درمان عفونت کلیه با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

آیا با عفونت کلیه آشنایی دارید؟ آیا میدانید چه چیزهایی باعث عفونت کلیه می شوند؟ با ما تا پایان این متن همراه باشین تا اطلاعات جالبی در این خصوص بهتون بدیم.

بدن انسان ساختار پیچیده و شگفت انگیزی داره و می تونه منزلگاه خیلی از بیماری های ویروس و میکروبی باشه. هر بیماری نوعی علائم مخصوص به خودش رو داره که ما می تونیم به خاطر پیدا کردن یک درمان اون رو به رسمیت شناخته و بهش استناد کنیم.

 اما بعضی اوقات علائم دو شرایط بسیار متفاوت می تونن با هم تداخل داشته و سردرگمی ایجاد کنن این مورد درباره ی درد کمر و درد کلیه هم صدق می کنه.

درد کلیه و کمر درد خیلی از اوقات با هم اشتباه گرفته می شن، اما با کمی دقت می شه تفاوت این دو رو متوجه شد. مثلاً درد کلیه به پایین شکم سرایت می کنه ولی کمر درد به پاها و گردن منتقل می شه و … برای بحث در مورد عفونت کلیه ابتدا به تعریفی از این بیماری می پردازیم.

عفونت کلیه چیست؟

عفونت کلیه که در اصطلاح پزشکب به اون پیلونفریت گفته می شه، بیماری دردناک و آزاردهنده‌ایه که عامل اون باکتری‌هایی هستن که از مثانه وارد یک یا هر دو کلیه می‌شن. عفونت کلیه موردی جدی‌تر از التهاب مثانه (سیستیت) هست، سیستیت نوعی عفونت شایع در مثانه ی فرده که باعث درد و سوزش هنگام دفع ادرار می‌شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن بادام تلخ برای سلامت پوست و مو، رفع التهاب و عفونت

اگه فرد به موقع برای درمان عفونت کلیه اقدام کنه، این بیماری خطر جدی نداره. هر چند عفونت کلیه احساس بیماری و کسالت شدیدی رو ایجاد می‌کنه. اگر عفونت کلیه به موقع درمان نشه، تشدید شده و به آسیب دائمی و نارسایی کلیه ها ختم می شه.

علائم عفونت کلیه غالباً ظرف چند روز نمود پیدا کرده و غالباً با تب، لرز، احساس بیماری و درد پهلو و پشت بدن همراه است.

عفونت کلیه چیست؟

علائم عفونت کلیه

علائم عفونت کلیه معمولاً طی چند ساعت یا نهایتاً دو روز پس از تشکیل عفونت ظاهر شده و بسته به سن فرد ممکنه علائم متفاوتی به همراه داشته باشه ولی به صورت کلی علائم شایع ین بیماری عبارتند از:

  • تب
  • لرز
  • درد در پشت، پهلو یا کشاله ران
  • دردهای شکمی مبهم
  • تکرر ادرار
  • فشار شدید و مداوم هنگام ادرار کردن
  • احساس سوزش یا درد هنگام دفع ادرار
  • تهوع و استفراغ
  • چرک یا خون در ادرار (هماچوری)
  • ادراری که بوی بدی داره یا کدره
علایم پیلونفریت یا عفونت کلیه

علل عفونت کلیه

باکتری هایی که از طریق لوله ادرار (مجرای ادرار) وارد ادرار و دستگاه ادراری فرد می شن، می تونن تکثیر و به کلیه های فرد هجوم ببرن. این امر شایع ترین علت عفونت کلیه است.

باکتریهای به وجد آورنده ی عفونت در جای دیگه ای از بدن فرد هم می تونه از طریق جریان خون به کلیه های فرد انتقال پیدا کنه. اگرچه ابتلا به عفونت کلیه از این راه غیر معمول تره، اما می تونه رخ بده به عنوان مثال، اگه فرد مفصل مصنوعی یا دریچه قلب داشته باشه و مفصل یا دریچه آلوده شده باشه می تونه باعث عفونت بشه.

البته عفونت کلیه پس از عمل های کلیه به ندرت اتفاق می افته ولی ممکنه یکی از علل عفونت باشه.

