image_pdfدانلود کنید و بعدا بخوانید...

تا حالا در مورد جوجوبا چیزی شنیدین؟ می دونین چی هست؟ در این متن ما میخوایم اطلاعاتی در باره ی میوه و روغن جوجوبا بهتون بدیم، تا پایان متن با ما باشین:

جوجوبا با نام علمی Simmosia Chinesis و اسم انگلیسی Jojoba، درختچه ای به ارتفاع 4-3 متری از تیره ی Simmondsiaceae و گروه مصرفی ضد التهاب ها و نرم کننده هاست. این درخت بسیار منشعب و دارای ریشه های بلندی به ارتفاع اندام هوایی در داخل زمین است.

جوجوبا

برگ های این درخت به رنگ سبز، ضخیم، چرمی و متقابل هستن، گل های نر درخت به رنگ زرد و گل های ماده سبز رنگ هستن، تمامی گل ها به صورت منفرد در گل آذین ها به صورت پانیکول، چتر یا گرزن قرار گرفته است. میوه ی گیاه کپسولی و حاوی 3-1 عدد دانه، بوی اون مطبوع و مزه ی ملایمی داره.

قسمت مورد استفاده ی گیاه همون دانه ی اون به صورت موم گیری یا روغن گیری شده است. در تابستان با رسیدن میوه ها و چیدن دستی اونا، دانه ها استخراج و با روشی خاص موم، که شامل مایعی روغنی، شفاف و زرد رنگه از دانه ها فرآوری می شه. موم گیاه در ظرف شیشه ای دهانه بسته و تیره به دور از نور خورشید و گرمای محیط نگهداری می شه.

روغن جوجوبا چیه؟

روغن جوجوبا، عصاره ی روغنی حاصل از دانه ی میوه ی گیاه جوجوباست که با توجه به منظور و کاربرد اون به وسیله ی دستگاه های پرس سرد و گرم تهیه می شه، این روغن در طب سنتی دارای طبعی سرده و برای رفع زخم، آکنه، پسوریازیس، اگزما و خشکی پوست کاربرد داره.

روغن جوجوبا چیه؟

خواص روغن جوجوبا

عصاره ی روغنی جوجوبا دارای خواص و کاربردهای زیادیه، در زیر نمونه هایی از خواص این روغن رو براتون می نویسیم:

مطلب مفیدی اینجاست...
روغن میخک پاک کننده ی خون و رافع درد و مشکلات دهانی

روغن جوجوبا مرطوب کننده ی طبیعی

روغنمیوه ی جوجوبا رو به عنوان یک ماده ی مرطوب کننده استفاده می کنن، به این معنی که با یک مانع محافظ مهر و موم به از بین رفتن رطوبت پوست جلوگیری می کنه. این امر همچنین ممکنه از ایجاد عفونت های باکتریایی، آکنه و ایجاد شوره سر هم جلوگیری بکنه.

روغن جوجوبا و خواص ضد باکتری

روغن دانه ی جوجوبا حاوی ترکیبات و خواص ضد میکروبی و ضد قارچیه، طی تست های آزمایشگاهی محققان متوجه شدن که روغن جوجوبا گونه های باکتریایی یا قارچی خاصی رو که می تونن باعث ایجاد سالمونلا، عفونت E. coli و کاندیدا بشن رو از بین ببره.

روغن جوجوبا و خواص آنتی اکسیدانی

روغن دانه ی جوجوبا حاوی اشکال طبیعی ویتامین  Eهست، این ویتامین ها به عنوان یک آنتی اکسیدان روی پوست فرد کار کرده و تأثیرات مثبتی می ذارن. به این معنی که این روغن می تونه به پوست فرد کمک کنه تا با استرس اکسیداتیو ناشی از مواجهه ی روزمره با آلاینده ها و سموم دیگه مقابله داشته باشه.

روغن جوجوبا و تأثیرات غیر فدوژنیک

اگرچه روغن حاصل از جوجوبا یک ماده گیاهیه، ولی ترکیبات اون خیلی به روغن سبوم شبیهه، بدن فرد به طور طبیعی روغن سبوم رو تولید می کنه و منافذ پوست رو مسدود، از شکستگی های احتمالی و بروز آکنه جلوگیری می کنه. روغن دانه ی جوجوبا تولید سبوم رو تنظیم می کنه.

