خواص کشمش، نکات و اطلاعات دارویی

کشمش از خشک کردن انگورها تهیه می شه. این ماده به طور طبیعی شیرینه و طعم دلچسبی داره.از کشمش به طور گسترده ای در پخت و تهیه انواع غذاها در سراسر دنیا استفاده می کنند. غیر از مصرف در غذاها این دانه های خوشمزه خواص دارویی و سلامتی زیادی هم دارند که در ادامه سعی می کنیم به اونا بپردازیم، با ما همراه باشین تا اطلاعات جالبی از خواص کشمش و کاربردهای اون بهتون بدیم:

کشمش چیه؟

انگور با نام علمی Vitis vinifera، گیاهی از خانواده vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۸۰۰ گونه وجود دارد، مهم ترین جنس این خانواده انگور است، این گیاه حالت بوته ای و رونده داره و دارای پیچک هایی در مقابل بعضی از برگها است، رایج ترین گونه انگور که به شکل تجاری کشت می شه انگور جنس vinifera است.

کشمش دانه های خشک شده انگور است که در زبان انگلیسی بهش Raisin می گن، این دانه های خشک شده سرشار از خواص دارویی و سلامتی هستند. در سراسر دنیا کشمش رو برای تهیه انواع مواد خوراکی استفاده می کنند، از تهیه کیک و شیرینی گرفته تا درست کردن انواع غذاها. در ایران به کشمش مویز هم میگن. به عبارتی کشمش میوه کاملا رسیده و خشک شده انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزوده شده به آن با نام های متفاوتی در تمام طول سال در بازار در دسترس می باشد.

یک مقاله مرتبط و مفید
فندق، خواص و اطلاعات دارویی

تاریخچه کشمش

مورخان معتقدند اولین تمدن هایی که از کشمش به شیوه امروز بهره بردند، فینیقیها و ارامنه بوده اند؛ فینیقیها، تاکستان های خودشون رو در کشورهای اسپانیا و یونان بنا نهادند و ارامنه نیز تاکستان هایی در کشورهای ایران، ترکیه و عراق درست کردند و به تولید کشمش پرداختند؛ خشک کردن انگور و تولید کشمش سابقه ای دیرینه داره.

تولید و مصرف کشمش در کشورهای ایران و مصر به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح (ع) بر می گرده، نقاشی های دیواری موجود در بناهای مصر باستان نشون می ده مصرف کشمش در بین مردم مرسوم و متداول بوده است، رومیان باستان از کشمش به عنوان یک کالای پر ارزش و ارز در داد و ستدها استفاده می کردند و یکی از جوایز برندگان مسابقات ورزشی کشمش بوده است.

امروزه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجاری کشمش در جهان ایالت کالیفرنیای (دره سن جواکین) کشور آمریکا محسوب می شه، پس از آمریکا، کشورهای استرالیا، ترکیه، یونان، ایران و شیلی از بزرگترین تولید کنندگان کشمش در سطح جهان به حساب میان. کلمه انگلیسی کشمش (Raisin) ریشه ای فرانسوی داشته و به معنی انگور است. از انواع کشمش های موجود در بازار می توان به کشمش سبز قلمی، کشمش زرد، کشمش تیفی، کشمش آفتابی و مویز اشاره کرد.

کشمش چیه؟

خواص کشمش

دانه های کشمش دارای خواص منحصربفرد زیادی هستن که با مصرف اون می تونین این خواص رو به بدنتون برسونین، خواص کشمش عبارتند از:

کشمش به هضم غذا کمک می کنه

کشمش ممکنه یک روش ساده برای کمک به سلامت دستگاه گوارش باشه. دانه های کشمش حاوی مقدار زیادی فیبرهای محلول و مفیدی هستند که بدن رو برای دفع مدفوع تحریک می کنه و با خواص ملینی به غذاها کمک می کنه تا از روده راحت تر عبور بکنه. این ماده یکی از مواردی است که با خواص و ترکیبات منحصربفردش به بهبود هضم غذا کمک کرده و عملکرد دستگاه گوارش رو بهبود می بخشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
تخمه آفتابگردان، خواص و اطلاعات دارویی

کشمش از کم خونی جلوگیری می کنه

طبق مطالعات انجام شده، کشمش ماده ای است که می تونه نقش مهمی در جلوگیری از کم خونی داشته باشه. این دانه ها حاوی مقادیر کافی آهن، مس و انواع ویتامین ها هستند که برای ساختن گلبول های قرمز خون و انتقال اکسیژن به بدن، وجودشون ضروری و لازمه.

کشمش از اسیدی شدن بیش از حد معده جلوگیری می کنه

کشمش حاوی مقدار قابل توجهی مواد معدنی مفید مانند آهن، مس، منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی قلیایی، اساس یا پایه در اندازه گیری pH هستند و ممکنه با ترکیباتشون به تعادل سطح اسیدیته در معده کمک بکنند. همچنین در ترکیبات کشمش دو نوع اسیدوز با تعدادی از علل وجود دارن و بسیاری از بیماری های سیستم تنفسی، جوش، بیماری های پوستی، آسیب به اندام های داخلی، نقرس و کلیه رو درمان می کنه.

