خواص آویشن، عرق و دمنوش آویشن و هر آنچه که باید درباره ی این گیاه بدانید!

خواص آویشن، عرق و دمنوش آویشن و هر آنچه که باید درباره ی این گیاه بدونین رو می تونین به صورت کامل در ادامه ی این متن بخونین. با ما همراه باشین:

گیاهان دارویی سالهای زیادیه که در زندگی مردم ایران نقش پر رنگی داشته و دارن، میشه گفت یک قسمت از آشپزخونه ی هر ایرانی مختص به گیاهان دارویی و میوه های خشکه. مردم بر طبق آموزه های قدیمی راه خاندان خودشون رو ادامه داده و برای کاربردهای متنوع خوراکی، درمانی و بهداشتی از گیاهان دارویی و انواع دم کرده ی اونا استفاده می کنن.

در این بین آویشن به دلیل خواص متنوع و منحصربفردش پای ثابت خوراک، نوشیدنی و داروهای جایگزین بسیاری از مردمه. این گیاه از قدیم الایام تا به امروز جزو داروی جایگزین در طب سنتی ایران محسوب می شده و هنوز هم برای درمان خانگی بسیاری از بیماری ها تجویز می شه.

آویشن چیست؟

آویشن گیاهی شبیه درختچه با قامتی کوتاه که ارتفاعش حداکثر به 40 سانتی متر می رسه. از خونواده ی نعنائیان و گروه مصرفی ضد سرفه ها و میکروب کش هاست. دارای برگ های کوچک بیضی شکل و نازک، متقابل و دمبرگ داره. گل های درختچه سفید، منفرد و چتریه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق دارچین، سندرم پلی کیستیک، قاعدگی و سیستم ایمنی

گیاه دارای عطری بسیار مطبوع و خوشاینده. دارای 350 گونه و نوع مختلفه که در ایران حدود 14 نوع اون شناخته شده و کاربرد غذایی و دارویی داره. اسم علمی گیاه Thymus Serpyllumه، در انگلیسی بهشWild Thyme   و در زبان فارسی بهش آویشن می گن. آویشن اسامی دیگه ای هم داره که از اونا می شه به اَزوه، آزربه، ارفُلُس و صعتر اشاره کرد.

اطلاعات عمومی درباره ی آویشن

آویشن در دوران باستان نماد شجاعت و قدرت بود. سربازان رومی آویشن رو به نشانه ی احترام بین همدیگه مبادله می کردن. یونانیان و رومی ها برای ضدعفونی کردن معابد و خانه های خود، دسته هایی از آویشن رو می سوزوندن و روحیه شجاعت رو در کسانی که آویشن رو استنشاق می کردن بر می انگیختن.

آویشن بومی آسیا و مناطقی از اروپاس، بصورت فراوان در کشورهای آسیایی رشد داره. در ایران رشد و استفاده ش بسیار و قابل توجهه، در استانهای کردستان، بوشهر، همدان، هرمزگان و فارس بصورت زیاد رشد داره.

خواص آویشن

خواص آویشن برای سلامت خیلی زیاده و می تونه روی ساختار بدن، جلوگیری از بیماری و درمان اونا مفید باشه، با استفاده از آویشن می تونین موارد زیر رو رفع کنین:

آویشن برای متوقف کردن سرفه مفیده

سرفه و التهاب دستگاه تنفسی به خاطر وجود عفونت یا انقباضات دستگاه تنفس به وجود میاد. به دلیل وجود ترکیبات آنتی بیوتیکی و همچنین ضد التهابی در گیاه آویشن، عرق، دمنوش یا دم کرده ی اون می تونه راهی موثر برای رفع و متوقف کردن سرفه های خفیف و حاد باشه.

آویشن به بهبود هضم کمک می کنه

آویشن مانند خیلی از سبزیجات دارای مقادیر زیادی فیبر و ترکیبات روغنی سبکه، کسانی که مبتلا به نفخ و سوء هاضمه هستن با استفاده از این گیاه و عرق اون از شر این بیماری راحت می شن. فیبر و روغن های سبک موجود در آویشن و عرق اون می تونه به حرکات روده و کرامپ و گرفتگی روده کمک بسیاری بکنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
هر آنچه باید درباره گوجه فرنگی و خواص آن بدانید!

