درمان سردی دست و پا یا رینود با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

با آغاز فصل سرما دغدغه ی بیماری های واگیر مثل آنفلوانزا، سرما خوردگی و انواع عفونت ها بیشتر می شه، در این بین بیماری های دیگه ای هستن که با شیوعی همچون این تمونه بیماری ها گسترش پیدا کرده و فرد رو اذیت می کنن، یکی از این بیماری ها رینود هست که ممکنه برای فرد مشکلاتی ایجاد بکنه، با دنبال کردن این متن می تونین اطلاعات کاملی از این بیماری پیدا کنین:

رَینود (Raynaud) چیه؟

بیماری رینود به مجموعه شرایطی گفته می شه که طی اون قسمت‌هایی از بدن مانند انگشتان دست و پا، نوک بینی و گوش‌ها بی‌حس و سرد می‌شن. در این بیماری عروق خونی انگشتان دست و پا، بینی و گوش درگیر شده و رگ‌های خونیِ قسمت های ذکر شده واکنش شدیدی به سرما یا استرس نشون می‌دن.

فرد مبتلا به این بیماری بیشتر در اندام های انتهایی مانند انگشتان دست و پا با کاهش دما مواجه شده و احساس درد می کنه. رگ های خونی در این قسمت ها باریک شده و تقریباً رو به خاموشی می رن. رنگ انگشتان دست یا پا در این بیماری از سفید به آبی تبدیل شده و پس از بازگشت خون، دوباره قرمز رنگ می شن.

این بیماری که در دنیا به عنوان سندرم یا پدیده ی رینود هم شناخته می شه، 5 تا 10 درصد از آمریکایی ها رو مبتلا می کنه، از هر 10 نفر مبتلا به این بیماری تنها 1 نفر به دنبال درمان می ره، شیوع این بیماری در زنان 9 برابر بیشتر از مردان دیده می شه.

رینود چیه؟

حقایقی کلی درباره بیماری رینود

بیماری یا سندرم رینود به علت واکنش بیش از حد رگهای خونی در برابر سرما به وجود میاد. شخصی به نام “موریس رینود” برای اولین بار این بیماری رو در سال 1862 کشف کرد، بعد از اون این بیماری به اسم خودش ثبت گردید.

جالبه بدونین بیشتر زنان و افرادی که در آب و هوای سرد زندگی می کنن تحت تأثیر قرار گرفته و بیشتر مبتلا می شن، برای تشخیص این بیماری بیشتر از  کاپیلاروسکوپی استفاده می کنن.

انواع بیماری رَینود

بیماری رینود در حالت کلی به دو نوع تقسیم بندی می شه: رینود اولیه و رینود ثانویه.

رینود اولیه

این نوع از بیماری رینود که با نام رینود اولیه شناخته می شه، شیوع بیشتری نسبت به نوع دوم اون داره و افرادی رو که بیماری های زمینه ای پزشکی ندارن یا به عبارتی سالم هستن رو تحت تأثیر قرار می ده.

رینود ثانویه

نوع دوم رینود با نام رینود ثانویه که به سندرم رینود هم معروفه، از یک مشکل یا بیماری زمینه ای پزشکی ناشی می شه، شیوعش نسبت به اولیه کمتر بوده و از جدیت و نگرانی بیشتری برخورداره.

علل بیماری رینود

علت های کلی

اینکه دقیقاً چه چیزی باعث ایجاد بیماری رینود می شه همچنان نامشخصه، ولی می گن که مواردی مانند بیش فعالی سیستم عصبی سمپاتیک باعث تنگی شدید رگ های خونی می شه، که به انقباض عروقی معروفه. این مشکل می تونه هنگامی که فرد وارد مکانی سرد می شه، درب فریزر رو باز می کنه یا دستان خودش رو در آب سرد قرار می ده، اتفاق بیفته.

