خواص عرق رزماری برای سوء هاضمه، تقویت اعصاب و حافظه

آیا با گیاه رزماری آشنایی دارین؟ در مورد عرق رزماری و خواص اون چه می دونین؟ اگه به دنبال اطلاعات کلی در مورد رزماری و عرق اون، خواص و مضرات این گیاه هستین جای خوبی رو انتخاب کردین، با ما تا پایان متن همراه باشین:

رزماری از گیاهان معطر و همیشه سبزه که می گن بومی مناطق مدیترانه محسوب می شه. در گذشته این گیاه رو به عنوان یک ادویه در آشپزی، ماده ای برای تهیه عطرهای مختلف و همچنین گیاهی دارای خواص بالقوه سلامتی می شناختن. گیاه رزماری از اعضای خانواده نعناعیان به انگلیسی Lamiaceae است، رزماری با بسیاری از گیاهان دیگه از جمله oregano ، آویشن، ریحان و اسطوخودوس هم خونواده است.

رزماری

 رزماری نه تنها در آشپزی و طبخ غذاهایی مانند مرغ رزماری و طعم دار کردن گوشت گوسفند مزه خوبی داره، بلکه منبع خوبی از آهن، کلسیم و ویتامین B-6 است. این گیاه رو معمولاً به عنوان خشک شده یا عصاره و پودر استفاده می کنن، همچنین از برگ های تازه یا خشک شده ی اون چای و دمنوش هم تهیه می کنن.

این گیاه از زمان های بسیار قدیم به دلیل خواص دارویی منحصربفردش مورد استقبال قرار گرفته و هنوزم مورد استفاده است.از گیاه رزماری به طور سنتی برای کاهش درد عضلات، بهبود و تقویت حافظه، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم گردش خون و تقویت رشد مو استفاده می شده است.

عرق رزماری چیه؟

عرق رزماری، آب غلیظ یا عصاره ی خالص از اندام های گیاهی رزماریه که با روش تقطیر آب به دست میاد، در طب سنتی این عرق دارای طبیعت معتدله و دارای مقادیری از ترکیبات آهن، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C، ویتامین A و ویتامین B6 و همچنین آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، فیبر، پروتئین و کربوهیدراته.

عرق رزماری چیه؟

خواص عرق رزماری

رزماری و عرق اون خواص زیادی دارن، در زیر بیشترین و مهمترین کاربردهای این گیاه و عرق اون رو براتون می نویسیم:

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن بنفشه برای سلامت روان و تقویت میل جنسی

رزماری، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی

عرق گیاه رزماری منبع خوبی از انواع آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابیه که گفته شده به تقویت سیستم ایمنی و بهبود گردش خون کمک می کنه. مطالعات آزمایشگاهی ثابت کرده که رزماری با ترکیبات آنتی اکسیدانی خودش در خنثی کردن اثرات ذرات مضر، به نام رادیکالهای آزاد نقش مهمی ایفا می کنه.

عرق رزماری و بهبود هضم

در اروپا، از رزماری اغلب برای کمک به درمان سوء هاضمه استفاده می شه. در واقع، کمیسیون E آلمان استفاده از عرق و عصاره ی رزماری رو برای درمان سوءهاضمه تأیید کرده است. با این حال، بر طبق آزمایشهایی اولیه که قبلا بر روی این گیاه و عرق اون انجام شده این موضوع تأیید شده، اما باید توجه داشت که در حال حاضر هیچ مدرک قاطعی برای این ادعا در دست نیست و محققان همچنان در حال مطالعه هستن.

عرق رزماری و تقویت حافظه

مطابق با تحقیقات انجام شده بر پیشرفت های درمانی در روان درمانی، عطر حاصل از رزماری و عرق اون می تونه عمق، عملکرد، سرعت و دقت حافظه ی فرد رو بهبود ببخشیده و تا حدودی روحیه ی فرد رو تقویت کرده و بهبود ببخشه.

عرق رزماری و محافظت عصبی

دانشمندان بر طبق مطالعاتی که انجام دادن احتمال می دن که رزماری ممکنه برای مغز فرد هم مفید باشه. این گیاه حاوی ماده ای به نام اسید کارنوسیکه که می تونه مغز رو از آسیب های حاصل از رادیکال های آزاد دور نگه داشته و با اونا مقابله کنه.