عوامل خطرساز عفونت کلیه


مجموعه عواملی که خطر ابتلا به عفونت کلیه رو افزایش می دن عبارتند از:

  • جنسیت: مجرای ادراری در خانمها کوتاهتر از آقایانه و این باعث می شه ورود باکتری ها از خارج به داخل مثانه راحت تر بشه. نزدیکی مجرای ادرار به مهبل (واژن) و مقعد نیز فرصت های بیشتری رو برای ورود باکتری ها به مثانه ایجاد می کنن.
  • انسداد مجاری ادراری: این عامل شامل مواردی است که جریان ادرار رو کند می کنه یا توانایی فرد در تخلیه مثانه هنگام ادرار کردن رو کاهش می ده، از جمله ی این عوامل می شه به سنگ کلیه، یا موارد غیر طبیعی در ساختار دستگاه ادراری یا بزرگی غده ی پروستات در مردان اشاره کرد.
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف: این عامل شامل شرایطیه که سیستم ایمنی فرد رو مختل می کنه، مانند دیابت و HIV. البته تعدادی از داروهایی مانند داروهایی که برای جلوگیری از رد اعضای بدن بعد از پیوند زده می شن هم، تأثیر مشابهی دارن و سیستم ایمنی بدن رو پایین میارن.
  • آسیب دیدن اعصاب اطراف مثانه: آسیب عصبی یا نخاعی می تونه حسگرهای شناخت عفونت مثانه رو ضعیف یا به صورت کامل مسدود کنه، به طوری که هنگام پیشرفت عفونت، کلیه  کاملاً از اون بی اطلاع باشه.
  • استفاده ی دراز مدت سوندهای ادراری: کاتتر یا سوندهای ادراری لوله هایی هستنن که برای تخلیه ادرار از مثانه استفاده می شن، ممکنه سوند در هنگام و یا بعد از انجام برخی اقدامات جراحی و آزمایشهای تشخیصی برای فرد تعبیه بشه، که استفاده ی طولانی مدت و بدون مراقبت بهداشتی عفونت رو برای فرد به وجود میاره.
  • داشتن شرایطی که باعث بشه در روند جریان و دفع ادرار اختلال ایجاد بشه: در ریفلاکس مقداری ادرار از مثانه به مجاری ادراری و مجاری کلیوی فرد بر می گرده، مبتلایان به این بیماری در دوران کودکی، هنگام بزرگسالی بیشتر در معرض خطر عفونت کلیه قرار می گیرن.
یک مقاله مرتبط و مفید
با مشکلات کلیه خداحافظی کنین + خواص دمنوش ریحان

جلوگیری ازعفونت کلیه      

با انجام اقدامات پیشگیری از عفونت ادراری، خطر ابتلا به عفونت کلیه رو هم می تونین کاهش بدین. این امر به ویژه در زنان بخاطر مواردی که گفته شد مهمتر و ابتلای اونا به عفونت ادراری، در صورت بروز کمتر می شه، در کل برای جلوگیری از ابتلا به عفونت کلیه انجام کارهای زیر می تونه موثر باشه:

  • مایعات مخصوصاً آب بیشتری بنوشین: مایعات می توانند هنگام دفع ادرار، باکتری ها رو از بدن شما خارج کنن.
  • به محض نیاز ادرار کنید: در صورت احساس نیاز به دفع ادرار، از به تأخیر انداختن ادرار خودداری کنین.
  • مثانه تون رو بعد از نزدیکی و مقاربت تخلیه کنین: ادرار در اسرع وقت پس از مقاربت در پاک شدن باکتری ها از مجرای ادراری کمک کرده و خطر ابتلا به عفونت رو کمتر می کنه.
  • بعد از دفع خودتون رو با دقت تمییز کنین: پاک کردن از جلو به عقب بعد از ادرار کردن و بعد از تخلیه ی روده به جلوگیری از انتشار باکتریها، درون مجرای ادراری کمک زیادی می کنه.
  • از استفاده ی محصولات زنانه در ناحیه دستگاه تناسلی خودداری کنین: استفاده ی محصولاتی از قبیل اسپری های دئودورانت در ناحیه ی تناسلی می تونه تحریک کننده بوده و خطر ایجاد عفونت رو بالاتر ببره.

