خواص عرق شیرین بیان، ضد رفلاکس و زخم معده، ضد سرطان

در این نوشته می خواهیم درباره ی عرق شیرین بیان و چگونگی تاثیرگذاری اون روی بدن مطالبی رو بیان کنیم، اگه تمایل به درمان با داروهای گیاهی دارین و می خواهین درباره ی خواص اونا اطلاعات کسب کنین، بد نیس تا پایان متن با ما باشین.

شیرین بیان یکی از قدیمی ترین داروهای گیاهی در جهان محسوب می شه، بیشترین استفاده ی دارویی و تولید داروهای جایگزین از ریشه ی این گیاه حاصل می شه. بومیان آسیای غربی و اروپای جنوبی از شیرین بیان برای درمان بیماری ها و درست کردن اقسام شیرینی ها، نوشیدنی ها و داروها استفاده می کردن.

شیرین بیان گیاهی خودروه و کمتر بصورت کشت شده تولید می شه. برگ های این گیاه بصورت مرکبه و از 4 تا 7 برگ و یک برگچه پایانی رشد می کنن. برگهای این گیاه بخاطر ترشح شیره چسبناکن. ریشه ی این گیاه دارای ترکیبی به نام گلی سیریزینه که پنجاه برابر از شکر شیرینتره.

 این گیاه دارای گل هایی به رنگ های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفیده و میوه‌ای با 5 تا 6 دانه ی مایل به قهوه‌ای داره. از تمامی اندام های گیاه، ریشه و ساقه زیرزمینی اون مصرف دارویی دارن.

شیرین بیان

 بر طبق مستندات اولین مصرف شیرین بیان به عنوان دارو به مصر باستان بر می گرده، جایی که عصاره ی این گیاه و ریشه ی اون به یک نوشیدنی شیرین برای فرعون ها تبدیل شده بود.

در دنیای امروز هم بسیاری از افراد به عنوان درمان خانگی از ریشه شیرین بیان برای درمان مشکلاتی مانند گرگرفتگی، سوزش سر دل، رفلاکس و اسید معده، سرفه و عفونت های باکتریایی و ویروسی استفاده می کنن. عصاره ی این گیاه به عنوان کپسول یا مکمل های مایع در دسترسه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق خرفه برای تقویت بینایی، ضد سرطان و سردرد میگرنی

در بسیاری از عطاری ها ریشه شیرین بیان هم به عنوان ماده طعم دهنده و هم به عنوان داروی جایگزین موجوده و مورد استفاده قرار می گیره. اشکال مختلفی از جمله چای، کپسول، مایعات، عرقیجات و حتی ژلهای موضعی به وجود اومدن که مردم برای مصارف مختلفی از اونا استفاده می کنن.

عرق شیرین بیان چیه؟

عرق ریشه ی شیرین بیان، آب یا عصاره ی خالص ریشه و ساقه های زیر زمینی گیاه شیرین بیانه که با روش تقطیر آب به دست میاد، در طب سنتی این عرق طبعی گرم وخشک داره و ترکیباتی همچون اسید گلی سیریزیک، کومارین، فلاوین، روغنهای فرار و استرول های گیاهی در خود داره.

در طب سنتی از این عرق برای درمان انواع سرفه ها، رفع اسپاسم  تورم، برونشیت، روماتیسم، ورم مفاصل و همچنین مسکن التهابات پوستی استفاده می کردن.

عرق شیرین بیان چیه؟

خواص عرق شیرین بیان

گیاه و عرق شیرین بیان خواص بیشماری داره و برای اهداف بسیاری مورد استفاده قرار می گیره، در زیر بیشترین کاربرد و مهمترین خواص اون رو براتون می نویسیم:

عرق شیرین بیان و خواص ضد سرطانی

عرق ریشه ی شیرین بیان به دلیل دارا بودن ترکیبات گیاهی متعدد و اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، در برابر داشتن اثرات محافظتی در برابر انواع خاصی از سرطان می تونه مفید عمل کنه. عرق شیرین بیان و ترکیبات موجود در اون با کند کردن یا قطع رشد سلول ها در سرطان های پوستی، پستان، کولورکتال و پروستات مانع از ایجاد یا پیشرفت این بیماری ها بشن.

بر همین اساس، عصاره ریشه شیرین بیان ممکنه به معالجه ی مخاط دهان هم کمک برسونه، زخم های حخاطی دهان بسیار دردناکن که افراد مبتلا به سرطان گاهی اوقات به عنوان یک عارضه جانبی شیمی درمانی و پرتودرمانی اون رو تجربه می کنن.

عرق شیرین بیان و رفلاکس و زخم معده

عصاره ی ریشه ی شیرین بیان اغلب برای تسکین علائم سوء هاضمه مانند رفلاکس اسید معده، معده تحریک پذیر و سوزش سردل استفاده می شه. در یک مطالعه 30 روزه که بر روی 50 بزرگسال مبتلا به سوء هاضمه انجام شد، مصرف یک کپسول شیرین بیان 75 میلی گرم دو بار در روز منجر به بهبود قابل توجهی در علائم این بیماری، در مقایسه با دارونما شده بود.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن زیتون ضد التهاب، ضد سرطان و کاهنده ی کلسترول

عرق ریشه شیرین بیان همچنین ممکنه علائم بیماری ریفلاکس معده دستگاه گوارش (GERD) از جمله ریفلاکس اسید و سوزش سر دل و زخم های گوارشی رو هم کاهش بده. زخم های گوارشی زخم های دردناکی هستن که در معده، مری تحتانی یا روده کوچک شما ایجاد می شن، این زخم ها معمولاً در اثر التهاب ناشی از باکتری اچ  پیلوری ایجاد می شن.