آویشن میتونه سیستم ایمنی بدن رو تقویت کنه

آویشن سرشار از ویتامین c و انواع آنتی اکسیدانهاست، چیزی هم که بدن برای تقویت سیستم ایمنی خودش لازم داره همین ویتامین C و آنتی اکسیدانهاست. ویتامین C موجود در گیاه آویشن می‌تونه تولید گلبول‌های سفید خون رو تحریک کرده و باعث افزایش اونا بشه.

همچنین آنتی اکسیدان‌های قوی مانند تیمول و اپی‌ژنین می‌تونن با خنثی کردن تأثیرات رادیکال‌های آزاد تولید شده توسط بدن، استرس اکسیداتیو رو کمتر کنن. ترکیبات شیمیایی موجود در آویشن از قبیل، تیمول و کارواکرول می‌تونن در از بین بردن باکتری های عفونی تأثیرگذار بوده و در درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا و همچنین عفونت های روده ای حرف برای گفتن داشته باشه.

آویشن ضد عفونی کننده ی بدنه

آلودگی و وجود آلاینده های هوا مورد خطرناکی برای سلامتی و به نوعی نابود کننده ی دستگاه تنفسی و ریویه، عصاره ی غلیظ آویشن بخاطر وجود ترکیبات آنتی بیوتیکی داروی مناسبی برای رفع عفونت و پاکسازی دستگاه تنفسی یه. با مصرف گیاه آویشن و فرآورده های حاصل از اون می تونین به صورت طبیعی بدنتون رو ضد عفونی کنین.

آویشن و رفع دردهای قاعدگی بانوان

عصاره ی گیاه آویشن رو به خاطر ضد التهاب بودنش برای رفع بسیاری از دردها توصیه می کنن، همچنین این گیاه به خاطر داشتن خواص ضد اسپاسم (گرفتگی) ناشی از ترکیبات موجود در اون، برای کاهش دردها و التهابات دوران قاعدگی می تونه مفید باشه.

ترکیبات ضد درد موجود در این گیاه می‌تونه انقباضات رو کم کرده و درد و ناراحتی قاعدگی را برطرف کنه، همچنین عوارض قاعدگی از جمله تغییرات خلق و خو رو هم تا حد زیادی کاهش می ده.

خواص دمنوش آویشن

آویشن دهان رو خوشبو و تمیز می کنه

گیاه آویشن یکی از گیاهان دارویی معطره و به خاطر همین خوشبو بودن در تولید موارد و وسایل بهداشتی کاربرد فراوانی داهر.امروزه برای تهیه ی دهانشویه های خوشبو از عصاره های گیاهان خوشبو استفاده می کنن، آویشن بخاطر وجود ترکیبات آنتی باکتریال میکروب هایی که بوی بد تبدیل می کنن رو از بین می بره و با عطر منحصر بفردش دهان رو خوشبو می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش به و هل، آنتی باکتریال قوی و موثر

آویشن برای تقویت روحیه مفیده

عصاره ی آویشن به دلیل داشتن ماده فعال کارواکرول، اغلب برای موارد خوشبو کننده و ساخت دارو استفاده می شه. یک تحقیق در سال 2013، اثبات کرد که کارواکرول فعالیت نورون ها رو به روشهای خاصی افزایش می ده که منجر به بهبود احساسات افراد می شه، بنابراین اگر مرتباً از گیاه آویشن استفاده کنین، ممکنه در احساس و خلق و خوی شما تأثیر مثبت بذاره.

آویشن سلامت پوست رو حفظ می کنه

بر طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان انگلیسی، مشخص شد که گیاه آویشن به دلیل وجود ترکیباتی به نام تیمول دارای خاصیت آنتی باکتریایی بوده که این امر می تونه برای درمان آکنه و جوش صورت کاربرد داشته باشه.

توانایی این گیاه در مقابله با آکنه بخاطر وجود ماده ی ضد باکتریایی ویژه ایه که دارای عملکردی خیلی قدرتمندتر از داروی بنزوئیل پروکسایده. بنزوئیل پروکساید ساخته شده از ترکیبات شیمیایی شناخته شده‌ایه که در بسیاری از کرم‌ها و محصولات مخصوص درمان جوش صورت به کار می ره.

