خواص عرق بادرنجبویه برای دستگاه گوارش، اعصاب و آلزایمر

اگه به دنبال اطلاعاتی کامل در مورد عرق بادرنجبویه و خواص منحصربفرد اون هستین پیشنهاد می کنم تا پایان این مطلب با ما باشین:

بادرنجبویه با نام علمی Melissa officinalis گیاهی با رایحه ای شبیه لیموئه که از خونواده ی نعناع است. این گیاه در اصل بومی اروپا، آفریقای شمالی و آسیای غربیه ولی امروزه در سراسر جهان رشد داره. ملیسا رو به زنبورعسل معنی کرده اند چون می گن عصاره ی شیرین و پرخاصیتی داره، مفیدترین بخش این گیاه برگ‌های اونه. در کشورهای خارجی از برگ های این گیاه برای طعم دار کردن غذا و نوشیدنی ها استفاده می کنن.

در گذشته اعتقاد بر این بوده که بادرنجبویه طیف وسیعی از اختلالات و مشکلات رو تحت تأثیر قرار می ده به عنوان مثال، بر اختلالات دستگاه گوارش، سیستم عصبی و کبد تأثیرات مثبت می ذاره. استفاده ی دارویی از این گیاه به قرن 14 برمی گرده، جائیکه راهبه های کارملیت از اون برای ساختن مکملی الکلی معروف به آب کارملیت استفاده می کردن.

بادرنجبویه

بادرنجبویه که در فارسی به اون بادرنگبویه هم می گن گیاهی علفی، پایا، معطر به طول 30 تا 100 سانتی متره که هر سال بزرگتر می شه. ساقه ی گیاه چهارگوش و دارای کرکه. در ابتدا انشعابات جزیی داره ولی در مناطق گلدار بسیارمنشعب تر می شه. برگهای متقابل، بیضی شکل و یا مثلثی به طول 3 تا 5 سانتی متر داره.

برگهای گیاه حاشیه ای دندانه دار و گلهایی سفید رنگ داره، قسمت مورد استفاده و کاربردی اون برگ های گیاهه که به صورت خشک شده استفاده می شه. این گیاه در اطراف تهران، نواحی شمالی و شرقی ایران و آذربایجان رویش داره. از گذشته تا کنون استفاده های زیادی از این گیاه به عنوان داروی جایگزین شده است.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن زنجبیل برای بهبود تنفس و هضم راحت تر غذا

عرق بادرنجبویه چیه؟

عرق بادرنجبویه، عصاره ی خالص یا آب غلیظ حاصل از برگ های گیاه بادرنجبویه است که با روش تقطیر آب به دست میاد، در طب سنتی این گیاه دارای طبعی گرم بوده و دارای ترکیباتی همچون اسیداولئیک، سیترال، ژرانیول، رزماری اسید، تانن، لیمونن و فلاونوئیده و برای رفع مشکلاتی همچون تسکین اعصاب، ضد بیماری های قلب، معده و روده، ضد اسپاسم، ضد درد، نیرو دهنده و ضد تشنج استفاده می شده است.

عرق بادرنجبویه چیه؟

خواص عرق بادرنجبویه

عرق گیاه بادرنجبویه دارای خواص خیلی زیادیه و از گذشته تا امروز کاربردهای گوناگونی داره، در زیر نمونه ای از خواص اون رو براتون تشریح می کنیم:

عرق بادرنجبویه و اضطراب (اعصاب)

بر اساس یک مطالعه ی کوچک که در مجله Nutrients  منتشر شد از این عرق برای کاهش اضطراب استفاده کردن، به گفته ی محققان در استرالیا، مصرف این عرق به طور قابل توجهی در مقایسه با دارونماها باعث کم شدن استرس و بهبود خلق و خوی در گروهی از جوانان سالم شد.

مطالعات نشون دادن که ترکیب اسید رزمارینیک موجود در بادرنجبویه انتقال دهنده های عصبی در مغز معروف به اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA) را افزایش می دن. محققان می گن که سطح پایین GABA در مغز اضطراب و سایر اختلالات خلقی رو به همراه داره.

عرق بادرنجبویه و بی خوابی

محققان معتقدن همون تأثیری که رزمارینیک اسید در رفع اضطراب داره باعث بهبود خواب در افراد مبتلا به بی خوابی هم می شه. طبق یک مطالعه در سال 2013 بر روی مکمل های درمانی، بادرنجبویه همراه با ریشه سنبل الطیب به طور قابل توجهی کیفیت خواب رو در 100 زن یائسه در مقایسه با دارونما بهبود بخشیدن.

