ضدعفونی و تقویت سیستم ایمنی بدن با دمنوش آویشن و لیمو

دراین متن به معرفی آویشن و لیمو و خواصشون می پرازیم:

بررسی مختصر دمنوش آویشن و لیمو

گیاهان دارویی سالهای زیادیه که در زندگی مردم ایران نقش پر رنگی داشته و دارن، میشه گفت یک قسمت از آشپزخونه ی هر ایرانی مختص به گیاهان دارویی و میوه های خشکه. مردم بر طبق آموزه های قدیمی راه خاندان خودشون رو ادامه داده و برای کاربردهای متنوع خوراکی، درمانی و بهداشتی از گیاهان دارویی و انواع دم کرده ی اونا استفاده می کنن.

امروزه این دم کرده و عصاره ی گیاهان برچسب دمنوش خوردن و مردم بیشتر با نام دمنوش از اونا استفاده می کنن. دمنوش همون دم کرده ی مادرها و مادربزرگاست که در قالبی جدید به دست ما رسیده. دمنوش ها علاوه بر خواص درمانی بخاطر عصاره ی گیاهان روح و جسم رو تازه می کنن.

در این میان دمنوش آویشن و لیمو بخاطر طعم و عطر بی نظیرش به نوعی سردمدار دمنوش هاس. آویشن خواص ضدعفونی کننده و ضد اسپاسم دستگاه تنفسی داره و در مواردی مانند رفع تنگی نفس، رفع سرفه، درمان عفونت ریه، برونشیت، سرماخوردگی و بیماری های مربوط به دستگاه تنفسی و ریه کاربرد داره.

یک مقاله مرتبط و مفید
چرا حتماً باید دمنوش عناب در خانه شما مصرف شود؟ مغز، قلب، سیستم ایمنی، گوارش و ...

لیمو هم یه میوه ی دارویی و مفیده که می شه از خواص اون رفع عفونت، جلوگیری از سنگ کلیه، درمان آرتریت و مشکلات تنفسی، رفع و بهبود علایم سرما خوردگی رو نام برد. ترکیب این دو، راه مناسبی برای درمان ناراحتی های ریوی و تنفسیه.

خواص دمنوش آویشن و لیمو

دمنوش آویشن و لیمو دارای خواص:

دمنوش آویشن برای متوقف کردن سرفه مفیده.

به دلیل وجود ترکیبات آنتی بیوتیکی و همچنین ضد التهابی در گیاه آویشن، دمنوش یا دم کرده ی اون می تونه راهی موثر برای رفع و متوقف کردن سرفه های خفیف و حاد باشه.

دمنوش آویشن میتونه سیستم ایمنی بدن رو تقویت کنه.

آویشن سرشار از ویتامین A و همچنین منبع غنی ویتامین c یه، وجود مس، فیبر، آهن و منگنز در دمنوش آویشن میتونه مقاومت بدن و سیستم ایمنی بدن رو بالا ببره.

دمنوش آویشن ضد عفونی کننده ی بدنه.

آلودگی و وجود آلاینده های هوا مورد خطرناکی برای سلامتی و به نوعی نابود کننده ی دستگاه تنفسی و ریویه، عصاره ی غلیظ آویشن بخاطر وجود ترکیبات آنتی بیوتیکی داروی مناسبی برای رفع عفونت و پاکسازی دستگاه تنفسی یه.

دمنوش آویشن دهان رو خوشبو و تمیز می کنه.

امروزه برای تهیه ی دهانشویه های خوشبو از عصاره های گیاهان خوشبو استفاده می کنن، آویشن بخاطر وجود ترکیبات آنتی باکتریال میکروب هایی که بوی بد تبدیل می کنن رو از بین می بره و با عطر منحصربفردش دهان رو خوشبو می کنه.

دمنوش آویشن برای تقویت روحیه مفیده.

عصاره ی آویشن به دلیل داشتن ماده فعال کارواکرول، اغلب برای موارد خوشبو کننده و ساخت دارو استفاده می شه. یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، اثبات کرد که کارواکرول فعالیت نورون ها رو به روشهای خاصی افزایش می ده که منجر به بهبود احساسات افراد می شه، بنابراین اگر مرتباً از دمنوش آویشن استفاده کنین، ممکنه در احساس و خلق و خوی شما تأثیر مثبت بذاره.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص آویشن، عرق و دمنوش آویشن و هر آنچه که باید درباره ی این گیاه بدانید!