خواص عرق شیرین بیان

عرق شیرین بیان و دستگاه تنفسی

عرق ریشه شیرین بیان و عصاره ی اون ممکنه به دلیل اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی که در خودش داره به شرایط بهبود دستگاه تنفسی فوقانی کمک کنه.

به طور خاص، مطالعاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده. این نتیجه رو می ده که عصاره گلیسیریزین موجود در ریشه شیرین بیان به تسکین التهاب مربوط به بیماری آسم کمک می کنه، به خصوص هنگامی که به داروهای های مربوط به آسم اضافه بشه.

علاوه بر این موارد، مطالعات و آزمایش های محدود انسانی نشون می ده که عرق و عصاره ی شیرین بیان ممکنه از گلو در برابر بیماری استرپ محافظت کرده و گلو دردهای بعد از اون رو کاهش بده.

عرق شیرین بیان و سلامت پوست

ریشه ی شیرین بیان حاوی بیش از 300 ترکیب غنی است که برخی از اونا اثرات ضد التهابی، ضد باکتری و ضد ویروسی رو از خود نشون می دن. به طور خاص، مطالعات آزمایشگاهی ترکیبات گلیسیرریزینی موجود در شیرین بیان و فرآورده های مربوط به اون رو به مزایای ضد التهابی و ضد میکروبی پیوند می دن.

در نتیجه از عصاره و عرق ریشه ی شیرین بیان برای درمان انواع شرایط پوستی از جمله آکنه و اگزما استفاده می شه.

میزان و نحوه ی مصرف عرق شیرین بیان

برای میزان و مقدارمصرف عرق شیرین بیان روال در سنین مختلف متفاوته، بزرگ سالان باید روزی سه مرتبه و هر بار یک فنجان عرق شیرین بیان مابین وعده های غذایی میل کنن، میزان مصرف این عرق در کودکان هم روزی سه بار و هر بار نصف فنجان از این عرق مابین وعده های غذا میل کنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن کنجد برای کاهش چربی و کلسترول خون، ضد سرطان

البته به صورت کلی می گن که مصرف عرق شیرین بیان قبل از هر وعده ی غذایی به میزان یک استکان و بعد از صرف هر وعده ی غذایی، به میزان نصف استکان مفیده و مشکلی ایجاد نمی کنه.

میزان و نحوه ی مصرف عرق شیرین بیان

مضرات استفاده ی عرق شیرین بیان

مصرف عرق شیرین بیان در کل عوارضی نداره ولی برای مصرف این عرق در زنان باردار، کودکان زیر 7 سال، افراد مبتلا به فشارخون بالا و اختلالات غده تیروئید در حد خیلی کم و یا با مشورت پزشک مصرف داشته باشن. اگه در مصرف این عرق زیاده روی (بیشتر از ۶ استکان در طول روز) بشه، ممکنه عوارضی مانند افزایش وزن، بالا رفتن فشارخون و صدمه به طحال ایجاد بشه.

مضرات استفاده ی عرق شیرین بیان

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

8 دیدگاه برای “خواص عرق شیرین بیان، ضد رفلاکس و زخم معده، ضد سرطان

  1. کامران گفته:

    کامران آیا عصاره شیرین بیان که شکل تقریباکاکایو دارد با عرقش فرق میکنه یا همان خاصیت وغلظت را دارد

    • Amir.R گفته:

      با سلام
      مسلماً، مصرف خود گیاه دارای خواص بیشتری هست. عرقیجات معمولاً به روش تقطیر و با دستگاه های مختلف تهیه می شن که ممکنه طی تقطیر یک سری از خواص اونا کمتر بشه.

  2. ناشناس گفته:

    سلام روز بخیر میخواستم بدونم ساقه شیرین بیان را میشه با همان پوست آسیاب کرد یا خود ساقه را جوشاند یا باید حتما آسیاب شود ممنون

    • Amir.R گفته:

      سلام وقتتون بخیر، برای آسیاب کردن می توان ساقه را با پوست هم آسیاب کرد اما در برخی منابع گیاهان دارویی نوشته اند که برای تاثیر بیشتر بهتر اینه که بدون پوست آن را آسیاب و استفاده کنید.

  3. مهراب گفته:

    سلام و خسته نباشید من معدم بعضی موقع ها فقط در شب ک غذا یا معجون میخورم دلم میپیچه درد نیست حتلته نا ارامی داره الاعم رفلاکس معده رو مشاهده کردم عرق شیرین بیان مصرف کنم بهبود میده چون من به قرص یا کپسول هاییه شیمیاعی اعتقاد ندارم ب درمانه گیاهی تمایل دارم

    • Amir.R گفته:

      با سلام، بزرگوار برای این چنین مشکلاتی به هیچ عنوان خود درمانی نکنید، توصیه می کنیم با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

  4. مهراب گفته:

    سلام و عرض خسته نباشید من غذا ک میخورم معدم ناراحمی پیدا میکنه همیشه نه بعضی اوقات ب استفرقام میرسه عرق شیرین بیان خوبه برای درمان ؟

    • Amir.R گفته:

      عرق شیرین بیان رو ضد رفلاکس معرفی کرده اند، اگر ناراحتی معده تون شدید هست بهتر اینه که با یک پزشک متخصص گوارش مشورت کنید. هیچ یک از نوشته های موجود در سایت رو به عنوان درمان کامل در نظر نگیرید این نوشته ها جهت اطلاع و نوعی کمک کننده درمانی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.