کلی یک آجیل بی خطر برای افزودن به رژیم غذایی اکثر افراد است. به خاطر داشته باشید که بادام هندی بو داده یا نمک سود می تونه حاوی مقادیر زیادی روغن یا نمک باشه. به همین دلیل، بهتره به جای بادام بازاری ها، اونا رو خودتون بو داده و آماده کنین.

برخی تحقیقات نشون می دن که بادام هندی بوداده ممکنه حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان تقویت کننده سلامت نسبت به بادام هندی خام باشه، در نظر بگیرید که خودتان بادام هندی رو بدون اضافه کردن روغن در خانه تفت بدین. برای این کار کافی است بادام هندی های خام رو در یک لایه روی سینی فر پهن کنید. سپس، اونا رو در دمای 350 درجه فارنهایت (188 درجه سانتیگراد) به مدت 8-15 دقیقه روی قفسه وسط اجاق خود برشته کنید. یادتون باشه که بادام هندی رو در فواصل 3-5 دقیقه ای هم بزنین تا از سوخته شدن اونا جلوگیری بشه.

روش دیگر، بادام هندی ها رو در قابلمه روی حرارت متوسط ​​به مدت 3-5 دقیقه یا تا زمانی که بادام هندی ها کمی قهوه ای بشن، بذارید. بادام هندی حاوی فیتات است که می تونه جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بدن رو برای شما دشوار بکنه. خیساندن بادام ها، به مدت یک شب قبل از مصرف به کاهش محتوای فیتات و بهبود هضم اون کمک می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
فندق، خواص و اطلاعات دارویی

توصیه می شه بادام هندی تازه میل کنین و از مصرف بادام هندی شور و نمک زده خودداری کنید تا از تمام مزایای این آجیل خوش طعم بهره ببرید. در هنگام خرید بادام هندی توصیه می شه بادام هندی خام، فاقد پوسیدگی یا سوراخ شدگی و دارای رنگ روشن و مات رو تهیه کنین و بهتره برای اطمینان بیشتر به تازگی دانه ها، اونا رو بو کنین و اگر بوی ترشیدگی و ماندگی دادند از خرید آنها خودداری نمایید.

در نهایت،  بادام هندی به عنوان یکی از آجیل های درختی طبقه بندی می شه. بنابراین، افرادی که به مغزهای درختی مانند بادام، مغزهای برزیلی، اسپند، پسته، گردو یا فندق حساسیت دارن، ممکنه در معرض آلرژی به بادام هندی هم قرار بگیرند.

مصارف و کاربردهای بادام هندی

بادام هندی رو می تونین به شکل خام یا بو داده و یا در مخلوطی از سایر آجیل ها مصرف کنید. در تایلند در پخت میگو، بادام هندی، ریحان و لوبیا سبز رو مخلوط کرده و مصرف می کنند. از چرخ‌کردن و فشردن بادام هندی، کره درست می‌کنند. کره ی بادام هندی نرم و خوشمزه است و می‌توان اون رو به‌جای کره ی بادام زمینی استفاده کرد، البته ناگفته نمونه این کره چربی کمتری داره.

روغن پوست بادام هندی هم داریم که به پوست و مو می‌مالند. این روغن خوشبو است و رنگ مشکی و حالت خوبی به موها می‌ده. اون ‌طور که می‌گن این روغن برای کچل‌ها هم خوب است! شیرِ بادام هندی نوشیدنی خوشمزه‌ای است. اون رو می‌شه به ‌تنهایی یا با ترکیب چای و قهوه مصرف کرد. برای درست‌کردن این نوشیدنی، بادام هندی بدون نمک رو بخیسانید و با مقداری آب و شیرین‌ کننده، مانند عسل، در دستگاه همزن بریزین تا خوب صاف شه.

فلفل قرمز، سیر، سس سویا، زنجبیل، آب، همه ی اینا رو با کره ی بادام هندی مخلوط کنید. بدین شکل سس خوشمزه‌ای درست می‌شه که اون رو روی انواع غذاها می‌مالند.

بایدها و نبایدهای مصرف بادام هندی

جدول ارزش غذایی بادام هندی

بادام هندی از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص گردو، نکات و اطلاعات دارویی
تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)553 کیلوکالری
کربوهیدرات30.19 گرم
پروتئین18.22 گرم
چربی43.85 گرم
آب5.20 گرم
فیبر3.30 گرم
قند5.91 گرم
کلسترول0.00 میلی گرم

ویتامین های بادام هندی خام

نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A0.00 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E0.90 میلی گرم
ویتامین K34.10 میکروگرم
ویتامین C0.50 میلی گرم
تیامین (B1)0.42 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.06 میلی گرم
نیاسین (B3)1.06 میلی گرم
کولین (B4)0.00میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.86 میلی گرم
ویتامین B60.42 میلی گرم
فولات (B9)25.00میکروگرم
ویتامین B120.00 میلی گرم

مواد معدنی بادام هندی خام

نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم37.00 میلی گرم
آهن6.68 میلی گرم
منیزیم292.00 میلی گرم
فسفر593.00 میلی گرم
پتاسیم660.00 میلی گرم
سدیم12.00 میلی گرم
روی5.78 میلی گرم
مس2.20 میلی گرم
منگنز1.66 میلی گرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.