زرشک و رزماری، دمنوش چربی سوز و لاغری

در ادامه ی این توضیحات درباره ی دمنوش زرشک و رزماری هم سخن می گیم:

بررسی مختصر دمنوش زرشک و رزماری

این روزا دمنوش ها یکی از نوشیدنی های مورد علاقه ی اکثریت مردم شدن. گیاهان دارویی زیادی در اطراف ما هستن که خواص بیشماری دارن. یه راه برای بهره مند شدن ازین خواص نوشیدن دمنوشای اوناس…

دمنوش زرشک و رزماری یکی از این نوع دمنوشاس. این دو گیاه مفید هر کدوم به نوبه ی خود دارای خواص خوب و زیادی هستن. زرشک و رزماری هر دو به آرامش و رفع سر درد و همچنین اضطراب کمک شایانی می کنن. این ترکیب بی نظیر در بسته بندی ۱۰۰ گرمی برای استفاده ی شما آماده شده. می تونین این دمنوش رو در آب جوش بذارین و بعد ۵ تا ۷ دقیقه مزه ی بی نظیر و آرامبخش اون رو تجربه کنین. البته به ذائقه ی خودتون می تونین با گلاب یا هر چاشنی دیگه ای که دوس دارین میل کنین.

همونطور که می دونین دمنوش ها بخاطر اینکه نوشیدنیه بدون کافئین هستن در میان مردم محبوبیت خاصی پیدا کردن. امروزه نه تنها برای رفع استرس و آرامش بلکه حتی در مهمانیها برای پذیرایی از دمنوشها استفاده می کنن. نوشیدن این دمنوشها نه تنها شما رو با طبیعت پیوند می دن بلکه خواص بی شماری هم به بدن شما انتقال می دن.

یک مقاله مرتبط و مفید
زرشک چگونه با دیابت مقابله می کند؟ خواص زرشک برای قند خون و دیابت

رزماری از گذشته بخاطر فوایدی که برای سلامتی داره مورد استفاده بوده و تا کنون مردم زیادی از فوایدش سود می برن. خواص اون در رفع تب و سردرد مثال زدنیه. می تونه صرع رو درمان کنه. گردش خون رو کنترل می کنه. با رماتیسم مقابله می کنه و حافظه رو بهبود می بخشه.

زرشک هم یکی از موارد مهم در طب سنتی بوده و روزگاران زیادی از اون به اشکال مختلف استفاده می کردن. دمنوش زرشک به تسکین التهابات عفونی کمک می کنه. اسهال رو درمان می کنه. سیستم ایمنی بدن رو تقویت می کنه. عفونت ادراری رو رفع می کنه و به تنظیم فشار خون و ضربان قلب کمک می کنه.

دمنوش زرشک و رزماری نوشیدا

خواص دمنوش زرشک و رزماری

دمنوش زرشک به عنوان مقوی و تب بر تاثیر زیادی داره. موجب بهبودی ناراحتی های دستگاه گوارشی می شه و برای ورم طحال و ترشحات زنانگی مفیده. دمکرده ی زرشک برای درمان استشقاء (آب آوردگی نسوج) مفیده. در درمان ناراحتی های کلیوی و تب های عفونی دست بالایی داره. خواص دیگه ی اون شامل تقویت لثه، از بین رفتن لک و رفع دانه ی های زیر جلدی پوست، تصفیه کننده ی خون و … هستن.

از قدیم زرشک و دمنوش حاصل از اون رو به خاطر خواص کاهندگی کلسترول و همچنین چربی سوزی توصیه و مصرف می کردن، مصرف روزانه دمنوش زرشک می تونه روی شکستن چربی ها و حذف اون از جریان خون، روی کاهش وزن و همچنین رفع اختلالات حاصل از کلسترول بالا، تاثیر مثبت بذاره.

دمنوش رزماری حاوی دی ترپن (ترکیبات تلخ)، رزمارینیک اسید و روغن فراره. اثرات ضد میکروبی، صفراآوری، ضد التهابی و ضد توموری گیاه رو به این ترکیبات نسبت می دن. همچنین ترپن ها و ترپنوئیدهای موجود در رزماری باعث گشادی عروق و بهبود گردش خون محیطی می شه.

