خواص عرق پونه برای سرماخوردگی و رفع عفونت ادراری

آیا با عرق پونه آشنایی دارین؟ می دونین این عرق چقدر خاصیت داره و برای چه منظوری استفاده می شه؟ با ما همراه باشین تا در مورد این گیاه و فرآورده های اون به خصوص عرق اطلاعاتی کلی بهتون بدیم:

گیاه پونه عضو خانواده نعناع است، این گیاه به صورت دو نوع قابل دسترسه (پونه و پونه وحشی) به هر دو گیاه در انگلیسی pennyroyal گفته می شه، پنی رویال آمریکایی در اکثر مناطق شمالی و شرقی ایالات متحده و کانادا در جنگل ها رشد می کنه در حالی که پونه ی نوع وحشی در مناطقی از اروپا یافت می شه. البته در انگلیسی اسم های محلی ای هم مانند Oregano و Mentha استفاده می شه.

 پونه گیاهی خزنده و چند سال زی، که دارای گلهای کوچک و بنفش در انتهای ساقه گیاهه. برگهای گیاه به رنگ سبز مایل به خاکستری و مانند سایر اعضای خانواده نعناع بسیار معطره.

پونه

قدمت پونه تا قرن اول میلادی، هنگامی که توسط طبیعت گرای رومی Pliny و پزشک یونانی Dioscorides نام برده شده، در تاریخ ثبت شده است. در قرن هفدهم، نیکلاس کالپپر گیاه شناس انگلیسی درباره برخی از کاربردهای این گیاه از جمله نقش اون در بیماریهای زنان، گزیدگی های سمی و بهبود هضم غذا نوشت. مهاجران اروپایی از این گیاه برای بیماریهای تنفسی، زخم دهان و اختلالات زنان استفاده می کردن.

روغن این گیاه به عنوان یک ماده ی از بین برنده ی کک مورد استفاده قرار می گرفته است، علاوه بر این، استفاده مکرر از روغن این گیاه در بین طرفداران بهداشت طبیعی به عنوان دارویی برای سقط جنین و به عنوان ابزاری برای تحریکات داخلی بدن استفاده می شده، همچنین از روغن و دمنوش برگهای این گیاه در درمان ضعف و دردهای معده هم استفاده شده است.

یک مقاله مرتبط و مفید
درمان عفونت کلیه با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

عرق پونه چیه؟

عرق پونه، عصاره ی غلیظ یا آب خالص حاصل از شاخ و برگهای گیاه پونه است که با روش تقطیر آب به دست میاد، این عرق در طب سنتی دارای طبیعتی گرم و خشک بوده و مصارفی همچون درمان درد گلو، رفع اسهال، درد مثانه، رفع واریس، سوزش و بی اختیاری ادرار، ضد استفراغ و تهوع، خلط آوری، بادشکنی، قابض، سیاه سرفه، ضد نفخ و سرفه داشته است.

عرق پونه چیه؟

خواص عرق پونه

عرق و گیاه پونه خواص زیادی دارن و قدمت مصرف اونا به زمانهای خیلی قدیم بر میگرده، در زیر تعدادی از خواص و کاربردهای این گیاه و عرق اشاره می کنیم:

عرق پونه، رفع سوزش و بی اختیاری ادرار

عرق پونه بخاطر ترکیبات آنتی اکسیدانی و خواص اون در افزایش ادرار برای سوزش، پاکسازی و همچنین رفع عفونت های دستگاه ادراری به کار می ره، فواید این عرق برای درمان بیماری بی اختیاری ادرار و سایر ناراحتی‌های مجاری ادرار هم ثابت شده است.

عرق پونه و سرماخوردگی

عرق پونه دارای مقادیر بالای منتوله و در طی سالیان متمادی به دلیل ویژگی های تحریک کننده و توانایی اون در تسکین علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا مورد استفاده قرار می گیره. عرق این گیاه ممکنه به بهبود تنفس کمک کرده و به عنوان یک عامل تقویت کننده دستگاه تنفسی و ریه ها عمل می کنه. به گفته محققان، ترکیبات این عرق می تونه به شل شدن ساختار مخاط یا خلط کمک کرده و اون رو از سیستم شما پاک کنه.