درمان عفونت کلیه

برای درمان عفونتهای کلیوی راههای متفاوتی وجود داره که با توجه به وضعیت بیمار استفاده می شن:
استفاده از آنتی بیوتیک ها برای عفونت های کلیوی

آنتی بیوتیک ها اولین خط درمان عفونت های کلیوی هستن. این که کدام نوع از داروهای آنتی بیوتیک رو باید استفاده کنین و چه مدت باید طول بکشه، همه به باکتری های موجود در آزمایش ادرار و رفع عفونت از بدن فرد بستگی داره.

معمولاً علائم و نشانه های عفونت کلیه در طی چند روز بعد از شروع درمان رفع می شن، اما ممکنه لازم باشه فرد مصرف آنتی بیوتیک ها رو برای یک هفته یا بیشتر ادامه بده.  

یک مقاله مرتبط و مفید
درمان نارسایی مزمن کلیه با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

بستری بیمار برای رفع عفونت شدید کلیه

اگر عفونت کلیه شما شدید باشه، پزشک ممکنه شما رو در بیمارستان بستری کنه، این درمان ممکنه شامل آنتی بیوتیک ها و مایعاتی باشه که از طریق ورید در بازوی فرد دریافت می شه (به صورت تزریق داخل وریدی) که البته بستگی به شدت وضعیت فرد داره.

درمان پایه ای عفونتهای مکرر کلیه

یک مشکل پزشکی مانند اشتباه در تشخیص نوع عفونت ادراری می تونه باعث بشه که شما مبتلا به عفونت های مکرر کلیوی بشین. در این حالت، شما باید برای ویزیت و معاینه به یک متخصص کلیه (نفرولوژیست) یا جراح ادراری (اورولوژیست) مراجعه کنین.

در این مواقع گاهی برای ترمیم ناهنجاری های ساختاری پیش اومده ممکنه نیاز به عمل جراحی داشته باشین.

درمان عفونت کلیه

عوارض عفونت کلیه

اگه عفونت کلیوی به موقع درمان نشه یا درمان به صورت ناقص و ضعیف انجام بشه، ممکنه عوارض جدی ای شامل موارد زیر بوجود بیاد:

  • ممکنه به طور دائمی به کلیه های شما آسیب برسونه و منجر به بیماری مزمن کلیه یا در موارد نادر نارسایی کلیه بشه.
  • باکتری های موجود در کلیه های فرد می تونن جریان خون رو مسموم کرده و باعث ایجاد بیماری سپسیس بشن.
  • ممکنه فرد دچار زخم های کلیوی یا فشار خون بالا بشه، البته این مورد خیلی به ندرت اتفاق می افته.
  • اگر زنی باردار و مبتلا به عفونت کلیه باشه، عفونت کلیوی خطر ابتلا به کمبود وزن کودک بعد از تولد رو افزایش می ده.

بهترین دمنوش ها برای درمان عفونت کلیه

دمنوش های زیادی از گذشته برای رفع انواع عفونت ها در طب سنتی به کار می رفته اند، در اینجا ما با تکیه بر زنجبیل به عنوان دمنوش مناسب برای رفع عفونت کلیه به معرفی چند دمنوش که می تونن بر رفع این عفونت تأثیر بذارن می پردازیم:

دمنوش زنجبیل برای درمان عفونت کلیه

حکیمان طب سنتی معتقدن که زنجبیل هم دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابیه و فعالیت ضد باکتریایی قدرتمندی علیه E.coli  داره. این گیاه باعث ایجاد محیطی قلیایی می‌شه که باکتری‌ها در اون نمی‌تونن به تولید مثل بپردازن.

یک مقاله مرتبط و مفید
درمان عفونت گلو و گلودرد با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

زنجبیل از ایجاد پروستاگلاندین‌ (پیام‌رسان علائم درد) جلوگیری می‌کنه. این کار به کاهش درد و احساس سوزش هنگام ادرار کمک کرده و التهاب کلیه ها رو هنگام دفع کم می کنه. این گیاه دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، و آنتی‌اکسیدانی زیادیه.
این خوراکی گیاهی pH ادرار رو متعادل کرده؛ و از این طریق، رشد باکتری‌ها رو محدود و توانایی‌شون رو در چسبیدن به دیواره‌ی مثانه کم می‌کنه.

