خواص عرق لیمو، ویتامین C، گوارش و لاغری

در این نوشته به اطلاعاتی درباره ی لیمو، عرق لیمو و خواص اون می پردازیم، در ادامه مطالبی درباره ی کاربردها و نحوه  ی مصرف اون هم می پردازیم، با ما همراه باشین:

لیمو ترش یا به صورت خلاصه لیمو، میوه ی درخت لیمو و از خانواده ی مرکبات محسوب می شه درختچه‌ایه که ارتفاع اون به چهارمتر رسیده و فقط در مناطق گرمسیر دنیا امکان کشت و پرورشش هست دارده.

شاخه‌های درخت بلند، برگهای اون پهن و به رنگ سبز مات و بیضوی شکله. دارای دمبرگهای واضح و کمی بالداره. گلهای درخت از قسمت داخلی سفید و از بیرون ارغوانی رنگن و خیلی معطرن.

لیمو

گل آوری این درخت عملاً به صورت مداومه (لیموترش تنها درختیه که تقریباً همیشه میوه و گل و برگ داره). میوه ی درخت به شکل بیضی رشد می کنن که در اواخر پاییز و اوایل زمستان آبدارتر هستن.

اگرچه بیشتر در آشپزی از پوست و گوشت لیمو استفاده می‌شه، اما لیموها رو بیشتر به علت آب اونا پرورش می‌دن. لیموها حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک هستنن که موجب طعم ترش آن‌ها می‌شه.

عرق لیمو چیه؟

عرق لیمو، آب غلیظ یا عصاره ی خالص میوه ی لیموئه که با روش تقطیر آب به دست میاد، لیمو دارای مقداری مواد مغذی پروتئین، چربی، کربوهیدرات، مقدار کمی قند، ویتامین ها و مواد معدنی دیگه از جمله پتاسیم، فلانوئید، فولات و برخی ویتامین های گروه B است.

طبع این عرق در طب سنتی سرد اشاره شده و برای درمان ناراحتی های دستگاه گوارشی، کاهش وزن، رفع اسهال، تسکین اعصاب، التیام بخش زخم ها، پاکسازی خون و رفع عطش استفاده می کردن.

عرق لیمو چیه؟

خواص عرق لیمو

لیمو و عرق اون دارای خواص بی شماریه که از گذشته تا کنون مورد استفاده است، بعد از سیب که میگن پرفایده ترین میوه در دنیاس لیمو هم در رده ی دوم خواص دارویی قرار داره، در زیر به نمونه هایی از خواص اون و عرقش اشاره می کنیم:

یک مقاله مرتبط و مفید
چرا حتماً باید دمنوش عناب در خانه شما مصرف شود؟ مغز، قلب، سیستم ایمنی، گوارش و ...

 عرق لیمو و آبرسانی به بدن

طبق گفته ی هیئت غذا و دارو ، دستورالعمل هایی کلی هستن که می گن زنان باید حداقل 91 اونس در روز و مردان حداقل 125 اونس عصاره ی لیمو دریافت کنن، که شامل مصرف اون در غذا و نوشیدنی هم هست. عصاره یا عرق لیمو بهترین نوشیدنی برای آبرسانی به بدنه، اما برخی طعم اون رو به تنهایی دوست ندارن. عرق لیمو بخاطر ترکیبات و املاح معدنی که داره می تونه گزینه ی خوبی برای آبرسانی به بدن بشه.

عرق لیمو و ویتامین C

مرکباتی مانند لیمو و فرآورده های اون سرشار از ویتامین C هستن، عرق یا عصاره ی لیمو یک آنتی اکسیدان اصلیه که به محافظت از سلول ها در برابر آسیب رساندن به رادیکال های آزاد کمک می کنه. احتمالاً شنیدین که ویتامین C ممکنه به جلوگیری یا محدود کردن مدت زمان سرماخوردگی در برخی افراد کمک کنه. ویتامین C ممکنه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی رو کاهش داده و فشار خون رو هم کاهش بده.

عرق لیمو و کاهش وزن (لاغری)

تحقیقات نشون داده که آنتی اکسیدان های پلی فنولی موجود در لیمو به طور قابل توجهی باعث کاهش وزن در موش های آزمایشگاهی شده است، در این مطالعات که روی موش ها انجام شد، ترکیبات آنتی اکسیدانی اثرات منفی روی سطح گلوکز خون و بهبود مقاومت به انسولین، که دو عامل اصلی در پیشرفت دیابت نوع 2 هستن، رو جبران می کنن.