برخی از افراد حتی در صورت عدم کاهش دما، دچار استرس می شن، در افراد سالم، سیستم گردش خون در اندام های انتهایی مانند انگشتان دست و پا، برای اینکه در شرایط سرما گرمای خودشون رو حفظ کنن واکنش نشون می دن، در این هنگام شریان های کوچکِ اکسیژن رسانی به پوست، باریک می شن تا میزان گرمای از دست رفته در سطح پوست به حداقل برسه.

در افرادی که به بیماری رینود مبتلا می شن، این واکنش و محدود شدن بیش از حد انجام می شه و این دقیقاً همون چیزیه که باعث می شه جریان خون در رگ های خونی کم تر بشه یا بهتر بگیم تقریباً خاموش می شه.

علل بیماری رینود

علل رینود ثانویه

رینود ثانویه غیر از اینکه علت های مشابهی با نوع اول داره در صورت وجود بیماری یا شرایط زیر در فرد هم ایجاد می شن:

بیماری های شریانی

آترواسکلروز، تجمع پلاک در رگ های خونی یا سندرم بوگرگر، اختلالی که در اون رگ های خونی دست و پا ملتهب می شن، می تونن علائم رینود رو فراهم کنن، فشار خون اولیه ریوی هم می تونه منجر به این بیماری بشه.

بیماری های بافت همبند

بیشتر افراد مبتلا به اسکلرودرم، بیماری منتهی به سخت شدن پوست، به بیماری رینود مبتلا می شن، این علائم معمولاً به لوپوس، آرتریت روماتوئید و سندرم شوگرن، که یک بیماری خود ایمنی غدده مرتبط هستن.

تکرار یا لرزش 

افرادی که سرگرمی یا شغل اونا به حرکات تکراری مانند تایپ کردن، نواختن گیتار یا پیانو نیاز داره، بیشتر در معرض خطر ابتلا به رینود هستن، البته کسانی که مشاغل اونا شامل استفاده از ابزارهای ارتعاشی، مانند پتک و چکشه، هم در معرض خطر هستن.

سندرم تونل کارپ 

این شرایط عصب هایی رو که به سمت دست حرکت می کنن تحت فشار قرار داده و باعث افزایش حساسیت به علائم رینود می شن.

مصرف برخی داروها 

داروهایی که می تونن باعث القای رینود بشن شامل بتا بلاکرها، داروهای میگرن حاوی ارگوتامین یا سوماتریپتان، داروهایADHD ، برخی داروهای شیمی درمانی و تعدادی از داروهای بدون نسخه ی سرماخوردگی هستن.

علل رینود ثانویه

قرار گرفتن در معرض برخی مواد 

سیگار کشیدن رگهای خونی رو باریک می کنه و می تونه علت احتمالی بیماری رینود باشه، سایر مواد شیمیایی مانند وینیل کلراید هم ممکنه در ایجاد این بیماری نقش داشته باشه.

آسیب ها 

بیماری رینود همچنین می تونه پس از آسیب هایی مانند یخ زدگی، شکستگی مچ دست یا جراحی موضعی ایجاد بشه، علایم رینود بیشتر از مردان بر روی زنان تأثیر می ذاره، شیوع رینود اولیه به طور معمول بین سنین15  و 25 سال و رینود ثانویه بین 35 تا 40 سال ابتلای بیشتری داره.

غیر از شرایط گفته شده به نظر می رسه وضعیت وراثت در خانواده ها هم تاثیر گزار باشه، اگه فردی از بستگان درجه یک مبتلا به رینود بشه، احتمال بیشتری داره که فردی در خانواده به این بیماری مبتلا بشه.

علائم بیماری رینود

مهمترین عامل بیماری رینود قرار گرفتن افراد در معرض سرما می تونه باشه، با کاهش دمای بدن، رگ های خونی در انگشتان دست و پا منقبض می شن، این انقباض باعث هیپوکسی یا کمبود اکسیژن در بافت های آسیب دیده می شه، در این حالت انگشتان دست و یا پا در اثر حس سرما، سرد و احتمالاً بی حس می شن.

