بهترین دمنوش برای جلوگیری از سندرم داون چیه؟

همه ی پدر و مادرا از لحظه ی حاملگی مادر تا زمان تولدش شور و شوق زیادی دارن، البته همراه با این شادی نگرانی هایی در سالم به دنیا اومدن بچه هم براشون پیش میاد. تولد بچه همونقدر که زیبا و شیرینه در همون حد می تونه دلهره آور و ناراحت کننده باشه، بخصوص اگه بچه از لحاظ ظاهری یا درونی مشکلی داشته باشه.

یکی از اختلالاتی که از همان بدو بارداری ممکنه برای جنین پیش بیاد سندرم داونه، همه مون بچه هایی با چشمایی کوچکتر از حالت عادی، چشمایی به طرف بالا یا لبی که زبونش همیشه بیرونه دیدیم. اینا معمولاً نشانه های یه بچه دارای اختلال سندرم داونه.

در اینجا بحث اون پیش میاد که چیکار کنیم تا جنین به سندرم داون مبتلا نشه یا اگه شد چجوری کاری کنیم با همون اختلال بچه بتونه زندگی عادیش رو ادامه بده؟ تا پایان این متن با ما همراه باشین تا مطالبی رو در باره ی این اختلال براتون بگیم.

سندرم داون چیه؟

سندرم داون چیه؟

سندرم داون یه نوع اختلال کروموزومیه که در ساختار و تقسیم سلولی بوجود میاد، در حالت عادی هسته ی هر سلول دارای 23 جفت کروموزومه که نیمی از این کروموزوم ها بصورت مساوی از هر کدوم از والدین به بچه می رسه، بخاطر دلایل تعریف نشده ای گاهی اوقات یه کپی اضافه از کروموزوم 21 درون سلول تشکیل می شه که این کروموزوم اضافی منجر به ایجاد سندرم داون می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی برای زود باردار شدن

اختلال سندرم داون که در گذشته منگلیسم نامیده می شد شایع ترین اختلال کروموزومی در دنیاس که شامل علایم مختلفی در عملکرد یا ساختار اندام و ارگان های بدنه. بر اساس یه سری تحقیقات می گن دلیل اصلی سندرم داون جدا نشدن کروموزوم های 21 مادره که مستقیماً با بالا بودن سن مادران در ارتباطه.

غیر از مورد بالا عدم جدایی میوز پدر، موزاییسم حاصل از جدا نشدن میتوز و هم چنین جابجایی بین کرموزوم ها می تونن موارد دیگه ی ایجاد سندرم داون باشن. بر طبق آمار و تحقیقات انجام شده از هر 700 مورد حاملگی 1 مورد مبتلا به سندرم داونه که این مورد هم در زایمان مادران بالای 35 سال ایجاد می شه.

تاریخچه سندرم داون

قرن های متمادی در ادبیات، شعر، هنر و علم به سندرم داون اشاره شده بود ولی کسی به چگونگی و عوامل ایجاد اون نپرداخته بود. در اواخر قرن نوزدهم یک پزشک انگلیسی به نام جان لانگدون داون شرح کاملی از فرد مبتلا به سندرم داون ارائه داد و در اون بصورت کامل از فرد سندرم داونی صحبت کرده بود، اثر و نوشتجات علمی داون در سال 1866 منتشر شد و بعد از اون به عنوان پدر سندرم داون شناخته شد.

بعد از لانگدون در سال 1959 یک پزشک فرانسوی به نام جریمه لژون، با تحقیقاتی بر سلول افراد سندرم داونی به این نتیجه رسید که این اختلال یه اختلال کروموزومیه و بجای 46 کروموزوم در سلول های فرد مبتلا 47 کروموزوم وجود داره.

علایم سندرم داون

همونطور که گفتم سندرم داون یه نوع اختلاله و بیماری نیست پس باید بجای آثار و نشانه هاش در مورد ویژگی هاش صحبت کنیم، این اختلال ویژگی های رو در سه سطح به شرح زیر داره:

ویژگی های ظاهری و جسمی

  • قد و گردن کوتاه نسبت به افراد عادی
  • در اکثر اوقات زبان بیرون زده از دهان
  • فاصله ی بین انگشت پا با بقیه ی انگتشا بیشتره
  • انگشت پنجم دست به سمت داخل بیشتر انحنا داره
  • خطوط کف دست عمیق تر و تک
  • تونوس ماهیچه ها کمتره
  • پل بینی کم
  • چشمان معمولاً رو به بالا
یک مقاله مرتبط و مفید
درمان دیابت بارداری با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

ویژگی های رُشدی (تأخیر در رشد)

کودکان مبتلا به این سندرم ناتوانی ذهنی کم تا متوسط دارن و در رشد شناختی وتواناییهای ذهنیشون ثبات کاملی وجود نداره. این کودکان خیلی دیرتر از بقیه ی هم سناشون به رشد جسمی و ذهنی می رسن. به معنای دیگه برای درک موضوع و محیط به زمان بیشتری از بقیه ی هم و سالاشون نیاز دارن.