خواص عرق پونه

عرق پونه، نفخ معده و بهبود هضم

با نگااهی به تاریخ استفاده و کاربرد پونه و عرق اون، می بینین که از این گیاه و عرق اون  برای بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش و برای درمان چندین اختلال متداول در فرآیند هضم استفاده می شده. این گیاه دارای ترکیبات و عملکردهای ضد اسپاسمه که می تونه به تسکین درد، گرفتگی و نفخ معده کمک زیادی بکنه. بسیاری از محققان معتقدن که این گیاه برای بهبود عملکرد کبد و تحریک تولید صفرا که می تونه به هضم بهتر یاری برسونه، می شه در حد اعتدال مصرف و از خواص اون بهره برد.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش سیب و دارچین، قاتل سرماخوردگی

عرق پونه و خواص آرامش بخش

بر طبق تحقیقاتی می گن که پونه ممکنه خواص آرام بخش هم داشته باشه. در گذشته برای مقابله با هیستری از این گیاه استفاده می کردن و برای آرامش و تسکین اعصاب و همچنین رفع مشکلات خواب به کار می بردن.

عرق پونه و خواص آنتی بیوتیک

این عرق دارای ترکیبات، خواص ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیکیه که مانند یک داروی آنتی بیوتیک طبیعی عمل میکنه. عرق به دست اومده از گیاه پونه بخاطر دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، درمانی معجزه گر در رفع عفونت های دستگاه تناسلی، ادراری و انواع عفونت مانند گلودردهای چرکین و همچنین عفونت های زنانه.

میزان و نحوه ی مصرف عرق پونه

برای مصرف هر نوع عرقی بهتره طبق دستورالعمل های موجود اقدام کرد تا از عوارض احتمالی اون جلوگیری بشه. برای میزان و نحوه ی مصرف عرق پونه بر اساس سن و سال تفاوت هایی در طب سنتی قایل شدن، مثلا گفتن، بزرگسالان بهتره عرق پونه رو به میزان یک فنجان در طول روز بعد از صرف هر وعده غذایی مصرف کنن.

در بچه ها و کودکان بالاتر از دو سال، مصرف عرق پونه باید نصف فنجان، بعد از هر وعده غذایی باشه. البته ناگفته نمونه که مصرف این عرق برای کودکان زیر دوسال ممنوعه.

میزان و نحوه ی مصرف عرق پونه

مضرات استفاده ی عرق پونه

با وجود اینکه خواص درمانی و فواید دارویی عرق و عصاره ی پونه بسیار وسیع و زیاده، ولی در استفاده ی مکرر و بیش از حد این عرق ممکنه یک سری عوارض وجود داشته باشه که با استفاده ی درست و دوز تعیین شده از این عارضه ها می شه جلوگیری کرد.

مصرف عرق پونه برای زنان باردار باید با احتیاط و یا مشورت پزشک انجام بشه، چون ترکیبات موجود در این عرق می‌تونه باعث انقباض ماهیچه‌های رحم شده و سقط جنین رو به دنبال داشته باشه

افراط و تفریط در استفاده ی عرق گیاه پونه، باعث به وجود اومدن یا تشدید سردرد شده، فشار جریان خون و طپش قلب رو بالا می بره. مصرف بی اصول و بیش از حد این عرق منجر به تشنج شده و برای معده و کلیه ضررهایی به همراه داشته و باعث مسمومیت می‌شه. همچنین استفاده طولانی مدت از این عرق به خاطر وجود ترکیبات متانولی، باعث ضعیف شدن کبد، التهابات کبدی و به وجود اومدن کبد چرب می شه.

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
درمان عفونت ادراری با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.