قارچ جانشین ساده و سالم برای انواع گوشت

در این متن می خواهیم اطلاعات کاملی از قارچ جانشین ساده و سالم گوشت بهتون بدیم، اگر علاقه مند به قارچ و تولید اون هستین، به احتمال زیاد خوندن این متن براتون مفید باشه، با ما همراه باشین.

جهان در آینده با مشکلی بزرگی به نام‏ رشد جمعیت مواجه می شه که به احتمال زیاد اولین قدم‏ برای مقابله با این معضل، تامین نیازهای‏ غذائی انسان با استفاده از امکانات بالقوه‏ هر کشور هست. در ایران طی سالیان درازی گوشت به عنوان‏ یکی از اصلی‏ترین مواد غذائی مردم‏ مصرف شده و روند روبه رشدی داشته است،‏ درحالی‏که موادی مانند قارچ و سویا به‏ راحتی می‏تونن جایگزین گوشت‏ بشن و بخشی از پروتئین مورد نیاز بدن‏ رو تامین بکنن.

اهمیت غذائی و اقتصادی‏ مصرف قارچ از یک سوء ضرورتِ یافتن راه‏ حلهای مناسب برای بهبود تولید، توزیع‏ و مصرف اون سبب شده است تا مسائل‏ مربوط به این محصول تحت نظر وزارت‏ کشاورزی قرار بگیره تا به این ترتیب جایگاه‏ اون در مجموعه کشت و زرع کشور مشخص‏ بشه، به گفته کارشناسان، اجرای این طرح‏ با پیامدهای مثبتی مواجه شده که‏ در نهایت افزایش تولید محصول رو در پی‏ خواهد داشت.

پرورش قارچ در جهان

افزایش جمعیت کشورها دانشمندان رو به‏ فکر یافتن منابع جدید غذائی برای تغذیه‏ انسانها انداخت و این امر سبب‏ شد تا مواد خوراکی تازه‏ای جانشین‏ مواد همیشگی بشن تا به این ترتیب‏ از مصرف اون کاسته شده و بین عرضه‏ و تقاضا تعادل منطقی به وجود بیاد.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

یکی از غذاهائی که در عصر حاضر به‏ روش صنعتی تولید انبوه می‏شه و تا حدی‏ تونسته جای گوشت رو بگیره، انواع‏ قارچ خوراکی است که امروزه‏ در دنیا تولید و مصرف زیادی داره، ضمن اون‏ که از نظر بهداشتی و اقتصادی هم دارای‏ فواید زیادی است. اگرچه بشر دو هزار سال‏ پیش قارچ‏های خوراکی رو کشف و اون‏ رو مصرف کرد ولی روند صعودی و شتاب‏ آلود تولید قارچ در جهان به چند دهه پیش‏ بر می‏گرده.

در سال 1982 میزان تولید قارچ‏ در 76 کشور جهان یک میلیون‏ و 336 هزار تن بود که 940 هزار تن اون‏ دکمه‏ای و بقیه اونا به‏ سایر قارچ‏ها نظیر صدفی اختصاص داشت.

پرورش قارچ در جهان

تاریخچه قارچ در ایران

در سالهای گذشته در برخی مناطق ایران‏ مانند لرستان،کردستان،گیلان و مازندران‏ در فصل‏های بهار و پائیز که شرایط برای‏ رشد و پرورش قارچ مناسب بود. عده‏ای به‏ مناطق کوهستانی و جنگلی می‏رفتن و قارچ می‏چیدن.

در این زمینه عده‏ای که در این حرفه‏ تجربه‏ای داشتن قارچ رو به بازارهای‏ تهران و برخی از شهرهای دیگر جهت‏ فروش عرضه می‏کردن، براساس‏ بررسی‏های انجمن تولیدکنندگان‏ قارچ‏های خوراکی اولین واحد تولید این نوع‏ قارچ در ایران سال 1339 به وسیله آقای‏ احیایی و با همکاری یک فرد انگلیسی به‏ نام اسمیت در قلهک دره اطراف تهران‏ ایجاد شد.

این واحد که در دل کوه ایجاد شده‏ بود سالانه 36 تن ظرفیت داشت که‏ تولید انبوه اون به روش صنفی از اروپا به‏ ایران انتقال یافت، در این راستا دومین‏ واحد تولیدی در سال 1348 در جاده چالوس‏ تاسیس شد که تعداد این واحدها تا سال‏ 1362 به همین مقدار باقی ماند.