آویشن باعث تقویت استخوان می شه

گیاه و عصاره ی آویشن منبع بسیار خوبی از ویتامین K، آهن، کلسیم، منگنز و انواع املاح و مواد معدنی دیگه هستن، عرق این گیاه با ترکیبات منحصر بفردی که داره می تونه سلامت استخوان ها رو بهبود بده. مواد مغذی موجود در این گیاه، به رشد استخوان ها کمک زیادی کرده و ریسک ابتلا به بیماری های وابسته به استخوان رو تا حد زیادی پایین میارن.

آویشن قدرت بینایی رو تقویت می کنه

همونطور که گفتیم آویشن سرشار از انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین A است و این ویتامین یک ویتامین محلول در چربیه و همچنین نوعی آنتی اکسیدان ضروری برای سلامتی غشا مخاطی و پوست چشم تلقی می شه، آویشن و فراورده های حاصل از این گیاه با استفاده از این خواص می تونن سلامتی چشم ها رو بهبود بدن و باعث بالا رفتن قدرت بینایی فرد بشن.

یک مقاله مرتبط و مفید
چرا حتماً باید دمنوش عناب در خانه شما مصرف شود؟ مغز، قلب، سیستم ایمنی، گوارش و ...

کاربردهای مختلف آویشن

گیاه آویشن دارای کاربردهای مختلفیه که مردم به روش های گوناگون از اونا استفاده می کنن، این گیاه رو به عنوان ادویه، طعم دهنده و سبزی خشک مصرف می کنن، پودر اون رو به عنوان طعم دهنده به سالاد، غذا و حتی نوشیدنی های اضافه می کنن. روشهای زیر هم معمولترین کاربردهای آویشن رو تعریف می کنن:

دمنوش آویشن

امروزه دم کرده و عصاره ی گیاهان برچسب دمنوش خوردن و مردم بیشتر با نام دمنوش از اونا استفاده می کنن. دمنوش همون دم کرده ی گیاهان دارویی توسط مادرها و مادربزرگاست که در قالبی جدید به دست ما رسیده. دمنوش ها علاوه بر خواص درمانی بخاطر عصاره ی گیاهان روح و جسم رو تازه می کنن.

بصورت دم کرده؛ 2 قاشق چایخوری از پودر گیاه آویشن رو به نیم لیتر آب جوش اضافه کنین و پس از 20 دقیقه محلول بدست اومده رو صاف کنین، یک فنجون از اون رو مابین سه وعده ی غذایی مصرف کنین. این دمنوش برای سرفه های خلط دار، رفع نفخ، قاعدگی دردناک، بیماری های کلیوی و رفع بی اشتهایی مفیده.

خواص دمنوش آویشن

عرق آویشن

عرق گیاه آویشن عصاره ی غلیظ یا به نوعی تقطیر شده از سرشاخه‌های گلدار و قسمت های هوایی گیاه آویشنه که با روش های مختلفی به دست میاد. در طب سنتی برای عرق این گیاه همانند خود آویشن طبعی گرم در نظر گرفتن و معتقدن خوردن و مصرف اون فواید زیادی داره.

برای مصرف روزانه عصاره ی آویشن می تونین یه لیوان از این عرق رو صبح زود به صورت ناشتا مصرف کنین، همچنین در طب سنتی برای درمان برخی از بیماری ها توصیه شده دو تا سه فنجان قبل از وعده های غذایی بنوشین. می تونین برای از بین بردن التهابات گلو و خارش اون، یک لیوان از عرق آویشن رو غرغره کنین.

عرق آویشن

اطلاعات و ترکیبات دارویی آویشن

ترکیبات دارویی آویشن شامل ساپونین، فلانن، تانن و کافئیک اسید هستن. مهمترین ترکیب این گیاه تیمول و کارواکرول هستن که بر ترشح استیل کولین و هیستامین تاثیر مثبت می ذاره و خاصیت ضد انقباضی، ضد عفونی و تسکین سرفه ی اون تایید شده است.