دمنوش لیمو منبع خوب ویتامین Cیه.

مرکباتی مانند لیمو سرشار از ویتامین C هستن، ویتامین C، یه آنتی اکسیدان قویه که به محافظت سلول در برابر رادیکال های آزاد می پردازه. احتمالاً شنیدین که ویتامین C ممکنه مدت زمان سرماخوردگی در افراد رو کاهش بده و یا اون رو برطرف کنه. ویتامین C همچنین، ممکنه خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و فشار خون رو کاهش بده.

دمنوش لیمو به کاهش وزن کمک می کنه.

وجود آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول باعث شکست بافت چربی ها در بدن می شن و وزن رو کاهش می دن، عصاره ی موجود در دمنوش لیمو آب بدن رو تامین می کنه و متابولیسم بدن رو بالا می بره. در نتیجه باعث کاهش وزن می شه.

دمنوش لیمو تنفس رو تازه و مجاری تنفسی رو تمیز می کنه.

خاصیت آنتی باکتریالی لیمو باعث از بین رفتن آلودگی و عفونت های جذب شده ی مجاری تنفسی شده و با آبرسانی به مجاری از خشک شدن، ایجاد عفونت و بوی نامطبوع جلوگیری می کنه.

دمنوش لیمو از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می کنه.

اسید سیتریک موجود در لیموها ممکنه از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کنه. سیترات (یک جزء اسید سیتریک) به طور متناقض باعث می شه که ادرار کمتر اسیدی بشه و حتی ممکنه سنگ های کوچک ایجاد شده رو بشکنه. نوشیدن دمنوش لیمو نه تنها به شما سیترات می بخشه، بلکه آب مورد نیاز بدن شما برای جلوگیری از تحریک و حرکت سنگ ها رو تامین می کنه.

دمنوش لیمو به تمیزی و روشنی پوست کمک می کنه.

دمنوش لیمو سرشار از آنتی اکسیدانه، آنتی اکسیدان ها تاثیر رادیکال های آزاد بر پوست رو از بین برده و مانع پیری پوست می شن. همچنین با پاکسازی بدن از سموم و انواع عفونت ها که باعث لک و پیری پوست میشن، به روشنی و شفافیت پوست کمک می کنه.

فواید دمنوش آویشن و لیمو

اطلاعات دارویی و درمانی آویشن و لیمو

مهم ترین ترکیبات دارویی آویشن ساپونین، فلانن و تانن هستن. همچنین ترکیبات دیگری مانند تیمول و کارواکرول داره که بر ترشح استیل کولین و هیستامین تاثیر مثبت می ذاره و خاصیت ضد انقباضی و ضد عفونی اون تایید شده.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن آویشن برای رفع مشکلات تنفسی و سلامت دهان و دندان

لیمو دارای ترکیبات مهمی چون پلی ساکارید، اسیدهای آلی، کاروتنوئید، فلانوئید، ژرانید استات، لینل استات و انواع ویتامین هاست. همچنین دارای املاح فراوان، پکتین و لیموننه که سیستم ایمنی بدن رو تقویت کرده و به مقابله با عفونت ها می پردازه.

بخش های مورد استفاده ی آویشن و لیمو

سرشاخه های برگ دار و دارای گل آویشن قابل استفاده ن، گیاه بصورت تازه در خوراک استفاده می شه، همچنین خشک شده ی اون رو پودر می کنن و برای تهیه ی دمنوش استفاده می کنن، البته بعنوان ادویه برای طعم و مزه دار کردن انواع غذاها هم استفاده ش می کنن.

میوه ی تازه ی لیمو قابل خوردنه، ازش آبلیمو می گیرن، بصورت عصاره روی غذاها استفاده می شه، خشک شده ی اون مث چیپس کاربرد داره و از خورد یا پودر شده ی اون جهت درست کردن دمنوش و یا بعنوان ادویه مصرف می شه.