در این سال 4 واحد دیگر در تهران و یکی‏ از شهرستانها احداث شد و سپس‏ رشد فزاینده اون شروع شد و به موازات اون‏ تولید قارچ در کشور از 72 تن در سال‏ 1364 به 550 تن در سال 1366 رسید. در بین سالهای 1366 تا 1372 تعداد واحدهای تولید قارچ به 26 واحد و میزان‏ محصول اون به 2500 تن در سال رسید.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

تا اوایل سال گذشته تعداد واحدهای‏ تولید قارچ کشور به 75 واحد رسید که سالانه‏ 4 هزار تن تولید داشتند، این میزان با توجه‏ به صدور پروانه‏های تاسیس و راه‏اندازی واحدهای جدید تا پایان سال 74 به‏ 11 هزار و 900 تن افزایش پیدا کرد.

درحال‏حاضر 66 واحد تولید قارچ‏ در سراسر کشور فعاله، با این حال‏ در مقاطعی از زمان تولید قارچ‏ با مازاد در مصرف مواجه می‏شه و در نتیجه‏ ضایعات اون به علت این‏که امکان‏ انبار شدن وجود نداره به سرعت افزایش‏ پیدا می کنه، به طوری که در بعضی مواقع‏ تا حدود 50 درصد تولید صنایع می‏شه.

از سوی دیگه، عدم هماهنگی میان‏ مقدار تولید و مصرف قارچ در کشور موجب‏ شده تا 10 درصد واحدهای تولید قارچ‏ تعطیل بشن و یا در حال تعطیل شدن‏ هستن. درحال‏حاضر با توجه به اهمیت غذائی‏ و اقتصادی مصرف قارچ و نیز ضرورت‏ یافتن راه حلهای مناسب برای‏ بهبود، تولید و توزیع و مصرف اون مدیریت‏ کل دفتر امور گل و گیاهان زینتی وزارت‏ کشاورزی متولی تولید قارچ شد.

خواص داروئی و غذائی قارچ

کارشناسان تولید قارچ‏ معتقدن تولید قارچ از نظر اقتصادی‏ بسیار مقرون به صرفه است، چون کشت اون‏ جنبه بیولوژی داره، یعنی می‏توان از یک‏ بستر با مساحت اندک چندین‏ برابر سایر محصولات کشاورزی برداشت‏ کرد. ضمن اون‏که بخش مهمی از تولیدات‏ قارچ رو می‏توان به صادرات اختصاص داد. موضوع صادرات قارچ در حال‏ حاضر از سوی کشورهای‏ هلند، آمریکا، استرالیا، فرانسه و انگلستان‏ انجام می‏شه.

از سوی دیگه تحقیقات نشان داده اند‏ که مصرف قارچ رشد و تکثیر سلول‏های‏ ماهیچه‏ای صاف بدن و به خصوص سلول‏ های دیواره عروق رو تحریک می‏کنه که به‏ ترمیم و مداوای سلولهای‏ مذکور منجر می شه. خاصیت دیگه قارچ تحریک و تقویت‏ سیستم ایمنی بدنه و قارچ‏های‏ خوراکی به دلیل داشتن پروتئین کافی‏ یکی از مواد غذائی پر مصرف به حساب‏ میان که ارزش غذائی فراوانی دارن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

قارچ حاوی ویتامین‏های ب کمپلکس، فولیک اسید، بناسین C و K ، مواد معدنی‏ شامل پتاسیم، آهن، فسفر، منگنز، مس‏ و کرومیوم است و پروتئین و لیسنیین‏ موجود در اون موجب کاهش کلسترول خون‏ می‏شه. به گفته کارشناسان قارچ رو برای مدت‏ زیاد نباید در آب قرار داد و بهتره اون‏ رو زیر آب گرفته تا ذرات خاک از اون با مالش‏ دست پاک بشه.

مصرف این محصول برای کلیه افراد و به‏ خصوص مبتلایان به بیماریهای قلب‏ و عروق، کلیوی، دیابت و همه کسانی که‏ از سوی پزشکان از خوردن گوشت‏ قرمز و نمک منع شدن می‏ تونه بسیار مفید و سودمند باشه. با قارچ می‏توان غذاهای گوناگون‏ و خوشمزه نظیر خورش‏های قرمه سبزی‏ و قیمه، سوپ، کوکو، املت قارچ، قارچ‏ پلو و ماکارونی تهیه کرد.