وقتی روغن دانه ی جوجوبا رو روی پوست خودتون ماساژ می دین، پوست شما آرام و مرطوب می شه. این امر یک سیگنال به فولیکول های مو و عرق بدن ارسال می کنه که پوست فرد برای آبرسانی به سبوم اضافی نیاز نداره. به این ترتیب پوست چرب به نظر نرسیده و از بروز آکنه ناشی از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می شه.

خواص روغن جوجوبا

روغن جوجوبا و تسریع التیام ترمیم زخم

بر طبق تحقیقات، روغن دانه ی جوجوبا یک ماده امیدوار کننده در ترمیم زخم ها محسوب می شه، این تحقیقات نشون می دن که روغن جوجوبا سلولهای پوستی فرد را ترغیب می کنه تا پس از جدا شدن یا بریدگی سریعتر ترمیم پیدا کنن. این قضیه ممکنه برای درمان آکنه و اسکار آکنه هم عملکردی مشابه داشته باشه. خواص ترمیم کنندگی زخم می تونه به غلظت ویتامین E طبیعی روغن جوجوبا مرتبط باشه.

مطلب مفیدی اینجاست...
روغن شترمرغ برای تحریکات زنانه و درمان پوست و مو

روغن جوجوبا، تسکین اگزما، پسوریازیس و سایر بیماری های خشک کننده پوست

روغن جوجوبا خاصیت ضد التهابی و درمانی بسیار بالایی داره. استفاده ی موضعی این روغن ممکنه به رفع خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش و علائم مربوط به بیماری های پوستی کمک زیادی بکنه. افرادی که بیماری های التهابی پوستی مانند پسوریازیس و اگزما دارن، می تونن برای رفع خشکی و انواع بیماری های پوستی به صورت موضعی از این روغن استفاده کنن.

روغن جوجوبا و تسکین آفتاب سوختگی

طی یک مطالعه مشخص شد که ویتامین E ، اگه با سایر آنتی اکسیدان ها ترکیب بشه، می تونه از پوست در برابر آسیب های خورشید محافظت کنه. روغن حاصل از جوجوبا حاوی هر دو نوع ویتامین E و آنتی اکسیدانه. آسیب های ناشی از آفتاب می تونه باعث کمبود آب در پوست و پوسته پوسته شدن اون بشه.

 روغن دانه ی جوجوبا ویتامین E را بازیابی کرده، رطوبت پوست رو بیشتر و با بهبودی این علائم آفتاب سوختگی رو تا حد زیادی  تسکین می ده.

میزان و نحوه ی مصرف روغن جوجوبا

نحوه ی استفاده از روغن گیاهی جوجوبا به میزان و زمان دلخواه شما بستگی داره، می تونین از اون به عنوان مرهم و تقویت کننده ی لب برای تسکین لب های خشک و ترک خورده استفاده کنین و یا می تونین اون رو به عنوان سرم ضد پیری در تمام قسمت های صورت قبل از خواب بمالین.

همچنین می تونین روغن دانه ی جوجوبا رو با سایر مواد طبیعی ضد جوش و آکنه مخلوط کرده و برای جلوگیری از آکنه و جوش استفاده کنین، ماساژ این روغن در اطراف ناحیه ی چشم بی خطره، و همین امر این ماده رو به عنوان یک پاک کننده ی محبوب آرایشی برای خانم ها کرده است.

میزان و نحوه ی مصرف روغن جوجوبا

مضرات مصرف زیاد روغن جوجوبا

از اونجایی که روغن دانه ی جوجوبا دارای ترکیبات ضد حساسیته، به طور کلی استفاده از اون به صورت موضعی بی خطره، با این حال، موارد نادری گزارش شدن که در اون مصرف این روغن باعث واکنش های آلرژیک شده است، این واکنش ها علائمی مانند کهیر، قرمزی و خارش داشتن.

مضرات مصرف زیاد روغن جوجوبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای خرید دمنوش 25 درصد تخفیف بگیرید

یک تخفیف شگفت‌انگیز برای همه کسانی که در جستجوی سلامتی اند