هم چنین موجب تغذیه ی بهتر فولیکول (پیاز) مو می شه و رشد مو رو تحریک می کنه. تاثیراتی همچون رفع دردهای سیاتیکی، قاعدگی دردناک، درد گوش، خستگی و سردرد از قدیم مورد توجه بوده. و جدیداً میگن در درمان رماتیسم، فشارخون بالا و سوء هاضمه هم تاثیر داره.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق کیالک برای درمان فشار خون، چربی خون و قلب

بر اساس مطالعات مرکز تحقیقات نستله، عصاره ی رزماری باعث کاهش وزن در موش های آزمایشگاهی می شه. این خاصیت رزماری احتمالا به دلیل توانایی اون در مهار آنزیم لیپازه. لیپاز آنزیمی است که باعث شکستن مولکول های چربی می شه. مصرف رزماری باعث ایجاد حس سیری و به تعویق انداختن سرعت هضم چربی ها به خصوص در ناحیه شکم می شود.

اطلاعات درمانی زرشک و رزماری

زرشک حاوی مقادیر زیادی از انواع ویتامین هاست. به ویژه ویتامین C، املاح معدنی و ماده ی موثر اون آلکالوئید بربرینه که در تمامی قسمت های گیاه وجود داره. علاوه بر اون حاوی آلکالوئیدهای اوکسیاکانتین، بربامین، ژاتوریزین، کلوم بارین و بربروبینه. دمکرده (دمنوش) موجی تقویت عمومی بدن می شه و عملکرد کبد رو بهبود می ده.

رزماری سرشار از دی ترپن، رزمارینیک اسید و روغن های فراره. منبع عالی آنتی اکسیدان و ویتامین Eیه، خواص آنتی بیوتیکی و ضد اسپاسمی داره. ترپنوئیدهای موجود در رزماری باعث دیلاتاسیون عروق، بهبود گردش خون محیطی و تغذیه بهتر فولیکول مو می‌شه.

اثر ضد اکسیدانی دو ترکیب از مواد متشکله اسانس رزماری بنام کارنوزول و اور سولیک اسید نشون می ده که عوارض التهابی مفاصل که به کمک عوامل اکسیدان تو بدن پدید میاد، توسط اسید اورسولیک و کارنوزول برطرف می‌شه.

بخش های مورد استفاده ی زرشک و رزماری

استفاده ی زرشک بصورت های مختلف انجام می شه ولی کاربرد میوه ش بیشتره. دمنوش های مختلفی از میوه، برگ و حتی ریشه ی زرشک تهیه شدن. در ایران از زرشک به عنوان طعم دهنده در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیره.

رزماری چون گیاهیه که خیلی برگ داره و ساقه هاش کم و کوچیکه بیشتر بصورت برگ استفاده می شه. برگهای اون هم بصورت تازه و هم خشک شده به عنوان ادویه و طعم دهنده در غذاها، شیرینی و کیک و نوشیدنی ها هم استفاده می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
زرشك‌ بي دانه چیست؟ خواص و نحوه مصرف

کاربرد دمنوش زرشک و رزماری در طب سنتی و اسلامی

در طب سنتی رزماری دارای طبع گرمه و زرشک طبعش سرده. ترکیب این دو باهم بعنوان مصلح همدیگه عمل کرده و خواص اونا رو باهم به بدنتون انتقال می ده. رزماری بیشتر بعنوان یه طعم دهنده استفاده می شه ولی در این ترکیب علاوه بر خوش طعم کردن دمنوش گرما رو به بدنتون منتقل کرده و براتون آرامش میاره.

طعم این دمنوش بخاطر ملس بودن زرشک میتونه طعم بی نظیر و قابل توجهی باشه که با یه بار آزمایش کردن اون از طرفداران دایمی اون می شین. هم زرشک و هم رزماری خاصیت چربی سوزی دارن و از قدیم برای لاغری استفاده می شدن. اگر شما هم در فکر کاهش وزن و داشتن اندامی متناسب هستین، پیشنهاد می کنم نوشیدن این دمنوش بی نظیر رو به برنامه ی غذاییتون اضافه کنین.

نحوه ی استفاده ی زرشک و رزماری

همونطور که گفتم زرشک بصورت های مختلف استفاده می شه. میوه ی زرشک در طبخ غذاها، آب حاصل از اون رو بصورت غلیظ یا مخلوط در شربت به کار می برن. برگ و ریشه و ساقه ش رو هم بصورت جوشونده و موضعی استفاده می کنن.

دم کرده ی زرشک؛ ۲-۱ قاشق چای خوری از میوه تازه ی زرشک یا ۲ گرم از پودر پوست و ریشه رو در ۳۰۰ میلی لیتر آب جوش بریزین. و پس از ۲۰ دقیقه روزانه در سه وعده (صبح، ظهر و شب) یک فنجون مصرف کنین.