کاربرد دمنوش آویشن و لیمو در طب سنتی و اسلامی

در طب سنتی آویشن دارای طبع گرم و خشکه و در درمان انواع سرفه ها، رفع عفونت های ریوی و تنفسی، رفع ناراحتی های معده، تمیز کردن دستگاه تنفسی، خلط آوری و رفع نفخ استفاده می کردن.

در طب سنتی برای لیموی شیرین طبع گرم و برای لیمو ترش طبع سرد در نظر گرفتن، از اون برای تصفیه ی خون، تقویت اشتها، صفرابری، رفع سردرد، ضد عفونی کنندگی و ضد باکتریایی سود می بردن.

نحوه ی استفاده از آویشن و لیمو

مقدار مناسبی از گیاه آویشن رو داخل قوری آب جوش ریخته و بعد از ۵ تا ۷ دقیقه از دمنوش اون استفاده کنین. پودر آویشن رو مانند ادویه در غذاها و سالادها استفاده کنین. از آویشن داروها و انواع وسایل آرایشی، بهداشتی می سازن.

لیمو ترش در کنار اکثر غذاهای گوشتی موجوده، میوه ی خشک شده ی اون بصورت چیپس میوه استفاده میشه، بصورت پودر، میوه خشک رو روی غذاها و سالادها می ریزن. دمنوش ها و نوشیدنی های متنوعی از لیمو درست می کنن. آب یا عصاره ی اون برای غذاها و انواع مصارف پزشکی و بهداشتی کاربرد داره.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش انار و دارچین یک آنتی اکسیدان قوی

مضرات استفاده ی بیش از حد دمنوش آویشن و لیمو

مصرف آویشن در بارداری منع شده و در کودکان و خانمهای شیرده، افراد مستعد حساسیت و مصرف کنندگان وارفارین و هپارین باید با احتیاط مصرف بشه، در دوز و مقادیر توصیه شده فاقد عارضه ست، فقط در استفاده ی بیش از حد اون ممکنه باعث حساسیت و تحریک غشای پوستی و تهوع خفیف بشه.

مصرف لیمو برای زنان باردار و شیرده باید با احتیاط همراه باشه، در کل منع مصرف نداره و در مقدار توصیه شده عارضه ای ایجاد نمی کنه. در استفاده ی بیش از حد، لیمو ممکنه باعث تهوع و استفراغ بشه و احتمال داره باعث پوسیدگی مینای دندان بشه.

نکات کلیدی و مهم درباره ی آویشن و لیمو

  • آویشن از مسمومیت غذایی جلوگیری می کنه.
  • در گذشته از آویشن برای مومیایی کردن استفاده می کردن.
  • از آویشن مانند اسپند استفاده کنین، حشرات موذی رو فراری می ده.
  • در قدیم از آویشن بعنوان ماده ی ضد حریق استفاده می کردن.
  • مالیدن آویشن بر پوست سر باعث تقویت پیاز مو می شه.
  • لیمو عمانی خشک شده ی همین لیمو ترشه.
  • لیمو عمانی برخلاف نامش مال لبنان و فلسطینه.
  • لیموی داخل غذا رو نخورین چون چربی ها رو به خودش جذب می کنه.
  • اگه حس درد در بدنتون دارین آب لیموی تازه بخورین.
  • مصرف لیمو برای کودکان زیر ده سال خطرناکه.

آویشن

گیاهی شبیه درختچه با قامتی کوتاه که ارتفاعش حداکثر به ۴۰ سانتی متر می رسه. از خونواده ی نعنائیان و گروه مصرفی ضد سرفه ها و میکروب کش هاست. دارای برگ های کوچک بیضی شکل و نازک، متقابل و دمبرگ داره. گل های درختچه سفید، منفرد و چتریه. گیاه دارای عطری بسیار مطبوع و خوشاینده. دارای ۳۵۰ گونه و نوع مختلفه که در ایران حدود ۱۴ نوع اون شناخته شده و کاربرد غذایی و دارویی داره. اسم علمی گیاه Thymus Serpyllumه، در انگلیسی بهش Wild Thyme و در زبان فارسی بهش آویشن می گن.