خواص داروئی و غذائی قارچ

پرورش قارچ ژاپنی

اهمیت غذائی، داروئی و بیوشیمیائی‏ قارچ‏ها روزبه‏روز بیشتر در جهان‏ خودش رو نشون می ده و به همین دلیل‏ مصرف اونا رشد ریاد پیدا کرده است که‏ تنها در کشور ما تولید و مصرف قارچ ظرف‏ 15 سال اخیر بیش از 50 برابر شده است. رشد مصرف قارچ باعث شده‏ تا پژوهشگران درصدد بررسی امکان‏ گونه‏های مختلف در کشور بربیان که‏ مهمترین اون تولید قارچ ژاپنی در ایرانه.

کشت قارچ ژاپنی در کشورهای چین‏ و ژاپن قدمت 2 هزار ساله داره، کشت این‏ قارچ به تاسیسات و ساختمانهای ویژه‏ نیاز نداره و می‏توان اون رو در جنگل‏ها کاشت‏ و پرورش داد. در ژاپن 200 هزار نفر به‏ تولید این نوع قارچ اشتغال‏ دارن و حدود 140 هزار تن در سال قارچ‏ ژاپنی تولید می‏شه. درعین‏حال برخی‏ کشورهای اروپائی و آمریکائی هم، برای تولید این‏ قارچ اکولوژی مناسبی دارن.

در ایران برای بسترسازی تولید قارچ ژاپنی،‏ به مدت ده سال در سطوح آزمایشگاهی‏ و نیمه صنعتی، در زمینه تهیه بذر و نحوه‏ بازدهی اون کار انجام شده است. با توجه به آزمایش‏های تهیه بذر که بر روی‏ چوب‏های بلوط، راش، افرا، صنوبر، چنار و توسکا به انجام‏ رسید، کشت‏وکار قارچ بر روی پوشال و خاک‏ اره‏های شمال کشور و نیز کاه گندم و برنج‏ در سطح آزمایشگاهی و در سالن انجام‏ و منجر به تولید قارچ شد.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

پرورش قارچ صدفی

قارچ صدفی، یکی از قارچ های خوراکی با کیفیت مطلوب و قدرت تولید بالاست که در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشت می شه و می توان در حرارت بالا هم این قارچ رو پرورش داد. رایج ترین مناطق پرورش قارچ صدفی، اروپا، آمریکا و آسیای جنوب شرقی است.

این قارچ به راحتی بر روی موادی همچون خاک اره، ضایعات کاغذ، کنجاله سویا، چوب های پوسیده و سایر مواد لیگنوسلولزی به خوبی رشد می کنه. سن این قارچ از روی شکل کلاهک اون مشخصه به گونه ای که در زمانی که قارچ جوانه، کلاهک شبیه به بادبزنه ولی وقتی سن قارچ بالا می ره، قارچ خوشه ای شکل می شه.

قارچ صدفی

رویش قارچ‏های طبیعی

بارندگی مداوم و شرایط مساعد جوی به‏ همراه اعتدال هوا باعث رویش بیش‏ از حد قارچهای خوراکی طبیعی در مناطق‏ شمالی خصوصا گنبد شده است. رویش این‏گونه قارچ‏ها امسال نسبت‏ به 50 سال اخیر به حدی بیسابقه بوده‏ که به درآمد کشاورزان افزوده است.‏ در اوایل سال جدید روزانه‏ 100 تا 150 کیلوگرم قارچ طبیعی‏ تنها در بازار گنبد برای فروش عرضه شد که‏ کاهش قیمت صنفی رو در پی داشت.

به گفته کارشناسان از 4 هزار و 500 گونه‏ قارچ شناسائی شده در جهان‏ تنها حدود 21 نوع اون خوراکی هستن و برخی‏ از گونه‏ها حاوی لیستین مانع از تشکیل‏ کلسترول در عروق می‏شن.

طرح پرورش قارچ‏ خوراکی بر روی ضایعات

تا طرح ملی پرورش قارچ خوراکی بر روی‏ ضایعات کشاورزی در هفت استان کشور به‏ اجرا در آمده است، اجرای این طرح با هدف‏ ایجاد درآمد و اشتغال‏زایی کشاورزان‏ در فصول بیکاری در کشور گسترش‏ یافته و اکنون در استانهای گیلان، مازندران، خوزستان، فارس، خراسان، کرمان‏ و بوشهر در حال اجرا است.