غالباً، ناحیه ی آسیب دیده سفید می شه و بعداً به رنگ آبی در میاد، پس از گرم شدن ناحیه و بازگشت جریان خون به محل، ممکنه احساس سوزن سوزن شدن با برافروختگی، قرمزی و احتمالاً تورم در انگشتان دست یا پا احساس بشه. همچنین ممکنه یک احساس دردناک و ضربان دار ایجاد بشه.

همونطور که گفتیم انگشتان دست و پا بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرن، اما رینود می تونه روی بینی، لب ها و گوش ها هم تأثیر بذاره.

برخی از خانمها ممکنه پدیده رینود رو در نوک پستانها، خصوصاً در دوران شیردهی تجربه کنن، این پدیده در اونا باعث ضربان شدید قلب می شه، مانند اونچه که ممکنه در عفونت قارچیCandida albicans (C. albicans)  تجربه کنن.

علائم بیماری رینود

عوارض بیماری رینود

رینود به طور معمول تهدید کننده زندگی نیست، اما ممکنه عوارضی داشته باشه، Chilblains زمانی اتفاق می افته که مشکلی در گردش خون وجود داشته باشه و رینود هم یکی از دلایل احتمالی اون می تونه باشه، در این بیماری پوست دچار خارش، قرمزی و ورم می شه و ممکنه احساس التهاب، سوزش و گرما پیدا بشه.

این بیماری معمولاً طی 1 تا 2 هفته برطرف می شه، اما ممکنه دوباره برگرده، گرم نگه داشتن اندام می تونه به پیشگیری از این بیماری کمک کنه. اگه دست ها و پاها سرد شدن، اونا رو به آرامی گرم کنین، چون فشار و گرمای زیاد باعث آسیب بیشتر می شه.

مراقب باشین، اگه علائم بدتر شده و خون رسانی برای مدت طولانی به طور قابل توجهی کاهش داشته باشه، انگشتان دست و پا ممکنه تغییر شکل بدن.

در حالتی که اکسیژن به طور کامل از ناحیه قطع بشه، زخم های پوستی و بافت گانگرن ایجاد می شه، درمان هر دوی این عوارض خیلی دشوار بوده و در نهایت ممکن به قطع عضو نیاز پیدا بشه.

درمان رینود

تا به حال هیچ درمانی برای بیماری رینود پیدا نشده است، اما روشهایی برای مدیریت علائم اون وجود داره. برای انواع خفیف بیماری رینود، پوشاندن پوست در معرض سرما قبلِ خروج از خانه می تونه کمک کننده باشه. در صورت بروز حمله، خیس کردن قسمتهای آسیب دیده در آب ولرم می تونه علائم رو کاهش داده و از وخامت اون جلوگیری می کنه.

اگر  عامل ایجاد بیماری شرایط استرسی باشه، مدیریت استرس می تونه کمک کننده باشه، برای موارد متوسط ​​تا شدید استرس، ممکنه به مصرف دارو نیاز پیدا بشه. برای این منظور مسدود کننده های آلفا 1 می تونن اثر نوراپی نفرین رو که باعث انقباض رگ های خونی بشن رو از بین ببره، همچنین می توان از دوکسازوسین و پرازوسین استفاده کرد.

مصرف داروهای دیگه ای مانند مسدود کننده های کانال کلسیم دی هیدروپیریدین، می تونن رگ های خونی دست و پا رو شل کرده و علایم بیماری رو کمتر کنن، بعنوان مثال برای استفاده می توان از آملودیپین، نیفدیپین و فلودیپین نام برد.

به نظر می رسه پماد موضعی نیتروگلیسیرین که بر روی ناحیه آسیب دیده ماساژ داده بشه، با بهبود جریان خون، برون دهی قلب و کاهش فشار خون علائم رو تسکین می ده. سایر گشادکننده های عروق رگها رو گشاد کرده و علائم بیماری رو تا حد زیادی پایین بیاره، به عنوان مثال می توان به لوزارتان، سیلدنافیل (ویاگرا)، فلوکستین (پروزاک) و پروستاگلاندین اشاره کرد.