کشمش خطر ابتلا به بیماری های قلبی رو کاهش می ده

مطالعات پزشکی انجام شده، اشاره داشتند که خوردن مرتب کشمش در مقایسه با سایر میان وعده ها ممکن است به کاهش عوامل خطر قلبی عروقی مانند میزان فشار خون کمک بکنه. کشمش یک ماده غذایی با مقدار سدیم کم بوده و همچنین دارای منبع خوبی از پتاسیمه که به شل شدن رگ های خونی کمک زیادی می کنه.

تحقیقات همچنین نشون می دن که کشمش با کاهش میزان فشار و قند خون می تونه خطرابتلا به بیماری های قلبی رو کاهش بده. فیبر موجود در کشمش به کاهش LDL (بد)، که باعث فشار بر روی قلب می شه کمک می کنه. کشمش همچنین منبع خوبی از پتاسیم است. مطالعات نشون داده اند که سطح پایین پتاسیم در ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی نقش داره.

کشمش با سلولهای سرطانی مبارزه می کنه

دانه های کشمش منبع خوبی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند، آنتی اکسیدان های غذایی برای عملکرد بدن ضروری هستند، چون بدن رو در برابر آسیب اکسیداتیو و اثرات رادیکال های آزاد محافظت می کنند. آسیب اکسیداتیو و رادیکال های آزاد از عوامل خطر در ایجاد بسیاری از انواع سرطان، رشد تومور و پیری زودرس هستند.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص بادام زمینی، کاربرد و اطلاعات درمانی

مطالعات نشون می دن دانه های خشک انگور چون ترکیبات فنلی بالایی دارند، بیشتر از میوه های تازه ی اون خواص آنتی اکسیدانی دارند. از اونجایی که آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، پس می شه گفت می تونن در بدن بسیار مفید عمل کنند. رادیکال های آزاد یکی از عوامل رشد خود به خودی سلول های سرطانی و گسترش اونا به حساب میان.

خواص سلامتی کشمش Infographic

کشمش حافظ سلامت چشم است

کشمش حاوی مقدار زیادی پلی فنول است، پلی فنول ها آنتی اکسیدان هایی هستند که سلول های چشمی رو از آسیب های مربوط به رادیکال های آزاد محافظت می کنند. این امر ممکن است به نوبه خود به محافظت از چشم در برابر اختلالات چشمی، مانند تخریب ماکولا مربوط به سن و آب مروارید هم کمک بکنه.

کشمش سلامت پوست و مو رو بهبود می بخشه

آنتی اکسیدان های موجود در کشمش به جوان ماندن سلول های پوست کمک کرده و از آسیب سلول های پیری جلوگیری می کنند. دانه های کشمش همچنین حاوی مواد مغذی ارزشمندی مانند ویتامین C ، سلنیوم و روی هستند. این ترکیب قوی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها یک ماده مفید برای رژیم غذایی هستند که برای سلامت پوست مناسب عمل می کنند.

آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در کشمش باعث جوان سازی پوست شده و در از بین رفتن چین و چروک اون نقش مهمی ایفا می کنند. مصرف کشمش می تونه، از ایجاد شرایطی مانند پسوریازیس و آکنه هم جلوگیری بکنه. مصرف روزانه کشمش همچنین به داشتن موهایی براق و ضخیم کمک می کنه، زیرا محتوای ویتامین C اون از آسیب سلول ها جلوگیری می کنه. خواص ضد التهابی اون هم باعث جلوگیری از سوزش پوست سر و شوره سر می شه.

کشمش قند خون رو پایین میاره

مطالعات انجام شده بر روی خواص کشمش نشون می ده که در مقایسه با خوردن میان وعده های دیگر، خوردن مرتب کشمش ممکن است به کاهش قند خون فرد کمک زیادی بکنه. حتی اگر کشمش حاوی مقدار بیشتری قند از میوه های تازه باشه، مصرف کشمش در مقایسه با میان وعده های فرآوری شده هموگلوبین a1c رو که نشانگر مدیریت قند خونه، کاهش می ده. این بدان معنی است که یک وعده کشمش راهی عالی برای ارضای یک ولع شیرین می تونه باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص کنجد، نکات و اطلاعات دارویی

دانه های کشمش واکنش های انسولینی بدن، بعد از صرف غذا رو کاهش می دن، که این یعنی کشمش می تونه جلوی فوران یا جهش یکباره ی انسولین بدن رو بعد از صرف یک وعده ی غذایی بگیره که در غیر این صورت این امر می تونه برای بیماران دیابتی خطرناک باشه.