دمنوش زنجبیل برای درمان عفونت کلیه

دمنوش بلوبری (زغال اخته) برای درمان عفونت کلیه

آب میوه ها و دمنوش های زغال اخته غالباً برای درمان و جلوگیری از عفونت های ادراری از قدیم استفاده می شده اند. زغال اخته حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات شیمیایی مانند D- مانوز، اسید هیپوریک و آنتوسیانینه که توانایی باکتری های عفونی در چسبیدن و وارد شدن به مجاری ادراری رو محدود می کنه. بنابراین مانع رشد و توانایی اونا در ایجاد عفونت می شه.

دمنوش بلوبری (زغال اخته) برای درمان عفونت کلیه

دمنوش زرشک برای درمان عفونت کلیه

میوه ی زرشک دارای ترکیبات الکالوئیدیه، به عقیده برخی از پزشکان این ترکیبات مانند آنتی بیوتیک عمل می کنن، همچنین متخصصان طب گیاهی زرشک رو عامل تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن می دونن. دمنوش زرشک سموم بدن رو خنثی، دستگاه گوارش رو تنظیم، عطش و حرارت معده و جگر رو رفع می کنه،‌ همچنین باعث رفع عفونت از مجاری ادراری و رفع سوزش ادرار می شه.

دمنوش زرشک

دمنوش چای سبز برای درمان عفونت کلیه

 چای سبز حاوی منابع غنی از ترکیبات گیاهی به نام پلی فنوله که به دلیل داشتن اثرات ضد میکروبی و ضد التهابی قوی بسیار مشهوره. (Epigallocatechin (EGC، ترکیبی در چای سبزه که، اثرات ضد باکتریایی قوی در برابر E. coli باکتری های ایجاد کننده ی عفونت داره. 

در تحقیقات نشون داده شد که عصاره ی چای سبز حاوی EGC ممکنه اثربخشی مانند انواع خاصی از آنتی بیوتیک ها داشته باشه که اغلب برای درمان UTI یا عفونت ای ادراری و کلیوی استفاده می شن.

دمنوش چای سبز برای درمان عفونت کلیه

 دمنوش بابونه برای درمان عفونت کلیه

دمنوش بابونه در روشهای دارویی گیاهی برای درمان طیف گسترده ای از بیماریهای جسمی از جمله عفونت های مجاری ادراری( UTI ) استفاده می شه. بابونه دارای خاصیت دیورتیک و حاوی ترکیبات گیاهی با خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریاییه.

یک مقاله مرتبط و مفید
درمان سنگ کلیه با دمنوش لیمو و به

تصور می شه این ویژگی ها به کاهش التهاب، مهار رشد باکتری ها و گرگرفتگی مجاری ادراری بخاطر باکتری های عفونی کمک می کنه.

 دمنوش بابونه برای درمان عفونت کلیه

دمنوش نعناع برای درمان عفونت کلیه

چای ها و دمنوش های تهیه شده از نعناع و انواع دیگر نعناع وحشی هم بعضاً به عنوان داروی طبیعی برای UTI ها استفاده می شن. برخی از تحقیقات نشون دادن که برگ نعناع دارای اثرات ضد باکتریایی در برابر باکتری های مختلف UTI مانند E. coli هست. برخی از ترکیبات موجود در برگ نعناع نیز می تونه به کاهش مقاومت باکتری در برابر داروهای آنتی بیوتیکی کمک زیادی بکنه.

 دمنوش نعناع برای درمان عفونت کلیه

بهترین عرقیات برای درمان عفونت کلیه

غیر از دمنوش های ذکر شده عرقیاتی هم هستن که در رفع عفونت کلیه می تونن تاثیر بسزایی داشته باشن، در زیر چند نمونه از اونا رو میاریم:

عرق آلوئه ورا برای درمان عفونت کلیه

عرق آلوئه ورا یکی از عرقیات و داروهای خانگی برای رفع عفونت های کلیه ست. این عرق می تونه در برابر سموم موجود در مجاری ادراری از کلیه محافظت کرده و به رفع مشکلات اون بپردازه. مواد مغذی موجود در این عرق مانند آلوتین حاوی مواد ضد التهابیه که می تونه قارچ ها، باکتری ها و ویروس ها رو از بین ببره.