خواص عرق رزماری

 برخی از مطالعات انجام شده بر روی موش آزمایشگاهی نشون داده که عرق و عصاره ی رزماری ممکنه برای افرادی که دچار سکته مغزی شدن هم مفید باشه، به نظر می رسه رزماری و عرق اون مغز رو در برابر آسیب های مغزی محافظت کرده و عملکرد اون رو بهبود ببخشه

عرق رزماری و پیری مغز

برخی مطالعات نشون دادن که رزماری ممکنه به میزان قابل توجهی از پیری مغز جلوگیری کنه. همچنین مطالعاتی که بر روی رزماری انجام شده، نوید توانایی درمانی رزماری برای پیشگیری از آلزایمر رو هم می ده، البته برای این مورد مطالعات بیشتری لازمه.

یک مقاله مرتبط و مفید
جوانه آفتابگردان حافظ سیستم عصبی

عرق رزماری و سرطان

تحقیقات و نتایج آزمایش های منتشر شده در گزارش های انکولوژی نشون می ده که “عصاره رزماری که یک نوع اتانول خامه (RO)” گسترش لوسمی انسان و سلولهای سرطان پستان رو کاهش می ده.”

یک مطالعه ی دیگه، که در نشریه ی زیست شناسی، بیوتکنولوژی و بیوشیمیایی منتشر شده، این نتیجه رو به دست داده که رزماری می تونه به عنوان یک ماده ی ضد التهاب و ضد تومور عمل کنه. همچنین گزارشی که در ژورنال علوم غذایی منتشر شده، آشکار کرد داد اضافه کردن عرق یا عصاره ی رزماری به گوشت گاو باعث از بین رفتن عوامل ایجاد کننده سرطان می شه، که هنگام پخت و پز ایجاد می شن.

عرق رزماری و دژنراسیون ماکولا

مطالعه ای که به سرپرستی دکتر استوارت لیپتون و همکارانش در موسسه تحقیقات پزشکی سانفورد – برنام در انجام شد و پس از اون در مجله Investigative Ophthalmology & Visual Science منتشر شد، ثابت کرد اسید کارنوسیک، که یکی از اجزای اصلی رزماریه، می تونه سلامت چشم رو به میزان قابل توجهی ارتقا ببخشه. این امر می تونه کاربردهای بالینی برای درمان بیماریهایی که بر شبکیه بیرونی چشم تأثیر دارن، داشته باشه، مانند تخریب ماکولا وابسته به سن که شایعترین بیماری چشم در ایالات متحده است.

میزان و نحوه ی مصرف عرق رزماری

در خصوص میزان و نحوه ی مصرف عصاره ی رزماری شیوه های مختلفی گفتن، ولی حکمای طب سنتی معتقدن برای تأثیر بیشتر این عرق بهتر اینه که به میزان یک فنجان قبل از صرف هر وعده ی غذایی مصرف کنین.          

میزان و نحوه ی مصرف عرق رزماری

مضرات مصرف زیاد عرق رزماری

مصرف عرق گیاه رزماری معمولا در دوزهای کم و توصیه شده ایمن و بدون خطره. اما مصرف در دوزهای خیلی زیاد می تونه عوارض جانبی و مشکلاتی مانند اسپاسم و گرفتگی، استفراغ و اِدِم ریوی ایجاد بکنه. همچنین مصرف دوزهای بالای عصاره ی رزماری در زنان باردار ممکنه باعث سقط جنین بشه، به همین خاطر توصیه می شه که خانم های باردار در مصرف اون احتیاط کرده و با نظر پزشک این عرق رو مصرف کنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
آرامش اعصاب و روان با دمنوش زعفران

برای مصرف خود گیاه رزماری هم بگم که، خوردن این گیاه به میزان کافی و اندازه ی درست در رژیم غذایی فرد مشکلی ایجاد نمی کنه. ولی اگه به هم خانواده این گیاه مانند نعناع و ….  حساسیت دارین، ممکنه استفاده از رزماری هم براتون حساسیت ایجاد بکنه. البته ناگفته نمونه که این واکنش و حساسیت ها به طور معمول خفیف هستن.

مضرات مصرف زیاد عرق رزماری

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.