ضایعات

تجربه نشون می‏ده که در اغلب‏ موارد قارچ می‏تونه جانشین شایسته‏ای‏ برای گوشت قرمز باشه، بدون اونکه‏ مثل گوشت به سلامت انسان آسیب‏ برسونه. ارتقاء دانش و آگاهی مردم‏ از خواص متعدد قارچ سبب شد تلاش‏هائی‏ برای افزایش تعداد واحدهای تولیدی به‏ عمل بیاد که ادامه این روند در کنار آماده‏ سازی افراد جامعه برای دادن سهم‏ بیشتر تا مصرف قارچ در برنامه‏های غذائی‏ مردم بسیار مفید هست.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

ظرفیت‏ مصرف قارچ در ایران به مراتب‏ بالاتر از میزان تولید اونه ولی‏ در مواردی هم تولید، مازاد بر مصرف‏ه و در نتیجه در برخی از فصول‏ با ضایعات قارچ روبه‏رو هستیم که این‏ امر به تولیدکنندگان این محصول لطمه‏ زده و این صنعت نوپا رو به لبه پرتگاه‏ می‏کشونه. برای جلوگیری از ضایعات باید‏ کارخانجات تبدیلی در ارتباط با قارچ‏ در مناطق تولید ایجاد بشن و با ایجاد تسهیلات به صادرات اون بهای لازم داده‏ بشه.

متوسط برداشت قارچ

میزان متوسط برداشت قارچ در فصل‏ سرما تا حدود 15 کیلوگرم و در ماه تابستان‏ حدود پنج کیلوگرم و به ‏طور متوسط برداشت‏ 10 کیلوگرم از هر متر مربع در سال است که‏ با بهبود شرایط محیطی و به کارگیری‏ روشهای مناسب‏تر این مقدار قابل‏ افزایش است.

تولید کنسرو

در جهان امروز از قارچ استفاده‏های‏ غذائی بسیاری به عمل میاد که یکی‏ از اونا تولید قارچ به صورت کنسرو شده‏ است. گسترش صنایع تبدیلی قارچ‏ می‏تونه از نوسان قیمت اون و ضایعات‏ قارچ در ایام به خصوصی از سال جلوگیری‏ بکنه و در ضمن می‏تونه ماده غذائی‏ مناسبی در اختیار مردم باشه. کنسرو قارچ رو می‏توان به صورت ساده‏ مصرف کرد و یا با غذاهای دیگه مخلوط‏ و استفاده کرد.

شرایط مساعد پرورش‏ قارچ

به گفته کارشناسان پرورش قارچ به‏ شرایط آب و هوائی خاصی نیاز داره که این‏ شرایط در اکثر نقاط کشورمان فراهمه، مهمترین نقاط پرورش قارچ جاده کرج‏ و یا منطقه کندوان است که مناسب‏ترین‏ شرایط آب و هوائی برای پرورش‏ رو داره و برعکس نواحی گرم و خشک‏ مناسب نیست.

برای تولید قارچ بیشترین مجوز پرورش‏ قارچ در فاصله سالهای 67 تا 71 از سوی‏ اداره کل کشاورزی استان تهران‏ صادر شد هرچند در این کار برای جلوگیری‏ از ضایعات و ایجاد امکانات برای صادرات‏ برنامه‏ریزی و مطالعات کافی صورت‏ نگرفت. در مازندران جنگلهای کاملا مخروبه ای‏ وجود داره که با توجه به خاصیت مطلوب جذب آب برای پرورش‏ قارچ بسیار مفیده ولی متاسفانه‏ در بسیاری اوقات با برداشت اون از سوی‏ نهادها مخالفت می‏شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

در این زمینه قارچ‏کاران آماده‏ هستن در مقابل برداشت خاک پیت‏ از بقایای جنگلهای مخروبه که از هزاران‏ سال پیش بلا استفاده مانده است این‏ نواحی رو درختکاری کنند. برای اجرای این پیشنهاد سازمان‏ جنگلها و مراتع وزارت جهاد سازندگی‏ می‏تونه یاری‏دهنده قارچ‏کاران باشه. وزارت کشاورزی هم از طریق تخصیص‏ کود و سموم به نرخ دولتی‏ می‏تونه در بهبود کمی و کیفی تولید قارچ‏ نقش مهمی ایفا بکنه.