عرق آلوئه ورا

عرق بید برای درمان عفونت کلیه

عرق حاصل از بید سالیان درازه که به عنوان یکی از بهترین داروهای خانگی برای عفونت کلیه مورد استفاده قرار گرفته، این عرق به ویژه در طب چینی به صورت زیادی مورد استفاده ست، چون دارای مقادیر زیادی ترکیبات و خواص تسکین دهنده ی درده. مصرف این عرق به بهبود عملرد و حفاظت از کلیه ها می پردازه تا به خوبی کار بکنن.

عرق بید

بهترین روغن های گیاهی برای درمان عفونت کلیه

معمولاً در تب سنتی برای رفع التهاب و بسیاری از عفونت ها روغن های گیاهی رو هم به عنوان دارو استفاده می کنن، در زیر به نمونه هایی از اونا می پردازیم:

یک مقاله مرتبط و مفید
عفونت مثانه و درمان آن با دمنوش،عرقیات و روغن های گیاهی

روغن زیتون برای درمان عفونت کلیه

روغن زیتون سرشار از ترکیباتی مانند فسفر و چربیه، وجود این ترکیبات روغن زیتون رو انتخاب خوبی برای افرادی که عفونت کلیوی دارن کرده است. این روغن توانایی از بین بردن سموم در بسیاری از قسمت های بدن، به خصوص کلیه ها رو داره.

شما می تونین برای این منظور هر روز یک قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل غذاهاتون بریزین، یا اینکه اون رو در مقداری آب ترکیب کرده و هر روز مصرف کنین.

روغن زیتون

روغن کرچک برای درمان عفونت کلیه

اسید ریسینولئیک، اسید چرب اصلی موجود در روغن دانه ی کرچک، دارای خواص ضد التهابی چشمگیریه. مطالعات نشون دادن که وقتی روغن گیاه کرچک به صورت موضعی استفاده بشه، التهاب رو کاهش داده و درد رو تسکین می ده.همچنین با خواص مدر و آنتی باکتریالی که داره می تونه عفونت های موجود رو رفع بکنه.

روغن کرچک دارای خواص ضدالتهابی خیلی زیادیه و به همین خاطر می تونه برای کاهش علائم سنگ کلیه و گرفتگی عضلات شکمی هم داروی مناسبی باشه. برای استفاده از روغن کرچک، می‌تونین مقداری از اون رو روی حوله‌ای ریخته و بر روی کلیه‌‌هاتون قرار بدین تا از طریق پوست جذب کلیه بشه.

روغن کرچک

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص دمنوش گل پنیرک، قاعدگی و عفونت های زنانه

خرید عمده روغن های گیاهی و ماساژ

امروزه روغن گیری از گیاهان دارویی به روش های مختلف خانگی و صنعتی انجام می شه، موردی که درباره خرید عمده روغن گیاهی قابل توجه و مهمه و باید بهش دقت داشته باشیم اینه که، روغنی که می خریم چگونه و با چه تجهیزاتی گرفته شده است، روغن گیری گیاهی تیم ما توسط دستگاه های با کیفیت و کاملا استریلیزه و بهداشتی انجام می شه.

مشتریان گرامی با اطمینان خاطر از تهیه ی روغن ماساژ توسط تیم ما بدون کوچکترین افزودنی وناخالصی می تونن وارد سایت شده، ثبت سفارش کنن یا برای خرید روغن ماساژ با مشاورین مجرب ما تماس گرفته و خرید مورد نظرشون رو انجام بدن.

20 دیدگاه برای “درمان عفونت کلیه با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

  1. حسن لطفی گفته:

    سلام خیلی مطالب ناب برای یادگیری داشتید…مثل یک دمنوش حرفه ای مزه دادکلی استفاده کردم انشاالله موفق باشید همیشه

  2. مصطفی پورحسین گفته:

    سلام خیلی خوبه ممنون اونوقته هایتان واقعا استفاده کرین خدا عمر طولانی بدهد خدا حافظ

  3. زهره کبیری گفته:

    باسپاس از شما اطلاعات خوبی در زمینه گیاه درمانی دارید اگر لطف کنید در مورد بی اختیاری ادرار وعفونتهای ادراری توضیح بیشتری بدهید بسیار ممنون وسپاسگزاریم

  4. فهیم و گفته:

    سلام ممنون وسپاس مطالب آموزنده ای بود
    متاسفانه خودم از عفونت ادار مزمن رنج میبرم اگر در این زمینه هم مطالبی بگذارید سپاسگزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.