یک مقاله مرتبط و مفید
هر آنچه باید درباره سیر و خواص آن بدانید!

بخش های مورد استفاده ی آویشن

سرشاخه های برگ دار و دارای گل آویشن قابل استفاده ن، گیاه بصورت تازه در خوراک استفاده می شه، همچنین خشک شده ی اون رو پودر می کنن و برای تهیه ی دمنوش استفاده می کنن، البته بعنوان ادویه برای طعم و مزه دار کردن انواع غذاها هم استفاده ش می کنن.

کاربرد آویشن در طب سنتی و اسلامی

در طب سنتی آویشن دارای طبع گرم و خشکه و در درمان انواع سرفه های خلط دار، رفع عفونت های ریوی و تنفسی، رفع ناراحتی های معده، تمیز کردن دستگاه تنفسی، رفع قاعدگی دردناک در بانوان، رفع بیماری های کلیوی، سیاه سرفه ی دردهای رماتیسمی، خلط آوری و رفع نفخ ازش استفاده می کردن.

در طب چینی از خواص آویشن برای رفع استفراغ، دردهای عمومی، دندان درد، سرفه و خارش سود می بردن و در علم پزشکی جدید خواص اون در درمان برونشیت، التهابات داخلی و سرفه تأیید شده است.

دمنوش آویشن

مضرات استفاده ی بیش از حد آویشن

با اینکه استفاده از گیاهان دارویی و فرآورده های مربوط به اونا عوارض مهمی نداره ولی زیاده روی در مصرف اونا ممکنه خطراتی ایجاد بکنه. مصرف زیاد و بی اصول عرق آویشن ممکنه موجب استفراغ، سرگیجه و اسهال بشه.

برای زنان باردار هم مصرف این گیاه به خاطر خاصیت سقط آوری که داره توصیه نمیشه و اگرم قصد مصرف اون رو داشت باید تحت نظر پزشک اقدام به مصرف اون بکنه، همچنین استفاده از آویشن بخاطر وجود ترکیبات خیلی قوی برای کودکان زیر چهار سال توصیه نمی‌شه.

نکات کلیدی و مهم درباره ی آویشن

  • آویشن از مسمومیت غذایی جلوگیری می کنه.
  • در گذشته از آویشن برای مومیایی کردن استفاده می کردن.
  • از آویشن مانند اسپند استفاده کنین، حشرات موذی رو فراری می ده.
  • در قدیم از آویشن بعنوان ماده ی ضد حریق استفاده می کردن.
  • مالیدن آویشن بر پوست سر باعث تقویت پیاز مو می شه.
یک مقاله مرتبط و مفید
درمان و پیشگیری از بیماری ها با دمنوش سیب و هل

آویشن از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند.

جدول ارزش غذایی آویشن

تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)276 کیلوکالری
کربوهیدرات63.94 گرم
پروتئین9.11 گرم
چربی7.43 گرم
آب7.79 گرم
فیبر37.00 گرم
قند1.71 گرم
کلسترول0.00 میلی گرم

ویتامین های آویشن

نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A190.00 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E7.48 میلی گرم
ویتامین K1714.50 میکروگرم
ویتامین C50.00 میلی گرم
تیامین (B1)0.51 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.40 میلی گرم
نیاسین (B3)4.94 میلی گرم
کولین (B4)43.60 میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.00 میلی گرم
ویتامین B60.55 میلی گرم
فولات (B9)274.00 میکروگرم
ویتامین B120.00 میلی گرم

مواد معدنی آویشن

نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم1890.00 میلی گرم
آهن123.60 میلی گرم
منیزیم220.00 میلی گرم
فسفر201.00 میلی گرم
پتاسیم814.00 میلی گرم
سدیم55.00 میلی گرم
روی6.18 میلی گرم
مس0.86 میلی گرم
منگنز7.87 میلی گرم
سلنیم4.60 میکروگرم

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش های حاوی ویتامین C کدامند، خواص دمنوش های ویتامین C

1 دیدگاه برای “خواص آویشن، عرق و دمنوش آویشن و هر آنچه که باید درباره ی این گیاه بدانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.