ویژگی های سلامتی (مشکلات)

بر طبق تحقیقات انجام شده بیشتر از نصف مبتلایان به سندرم داون به نارسایی قلب مادرزادی دچارن و زمینه ی ابتلا به بیماری های دیگه ای همچون بیماری های شنوایی، آلزایمر، بیماری های تنفسی، صرع، لوسمی کودکی و اختلالات تیروئیدی مث کم کاری تیروئید دارن.

علایم سندرم داون

انواع سندرم داون

ایجاد سندرم داون بخاطر مشکلات ژنتیکیه که به صورت کلی در سه حالت زیر بوجود میان:

تریزومی 21

نود و پنج درصد از سندرم های رایج در بین کودکان از همین نوع هستن. در این نوع سندرم بجای اینکه کروموزوم ها از مادر و پدر بصورت مساوی تقسیم بشه از کروموزم 21 مورد بیشتری درست شده و در کل سلولها جای گذاری می شه و این امر بخاطر تقسیمات غیر طبیعی سلول ها پیش میاد.

موزائیسم

این نوع سندرم داون به نسبت بقیه نادرتره، در این اختلال کروموزوم های اضافی 21 در همه ی سلول ها وجود نداره و فقط در برخی سلول ها وجود داره که باعث غیر نرمال شدن ساختاری می شه.

انتقال یا جابجایی رابرتسونی

این نوع سندرم همون کروموزوم 21ه که با سلولهای دیگه جایگزین می شه، یعنی غیر از کپی اضافی ای که میذاره با سلول های دیگه یه جابجایی انجام می ده.

پیشگیری و درمان سندرم داون

برای تشخیص سندرم داون بصورت کلی چهار مورد انجام می شه که در مورد هر کدوم به تفکیک توضیحاتی می دم:

آلفا فیتو پروتئین

این تست برای تشخیص مشکلات جنینی مناسب بوده و می شه از اون برای تشخیص برخی از بیماری های مربوط به جنین استفاده کرد.

یک مقاله مرتبط و مفید
جلوگیری از بارداری با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

غربالگری سه ماهه اول بارداری

این تست در بین هفته های یازدهم تا چهاردهم بارداری انجام می شه. در این روش از نشانگرهای سونوگرافی، مشاوره، بیوشیمی و نرم افزارهای استاندارد استفاده می شه. این شیوه روش قابل قبول موسسه جهانی پزشکی جنین هست.

غربالگری سه ماهه دوم بارداری

برای مادرانی که در سه ماهه ی اول بارداری موفق به غربالگری نشدن در سه ماهه ی دوم غربالگری سه ماهه ی دوم انجام می شه. در صورت رعایت تمامی استانداردهای روش دقتی بین 75 تا 85 درصد در تشخیص داره.

غربالگری تجمعی

از جمع کردن اطلاعات سه ماهه ی اول و دوم و همچنین ریسک محاسبه شده ی اونا غربالگری تجمعی انجام می دن که این روش دقتی در حدود 95 درصد داره.

روشهای بالا شیوه های مختلف تشخیص اختلال و مبتلا شدن به جنینه، بعد از تشخیص اختلال روشهای دیگه ای برای کنترل یا سازش کودک با اختلال توصیه میشه. بصورت کلی برای سندرم داون درمان مشخصی جود نداره و فقط با تغییر سبک زندگی و انجام یه سری شیوه ها می شه این اختلال رو تا حد زیادی کنترل کرد و کودک رو با وجود اختلال به رشد محیطی رسوند.

درمان سندرم داون در طب سنتی با دارو و دمنوش های گیاهی

داروهای گیاهی همیشه تأثیراتی بر کاهش روند بیماری و حتی درمان و کنترل اون از گذشته تا امروز داشتن و برای بسیاری از بیماری ها به کار می رفتن. دمنوش ها بخاطر سهولت در مصرف و خواص زیادشون از محبوبیت زیادی تو این روزا برخوردارن و می شه بعنوان داروهای جایگزین ازشون استفاده کرد.

درمان سندرم داون با دمنوش چای سبز

به تازگی طی تحقیقاتی تاثیرات چای سبز بر روی کنترل و بهبود اختلال سندرم داون ثابت شده و پزشکان و محققان امیدوارن با کار بر روی همین تأثیرات به نتایجی در کنترل هر چه بیشتر یا درمان اون برسن. چای سبز بخاطر وجود آنتی اکسیدان هایی به نام اپیگالوکاتچین باعث بهبود عملکرد شناختی مبتلایان می پردازه. همچنین این آنتی اکسیدان بدن فرد در برابر آسیب های سلولی که منجر به ایجاد این بیماری می شن رو محافظت می کنه.

درمان سندرم داون با دمنوش چای سبز

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

یک مقاله مرتبط و مفید
افزایش شیر مادران با دمنوش رازیانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.