کشمش ابتلا به بیماری های دهان و دندان رو کاهش می ده

بر خلاف چیزی که از کشمش و خوراکی های شیرین انتظار داریم، این دانه ها می تونن سلامت دهان و دندان رو بالا ببرند. خوردن کشمش یکی از راه های طبیعی بازیابی کرم خوردگی ها و التیام پوسیدگی دندان به شمار می ره. طبق پژوهش های انجام شده کشمش دارای ترکیبات و مواد ضد میکروبی زیادیه که رشد باکتری های دهانی مرتبط با پوسیدگی دندان و بیماری های لثه رو سرکوب کرده و مانع کرم خوردگی دندان ها می شه.

بایدها و نبایدهای مصرف کشمش

در حالی که مصرف کشمش به طور کلی مفیده، بعضی مواقع ممکنه در مصرف زیاد اون عوارضی هم به وجود بیاد. به عنوان مثال، افرادی که می خواهند کالری دریافتی خودشون رو کاهش بدن باید مراقب خوردن مقدار کشمش باشند چون ممکنه با خوردن زیاد کشمش کالری دریافتی اونا بالا بره.

نگرانی دیگر در مورد خوردن بیش از حد کشمش افزایش فیبر محلول در بدن است. فیبر زیاد ممکنه باعث ناراحتی دستگاه گوارش مانند گرفتگی عضلات، گاز و نفخ بشه. حتی برخی از افراد ممکنه با خوردن زیاد کشمش دچار اسهال بشن. به دلیل اندازه کوچک کشمش، باید به افراد مستعد خفگی و کودکان کوچک با احتیاط داده بشه.

برخی افراد نسبت به انگور حساسیت دارند و ممکنه به کشمش هم واکنش های آلرژیک از خودشون نشون بدن. بعضی از این واکنش ها عبارتند از خس خس سینه، مشکلات تنفسی، اسهال و تب. چون کشمش ها کالری بالایی دارند، در صورتی که مصرف بیش از حد مصرف بشن، ممکن است باعث اضافه وزن سریع هم بشن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص تخم کدو، نکات و اطلاعات دارویی

مصارف و کاربردهای کشمش

کشمش در سراسر کشورهای جهان به شکل یک ماده افزودنی در تهیه انواع دسرها، به عنوان یک تنقلات سالم و یک غذای سالم در هنگام کوهنوردی و تفریحات مصرف می شه. از کشمش در تهیه انواع کیک و شیرینی ها می تونین استفاده کنید، همچنین می تونین کشمش رو به انواع غلات پخته شده اضافه نموده و میل کنید.

کشمش به همراه نخودچی یا سایر مغزهای خوراکی طعمی مطلوب داشته و می تونه به عنوان یک میان وعده مقوی مصرف بشه. در تهیه ماست و خیار و یا آبدوغ هم می تونین از کشمش استفاده کنید، در تهیه عدس پلو مصرف کشمش توصیه می شه. از کشمش می تونین در تهیه انواع سالادهای میوه ای، بستنی ها، انواع شکلات، بیسکویت و انواع کلوچه ها بهره ببرید.

همچنین می تونین کشمش رو به همراه سایر میوه های خشک مانند: زردآلو، خرما و آلو مانند یک آجیل میوه ای تهیه و با یک لیوان آب کشمش میل کنید. توصیه می شه کشمش رو در یخچال و در ظرفی با درب محکم و به دور از هوا نگهداری کنید، به این شیوه می تونین تا شش ماه از کشمش ها به شکل تازه استفاده نمایید.

کشمش به علت این که قسمت عمده اون رو قند تشکیل داده است، اگر برای مدتی طولانی ذخیره بشه متبلور شده و به اصطلاح حالت شنی پیدا می کنه، به همین علت توصیه می شه کشمش ها رو قبل از اضافه کردن به غذا، چند دقیقه درون آب گرم قرار بدین تا قندها منحل شده و کشمش آماده مصرف بشه.

مصارف و کاربردهای کشمش

جدول ارزش غذایی کشمش

کشمش از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند.

تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)296 کیلوکالری
کربوهیدرات78.47 گرم
پروتئین2.52 گرم
چربی0.54 گرم
آب16.57 گرم
فیبر6.80 گرم
قند0.00 گرم
کلسترول0.00 میلی گرم

ویتامین های کشمش

نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A0.00 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E0.00 میلی گرم
ویتامین K0.00 میکروگرم
ویتامین C5.40 میلی گرم
تیامین (B1)0.11 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.18 میلی گرم
نیاسین (B3)1.11 میلی گرم
کولین (B4)0.00میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.05 میلی گرم
ویتامین B60.19 میلی گرم
فولات (B9)3.00میکروگرم
ویتامین B120.00 میلی گرم

مواد معدنی کشمش

نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم28.00 میلی گرم
آهن2.59 میلی گرم
منیزیم30.00 میلی گرم
فسفر75.00 میلی گرم
پتاسیم825.00 میلی گرم
سدیم28.00 میلی گرم
روی0.18 میلی گرم
مس0.30 میلی گرم
منگنز0.27 میلی گرم
سلنیم0.60 میکروگرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.