بی خوابی و  آپنه ی خواب که غالباً با افسردگی و اضطراب هم همراهه، از ویژگی های رایج یائسگیه. می گن که ترکیب گیاهان با تأثیر مستقیم بر گیرنده های GABA در مغز، به بدن کمک می کنه و در عین حال با تحریک تولید هورمون سروتونین “احساس خوبی” به آدم دست داده و به طبع اون یک اثر آرام بخش در فرد ایجاد می شه. 

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن بنفشه برای سلامت روان و تقویت میل جنسی

عرق بادرنجبویه و زخمهای سرد

ترکیب رزمارینیک اسید دارای خواص ضد ویروسی قویه که ممکنه در درمان برخی از عفونت های ویروسی موثر باشه. بسیاری از شواهد در مطالعات آزمایشگاهی موجوده که به نظر می رسه در اون رزمارینیک اسید برای مهار طیف گسترده ای از ویروس ها از سرماخوردگی، کروناویروس، رینو ویروس و ویروس هپاتیت B کاربرد داشته باشه.

در این میان، اسید رزمارینیک موجود در این عرق بر مهار ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV-1) که باعث ایجاد تبخال و برخی موارد مربوط به تبخال دستگاه تناسلی می شه بسیار موثر عمل می کنه.

خواص عرق بادرنجبویه

عرق بادرنجبویه و مشکلات دستگاه گوارش

شواهد بسیاری هستن که نشون می ده بادرنجبویه و عرق اون می تونن علائم سو هاضمه، ناراحتی معده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و ریفلاکس اسید معده رو درمان کنه. عرق بادرنجبویه علاوه بر اسید رزمارینیک حاوی سیترال، سیترونلال، لینالول، ژرانیول و بتا کاریوفیلنه که هر یک از اونا دارای خواص اسپاسمولیتیک (ضد اسپاسم) و تحریک کننده (ضد گاز) هستن.

عرق بادرنجبویه و بیماری آلزایمر

مطالعات اولیه نشون می ده که سیترال موجود در عصاره بادرنجبویه ممکنه کولین استراز رو مهار کنه، کولین استراز آنزیمیه که توسط داروهای Aricept (donepezil) ، ریواستیگمین و گالانتامین وارد بده شده و برای درمان بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار می گیره.

یک مطالعه انجام شده در ایران مشخص ساخت که مصرف یک دوره ی چهار ماهه ی عصاره بادرنجبویه در بهبود شناخت و زوال عقل در افراد مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط ​​نسبتاً موثرتر از مصرف دارونما می تونه باشه. در این مطالعه به شرکت کنندگان 60 قطره عصاره ی بادرنجبویه حاوی 500 میکروگرم سیترال در میلی لیتر (میکروگرم در میلی لیتر) به مدت 16 هفته داده شد.

میزان و نحوه ی مصرف عرق بادرنجبویه

در حالت عادی می تونین یک فنجان از این عرق رو در یک لیوان آب سرد حل کرده و میل کنین. اگه با هدف تقویت معده و یا رفع افسردگی از این عرق استفاده می کنین، بهتره روزانه دو فنجان از این عرق رو در دو وعده ی صبح و عصر میل کنین. و اگه این عرق رو برای تقویت قلب، تقویت دستگاه گوارشی و سیستم عصبی مصرف می کنین، روزانه دو تا سه فنجان قبل از وعده های غذایی این عرق رو مصرف کنین.

میزان و نحوه ی مصرف عرق بادرنجبویه

مضرات استفاده ی زیاد عرق بادرنجبویه

عرق بادرنجبویه در استفاده ی کوتاه مدت بی خطره و عارضه ی جدی ای نداره. البته در بعضی افراد ممکنه عوارض جانبی ای مانند سردرد، حالت تهوع، نفخ، گاز، استفراغ، سوهاضمه، سرگیجه، درد معده، ادرار دردناک و اضطراب داشته باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
چرا حتماً باید دمنوش عناب در خانه شما مصرف شود؟ مغز، قلب، سیستم ایمنی، گوارش و ...

استفاده ی طولانی مدت و دوز مصرفی بیش از حد می تونه باعث کاهش سرعت تولید هورمون های تیروئید شده و عملکرد تیروئید رو تحت تأثیر قرار بده.

مضرات استفاده ی زیاد عرق بادرنجبویه

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.