طرح پرورش قارچ‏ خوراکی

سرمایه ‏گذاری 70 تا 80 میلیارد ریالی

در حال حاضر با وجودی که تولید قارچ‏ با مسائلی روبه‏روئه ولی از سال‏ 1348 تا اواخر سال گذشته 125 موافقت‏ اصولی برای پرورش قارچ‏ از سوی وزارتخانه‏های کشاورزی، صنایع‏ و جهاد سازندگی صادر شده که تعداد زیادی‏ از اون به بهره‏برداری رسیده است. حجم سرمایه‏گذاری ملی در تولید این‏ محصول حدود 70 تا 80 میلیارد ریال‏ برآورد شده که بخش عمده‏ سرمایه‏گذار از محل تسهیلات سیستم‏ بانکی کشور تامین شده است.

به منظور حل مشکلات، برنامه‏ریزی، هدایت و تولید قارچ رسیدگی‏ این بخش از کشاورزی به دفتر امور گل‏ و گیاهان زینتی وزارت کشاورزی سپرده‏ شده ضمن اون‏که تعاونی قارچ‏کاران‏ هم تشکیل شده است. از مشکلات تولیدکنندگان قارچ‏ با توجه به شرایط اقلیمی کشور تهیه‏ بذر و نیز نبود مرکز تحقیقاتی قارچ در کشوره، به‏ ناچار بذر مادر از خارج تهیه‏ و یا چند بار تکثیر می‏شه که این امر موجب‏ شده تا بذر خاصیت اولیه خودش رو از دست‏ بده.

مشکل دیگه تهیه ی خاک بستر پرورش‏ قارچ(کمپوست)است که معمولا از ضایعات محصولات کشاورزی مانند کاه‏ و ملاس چغندر قند تهیه می‏شه که این‏ کار نیز به دانش پیشرفته نیاز داره و تنها افراد معدودی قادر به تولید کمپوست‏ هستن.

پس از تهیه بدر و کمپوست خوب مسائل‏ کشت، داشت و برداشت قارچ مطرحه‏ که به نحو صمیمی برنامه‏ریزی شده است‏ زیرا اکثر سالنهای تولید قارچ از سالنهای‏ کشورهای دیگر نمونه‏سازی شده‏ و با شرایط اقلیمی ایران مانند آب و هوای‏ گرم هماهنگ نیستن. از سوی دیگه با توجه به این‏که مردم‏ ما با مصرف قارچ آشنا نیستن مصرف سرانه‏ اون، در سال حدود 54 تا 60 گرم است‏ حال آن‏که این رقم در اروپا به 2500 گرم‏ در سال می‏رسه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

توصیه به قارچ‏کاران

تولیدکنندگان با توجه به ضرورت ارتقاء کیفیت قارچ تولیدی در کشور و فراهم‏ آوردن امکانات حمل هوائی برای صادرات‏ ضروریه که اقداماتی به عمل‏ بیارن تا با کمک وزارت کشاورزی صنایع‏ تبدیلی این محصول ایجاد و یا توسعه‏ پیدا کنه، تا از ضایعات اون پیشگیری‏ بشه. با اتخاذ این روش و افزایش‏ صادرات مشکل عدم تناسب در عرضه‏ و تقاضا از بین خواهد رفت.

یکی دیگه از اقداماتی که باید موردنظر باشه مجهز شدن تولیدکنندگان به‏ آخرین یافته‏های علمی پرورشی این‏ محصول و همچنین کاهش هزینه‏های‏ تولیده تا قارچ ارزونتر در اختیار مردم قرار بگیره.

مشکلات تولید وعرضه

برای ریشه‏یابی مشکلات تولید و عرضه‏ قارچ قیمت تمام شده یک کیلو قارچ‏ در یک دوره ده ساله(74-64) به این‏ صورت ارزیابی شده است، تهیه یک‏ کیلو کمپوست در یک دوره ده ساله‏ از 113 ریال به 772 ریال، قیمت تمام شده‏ بذر و خاک از 121 و 62 ریال به 370و 183 ریال رسید، ضمن اون‏که دستمزد کارگران‏ بالا رفت که قیمت تمام شده هر کیلو قارچ‏ از 853 ریال به 4457 ریال افزایش پیدا کرده است.