اقدامات پزشکی برای کنترل بیماری رینود

جراحی اعصاب: سمپاتکتومی

انقباض عروقی که باعث ایجاد رینود می شن توسط اعصاب محافظ در مناطق آسیب دیده کنترل می شن، یک جراح می تونه برش های کوچکی ایجاد کرده و اعصاب رو از رگ های خونی دور کرده، تا از تعداد حملات و یا شدت حملات کمتر کنه.

تزریقات شیمیایی

تزریق مواد شیمیایی خاصی که از انقباض عروق رشته های عصبی سمپاتیک جلوگیری می کنن، می تونن موثر باشن. داروهای بی حسی موضعی یا آنابوتولینومتوکسین نوع A یا بوتاکس برای برخی از افراد خوب عمل می کنه، با این حال، تاثیر اون زود از بین می ره و درمان به این روش ممکنه نیاز به تکرار داشته باشه.

مراقبت های پزشکی

 سبک زندگی

افرادی که مستعد ابتلا به رینود هستن، می تونن برای جلوگیری از برخی عوامل محرک اقدامات احتیاطی شامل موارد زیر انجام بدن:

  • بسته شدن و گرم نگه داشتن خانه در هنگام سرد بودن دما.
  • تا آنجا که ممکنه از استرس های عاطفی اجتناب کنین.
  • برای ترویج سبک زندگی سالم و کاهش استرس مرتب ورزش کنین.
  • از مصرف داروها و موادی که علائم ایجاد کننده ی بیماری رو بیشتر می کنن اجتناب کنین.
  • مصرف کافئین، سیگار و الکل رو محدود کنین.

واسطه های عروقی

  • اکسید نیتریک یک گشاد کننده قوی عروقه، این دارو ممکنه در افراد مبتلا به پدیده ی رینود اولیه موثر واقع بشه،
  • اندوتلین -1 یک منقبض کننده عروق قویه، افرادی که به پدیده رینود اولیه مبتلا شدن سطح بالایی از این پروتئین رو در خودشون نشون دادن.
  • سروتونین، این دارو یک انتقال دهنده عصبیه که با غلظت زیاد در افراد مبتلا به رینود یافت شده است.

خود مراقبتی

سندرم رینود می تونه روی دست یا پا یا هر دو تأثیر بذاره، برای کاهش خطر حمله، می تونین پا و دست رو گرم نگه دارین، از سیگار کشیدن اجتناب کرده و به اندازه ی کافی ورزش کنین. اگه حمله ای شروع بشه، ممکنه با گرم شدن همزمان دستها و پاها، مثلاً با ماساژ دادن، اون رو کاهش داده یا از اون جلوگیری کنین.

پاها و دست ها باید تا اونجا که ممکنه در برابر بریدگی ها، کوفتگی ها و سایر آسیب ها محافظت بشن، چون خونریزی یا کمبود گردش خون باعث وخامت بیشتر بیماری در بافت ها می شه، برای جلوگیری از ترک خوردن پوست از لوسیون استفاده کرده و مطمئن بشین کفش های راحتی و متناسب دارین.

بهترین دمنوش ها،عرقیات و روغن های گیاهی برای درمان سردی دست و پا یا رینود

برای درمان رینود غیر از مراجعه به پزشک و استفاده ی داروهایی شیمیایی می تونین داروهایی گیاهی و انواع خوراکی رو با کمترین ریسک و عوارض به کار ببرین:

بهترین دمنوش ها برای درمان سردی دست و پا یا رینود

کنترل رینود با دمنوش دارچین

اگه از سرمای دست ‌و پا رنج می‌ برین و از مبتلا شدن به بیماری های مربوط به اون می ترسین، از دارچین کمک بگیرین. مصرف دمنوش دارچین علاوه بر رفع احساس سرما در دست ‌و پا، می تونه برای گرما بخشی معده، حذف بوی بد، رفع مشکلات گوارشی، افزایش دمای اندام‌های داخلی، بهبود جریان خون و تسکین دردها بسیار مؤثر باشه.