عرق لیمو و سلامت پوست

ویتامین C موجود در لیمو و عرق اون ممکنه به کاهش چین و چروک پوست، خشکی پوست، پیری و آسیب های حاصل از نور خورشید بپردازه. اینکه این عرق چگونه سلامت پوست رو بهبود می بخشه، بحث برانگیزه اما امری مسلم و انکار ناپذیره. مطالعه ی آزمایشگاهی در سال 2016 روی موش های آزمایشگاهی نشون داد که یک نوشیدنی حاوی لیمو به جلوگیری از ایجاد چین و چروک در موش های آزمایشگاهی شده است.

خواص عرق لیمو

عرق لیمو و بهبود هضم غذا

از گذشته برخی افراد برای رفع یا جلوگیری از یبوست، آب لیمو رو به عنوان ملین صبحگاهی می نوشن. نوشیدن آب لیمو گرم هنگام بیدار شدن ممکنه به حرکت سیستم هضم فرد کمک کنه. طب آیورودا می گه طعم لیمو ترش به تحریک “آگنی” فرد کمک می رسونه، آغاز فرآیند هضم به وسیله ی یک جهش شدیده که در طب آیورودا بهش آگنی می گن، این امر به شما امکان می ده غذا رو راحت تر هضم کنین و از تجمع سموم هم جلوگیری کنه. عرق لیمو هم مانند آب لیمو داراری همون خواصه.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن آفتابگردان برای بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی

عرق لیمو و تازه شدن نفس

آیا تا به حال برای از بین بردن بوی سیر یا بوهای شدید دیگه لیمو به دست خودتون مالیده باشین؟ همین درمان محلی ممکنه در رفع بوی بد دهان ناشی از خوردن غذاهایی با بوی شدید مانند سیر، پیاز یا ماهی هم تأثیر داشته باشه.

ممکنه با نوشیدن یک لیوان عرق لیمو بعد از غذا و یا در اول صبح از شر بوی بد دهان راحت بشین. تصور می شه لیمو بزاق رو تحریک کرده و همچنین از خشکی دهان جلوگیری کنه، خشکی دهان می تونه منجر به بوی بد دهان ناشی از وجود باکتری ها بشه.

عرق لیمو و سنگ کلیه

اسید سیتریک موجود در لیمو و عرق اون ممکنه از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کنه. سیترات، یکی از اجزای اسید سیتریکه، به طرز متناقضی باعث کاهش اسید در ادرار می شه و حتی ممکنه سنگ های کوچک رو از بین ببره. با نوشیدن عرق لیمو نه تنها سیترات ایجاد می شه، بلکه مانع ایجاد یا دفع سنگ کلیه هم می شه.

میزان و نحوه ی مصرف عرق لیمو

مصرف عصاره ی لیمو زمان و مقدار مشخصی نداره، شما در هر زمان از روز می تونین این عرق رو مصرف کرده و از خواص بیشمار اون بهره مند بشین. اما می گن که برای تأثیر بیشتر این عرق روی بدن بهتر اینه که اون رو به میزان یک لیوان به صورت ناشتا در اول صبح مصرف نمایین، این کار برای سم زدایی و چربی سوزی می تونه خیلی مفید باشه.

میزان و نحوه ی مصرف عرق لیمو

مضرات استفاده ی عرق لیمو

مصرف عرق و عصاره ی لیمو در کل و بصورت اصولی عارضه ای نداره، اما در مصرف بی رویه و بیش از اندازه ی اون ممکنه در دراز مدت منجر به پوسیدگی دندان، تشدید ناراحتی های معده، تشدید آفت های دهانی، محرک میگرن، بوجود اومدن حالت تهوع و استفراغ، تکرر ادرار و گاهی آفتاب سوختگی بشه. البته این عوارض در مصرف زیاد آب لیمو شاید بیشتر خودشون رو نشون بدن.

مضرات استفاده ی عرق لیمو

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
جوانه تربچه برای کاهش وزن و بهبود عملکرد گوارش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.