در این حال قیمت فروش یک کیلو از این‏ محصول از 1350 ریال در سال 65 به‏ 5000 ریال در سال 1374 رسید که این امر نشان‏دهنده کم شدن شدید فاصله قیمت‏ تمام شده و فروش عمده قارچ است.

نظرات تولید کنندگان

مدیر عامل تعاونی تولیدکنندگان قارچ‏ خوراکی می‏گه؛ تولید قارچ تقریبا هیچ‏ گونه‏ای ارزبری نداره و از این ‏رو علاوه‏ بر تامین داخلی می‏توان بخشی از اون‏ رو صادر هم کرد، در مورد نوسان‏ تولید هم گفت: در شرایطی که متوسط مصرف مردم تهران 10 تن قارچ‏ در روزه، در برخی روزها تا 15 تن‏ و روزهای دیگر 5 تن قارچ توزیع می‏شه که‏ این امر سبب برهم خوردن عرضه‏ و تقاضای قارچ می‏شه از سوی دیگه به‏ دلیل عدم نگهداری اون در انبار ضایعات‏ چشمگیری حاصل می‏شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

وی در عین حال تصریح کرد در صورتی‏ که تنگناها از میان برن ما قادر هستیم‏ با ظرفیت فعلی 30 هزار تن قارچ در داخل‏ کشور تولید کنیم. به گفته وی در صورتی که صنایع تبدیلی‏ این بخش راه‏اندازی بشه با تولید محصولاتی مانند پودر یا چیبس قارچ‏ می‏توان از مازاد محصول استفاده مطلوب‏ کرد و یا با صادرات اون به درآمد ارزی‏ مناسبی دست یافت.

تولید قارچ

افزایش تولید وعدم‏ جذب آن

ظرفیت واحدهای دارای پروانه فعالیت‏ پرورش قارچ تا پایان سال 74 در تهران‏ 6600 تن و در شهرستانها 5300 در سال‏ بوده است که به‏طور متوسط 6/32 تن‏ در روز محسوب می شه. در حالیکه الان‏ تولیدکنندگان قارچ با تولید و عرضه‏ بیشتر به مقدار 6 تا8 تن در روز با مشکل‏ عدم تناسب در عرضه و تقاضا مواجه‏ هستن،که این امر افزایش ضایعات قارچ‏ رو در پی خواهد داشت.

یکی از تولیدکنندگان ادعا کرد سود واقعی‏ تولید قارچ برای واسطه‏ها است تا اونجا که‏ 60 درصد قیمت قارچ نصیب اونا‏ می‏شه. یکی از مصرف‏کنندگان هم می‏گه برای این‏که قیمت قارچ برای عموم به‏ حد اقل برسه، توزیع قارچ باید به صورت‏ متمرکز باشه تا مغازه‏داران به جای‏ تهیه قارچ از واحدهای پرورش با یک‏ مرکز واحد فروش در تماس باشن که این‏ امر بنفع تولیدکننده و مصرف‏کننده هم هست.

اشتغال ‏زائی

یکی از موارد مثبت در صنعت قارچ‏ اشتغال‏زائی اون هست به این صورت که‏ در هر هکتار زمین کشاورزی می‏توان یک‏ یا دو اشتغال ایجاد کرد، ولی برای یک‏ واحد یکصد تنی تولید قارچ در مساحت‏ مذکور می‏توان 20 تا 30 تن رو به کار گرفت‏ ضمن اون‏که هیچ محصولی نمی‏تونه مانند قارچ در واحد مترمربع به این صورت‏ سود و بازدهی اقتصادی داشته باشه.

در عین‏ حال در ایران 8 تا 10 هزار نفر شغل در این‏ ارتباط ایجاد شده است. در هر مترمربع سالن تولید قارچ در سال‏ می‏توان 4 دوره و در مجموع 40 کیلوگرم‏ قارچ برداشت کرد. همچنین می‏توان‏ با استفاده از روشهای مطلوب و فراهم‏ ساختن وضعیت مناسب این مقدار رو به‏ 120 کیلوگرم در هر مترمربع رساند که‏ بازدهی اقتصادی مطلوبی محسوب‏ می‏شه و بسیار سودآوره، برای رسیدن‏ به این هدف استفاده از تکنولوژی، تهیه‏ بذر و خاک مناسب وسایل بسته‏بندی و سم‏ مورد نیاز است.

یک مقاله مرتبط و مفید
خرید قارچ صدفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.