کنترل رینود با دمنوش دارچین

کنترل رینود با دمنوش زنجبیل

برای خلاص شدن از سردی دائمی دست و پاها، می تونین به صورت روزانه دمنوش زنجبیل بنوشین. این گیاه دارویی با بالا بردن گردش و جریان خون، سرمای دست و پاهای شما رو از بین می‌بره. همچنین می تونه خطر لخته شدن خون رو هم تا حد زیادی کاهش بده.

کنترل رینود با دمنوش زنجبیل

بهترین عرقیات برای درمان سردی دست و پا یا رینود

کنترل رینود با عرق دارچین

کسانی که از درد مفصل یا آرتروز رنج می برن توصیه می شه برای تسکین درد و التهاب عصاره ی دارچین بنوشن. به لطف خواص ضد التهابی و گرم کننده ی این عرق به رفع دردها و التهابات بیش از حد کمک می کنه. عرق دارچین همچنین به تقویت گردش خون کمک کرده تا از ایجاد شرایطی مانند آرتروز و بیماری هایی مانند رینود جلوگیری بکنه.

کنترل رینود با عرق دارچین

کنترل رینود با عرق گل گاوزبان

اگه شما هم به‌ دنبال یک عرق گرم‌کننده‌ هستین تا سردی انگشتان دست ‌و پای خودتون رو باهاش رفع کنین، عرق گل‌گاوزبان رو می تونین استفاده کنین. این عرف بخاطر خواص و ترکیبات منحصر بفرد با بهبود گردش خون در بدن، حرارت دست و پاهای شما رو افزایش داده و احساس خوبی براتون میاره.

کنترل رینود با عرق گل گاوزبان

بهترین روغن های گیاهی برای درمان سردی دست و پا یا رینود

کنترل رینود با روغن نعنا

از راهکارها و روش های گیاهی در طب سنتی برای درمان رینود یا سردی دست و پاها، استفاده از روغن نعناست. برای این کار، کافیه 2 عدد لگن رو پر از آب سرد و گرم کنین. بعد چند قطره از روغن نعنا رو بهش اضافه کین، به مدت ۲ دقیقه پاهای خودتون رو در آب سرد خیس کرده،

سپس به مدت ۱ دقیقه در آب گرم بذارین. این کار رو مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه انجام بدین، درنهایت پاهای خودتون رو خشک کرده و جوراب گرم بپوشین.

کنترل رینود با روغن نعنا

کنترل رینود با روغن رزماری

اگه در دست و پاهاتون احساس سرما دارین و یا درصورتی ‌که از سردی در قسمت های انتهایی بدنتون کلافه شدین، روغن رزماری می تونه یه گزینه ی خیلی خوب باشه. شما می ‌تونین این روغن رو به ‌تنهایی روی دست و پاهای خود ماساژ بدین. همچنین می تونین ترکیبی از این روغن و آب درست کرده و دست و پاهاتون رو در اون گذاشته و به رفع سردی اونا کمک کنین.

کنترل رینود با روغن رزماری

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

خرید عمده روغن های گیاهی و ماساژ

امروزه روغن گیری از گیاهان دارویی به روش های مختلف خانگی و صنعتی انجام می شه، موردی که درباره خرید عمده روغن گیاهی قابل توجه و مهمه و باید بهش دقت داشته باشیم اینه که، روغنی که می خریم چگونه و با چه تجهیزاتی گرفته شده است، روغن گیری گیاهی تیم ما توسط دستگاه های با کیفیت و کاملا استریلیزه و بهداشتی انجام می شه.

مشتریان گرامی با اطمینان خاطر از تهیه ی روغن ماساژ توسط تیم ما بدون کوچکترین افزودنی وناخالصی می تونن وارد سایت شده، ثبت سفارش کنن یا برای خرید روغن ماساژ با مشاورین مجرب ما تماس گرفته و خرید مورد نظرشون رو انجام بدن.

5 دیدگاه برای “درمان سردی دست و پا یا رینود با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.