لیمو

یک مقاله مرتبط و مفید
پونه و گلپر، آنتی بیوتیک و آنتی اکسیدان مفید

درختی برگریزان که تا ارتفاع ۶ متری رشد داره. از خانواده ی سدابیان و گروه مصرفی ضد التهاب هاست. دارای برگ های سبز روشن، بیضی شکل و نوک تیز که هر برگ حاشیه ی دندان اره ای داره. گل های درخت ارغوانی بصورت تک یا خوشه ای در امتداد برگها قرار دارن. درخت در برابر تغییرات آب و هوا به خصوص هوای سرد آسیب پذیرتر از سایر مرکباته.

البته امتیاز ویژه ای هم داره و اون اینه که در هر سنی درخت لیمو میوه می ده. اسم علمیش Citrus Limon، انگلیسیش Lemon و در فارسی بهش لیمو می گن. دو نوع ترش و شیرین داره که هر کدام مشخصه های مختص به خودشون رو دارن.

اطلاعات عمومی درباره ی لیمو

تاریخچه کلی و محل رویش آویشن و لیمو

آویشن

آویشن در دوران باستان نماد شجاعت و قدرت بود. سربازان رومی آویشن رو به نشانه احترام بین همدیگه مبادله می کردن. یونانیان و رومی ها برای ضدعفونی کردن معابد و خانه های خود، دسته هایی از آویشن رو می سوزوندن و روحیه شجاعت رو در کسانی که آویشن رو استنشاق می کردن بر می انگیختن. بیشتر سربازان آویشن رو برای خوشبو کردن لباساشون به خودشون وصل می کردن، بعدها آویزون کردن آویشن به لباس سربازان نماد قدرت و شجاعت اونا شد.

از دوران مصریان باستان آویشن به عنوان یه گیاه دارویی شناخته و استفاده می شد. تصور بر این بود که آویشن اگه در تابوت اجساد مردگان گذاشته بشه در زندگی بعدی به مرده قدرت و شجاعت می ده.

لیمو

در ابتدا، لیموها رو به عنوان ماده ی غذایی استفاده نمی کردن و  تا قرن ۱۰ میلادی به طور عمده یک گیاه زینتی (همانند گوجه فرنگی) بود. اعراب در قرن یازدهم میلادی لیمو رو به اسپانیا معرفی کردن و تا سال ۱۱۵۰، به طور گسترده در مدیترانه کشت می شد. صلیبیونی که از فلسطین برمی گشتن، اون رو به بقیه اروپا بردن. لیمو قرن پانزدهم میلادی در اروپا به طور کامل در آشپزی مورد استفاده قرار گرفت.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق برگ زیتون برای سلامت قلب، دیابت و سیتم ایمنی

اولین کشت وسیع لیمو در اروپا با مرکزیت جنوا آغاز شد. کشت و پرورش لیمو در سال ۱۴۹۳ هنگامی که کریستوفر کلمبوس دانه های لیمو رو به هیسپانیولا آورد، وارد عرصه ی جدیدی شد. کشورگشایی اسپانیایی ها لیمو رو در سرتاسر جهان نو گسترش داد، جایی که هنوز از لیمو به عنوان گیاه زینتی و همچنین دارو استفاده می کنن. لیمو در سال ۱۷۵۱ وارد کالیفرنیا شد و بعد از اون در اونجا پرورش داده شدند.

محل رویش آویشن و لیمو

آویشن بومی آسیا و مناطقی از اروپاس، بصورت فراوان در کشورهای آسیایی رشد داره. در ایران رشد و استفاده ش بسیار و قابل توجهه، در استانهای کردستان، بوشهر، همدان، هرمزگان و فارس بصورت زیاد رشد داره.

لیمو بومی جنوب چین و به طور کلی آسیای جنوب شرقیه. کشورهایی مث هند و چین در کاشت و تولید لیمو معروفن. در برخی از نقاط ایران هم بصورت کاشته شده و پرورش یافته دیده می شه.

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

1 دیدگاه برای “ضدعفونی و تقویت سیستم ایمنی بدن با دمنوش آویشن و لیمو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.