دمنوش رزماری؛ یک قاشق چایخوری از پودر گیاه، یا ۲.۵ گرم از برگ خورد شده ی اون رو به نیم لیتر آب جوش اضافه کنین. پس از ۱۵ دقیقه محلول رو صاف کنین، می تونین در هر وعده یه فنجون از اون رو همراه سایر مایعات مصرف کنین. فرآورده های هومیوپاتی از قبیل محلول تزریقی زیر جلدی، قطره و گلبول از اون تولید شده.

یک مقاله مرتبط و مفید
کاهش کلسترول و چربی خون با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

نصف فنجان از دم کرده ی صاف شده ی رزماری رو به آب ولرم وان یا لگن اضافه کنین. برای ۲۰ دقیقه توی اون بشینین، خواص آرامبخش اون رو تجربه می کنین.

مضرات استفاده ی بیش از حد زرشک و رزماری

در استفاده ی بیش از حد زرشک، اگه پودر ریشه ی گیاه در طول روز بیشتر از ۵ قاشق چای خوری استفاده بشه علایم مسمومیت رو در فرد ظاهر می کنه.

با مصرف زیاد آب یا دمنوش زرشک ممکنه علایمی همچون سرگیجه، کاهش هوشیاری، اسهال یا استفراغ بروز کنه.البته این علایم در همه ی افراد نیس و در افراد با سیستم بدنی متفاوت فرق می کنه. در کل مصرف زرشک و فرآورده هاش منع مصرف نداره ولی برای کسانی که سابقه ی افت فشار خون دارن باید با احتیاط صورت بگیره.

زنان بارداری که جهت سقط جنین بیش از مقدار توصیه شده از گیاه یا دمنوش اون رو مصرف کنن. دچار اغمای عمیق، کرامپ شکمی، استفراغ شدید، خون ریزی گوارشی و رحمی، سوزش ادرار، خون شاشی و در نهایت اگه کنترل روش نباشه منجر به مرگ می شه. برای خانمای باردار، شیرده و افراد مبتلا به بیماری های انعقادی خون منع مصرف داره.

همچنین چون این گیاه اثرات رقیق کنندگی خون مانند وارفارین، هپارین، آسپرین و… رو افزایش می ده. احتمالا منجر به خون ریزی های غیر قابل کنترل می شه باید در مصرفش احتیاط کرد. برای افراد دارای زخم معده و زخم روده هم باید احتیاطای لازم بعمل بیاد.

میگن استفاده ی بیش از حد رزماری بثورات جلدی، قرمزی و تاول پوست هم گاهی میاره.

نکات کلیدی و مهم درباره ی زرشک و رزماری

  • زرشک رو بعنوان یه سری از داروهای جایگزین به کار می برن. خواص معجزه آسای اون در رفع یا بهبود بیماری ها اونو میوه ی منحصر بفردی کرده. و همین باعث شده فرآورده های مختلف اون کاربرد زیادی داشته باشه. دمنوش زرشک بهترین و ساده ترین راه برای دریافت خواص و عصاره ی اونه.
  • بدنیس بدونین استفاده ی بیش از حد رزماری شوک هیپوولومیک میاره. پس بهتره افراد با بیماری های خاص با تجویز پزشک ازین گیاه استفاده کنن.
  • رزماری بخاطر طبع گرم و خشکش مورد مناسبی برای قاعده آوری خانم هاس.
  • متاسفانه از رزماری در سقط جنین سوء استفاده می کنن.
  • اسم های دیگه ی رزماری رومارون و اکلیل الجبله.
یک مقاله مرتبط و مفید
خواص دمنوش زرشک، دم کرده زرشک

اطلاعات عمومی درباره ی زرشک و رزماری

زرشک

زرشک درختچه ی خارداریه که طول رشد اون مابین ۱ تا ۵ متر می رسه. از تیره ی زرشکیانه، چوب ساقه ش به رنگ قرمز، قهوه ای و در انواعی هم زرده. برگهای بیضی شکل با دندانه های اره ای داره. میوه ی قرمز رنگ با پوستی چرم مانند که دارای مزه ای ترش و ملسه. اکثراً در انتهای بهار و ابتدای تابستان شکوفه می ده و در فصل پاییز برداشت می شه.

اسم علمیش berberis vulgarise ه و نام انگلیسیش barberryیه که در فارسی به زرشک معروفه. در ایران بخاطر مصرف زیاد زرشک در خیلی از استانها کشت و پرورش داده می شه. گونه های متفاوتی ازین گیاه در ایران وجود داره مانند؛ زرشک زالزالکی، زرشک راست خوشه، زرشک زرافشانی، زرشک خراسانی. یه نوع دیگه هم هست که بیشتر کاربرد تزیینی داره که بهش زرشک ژاپنی می گن.

اطلاعاتی درباره ی زرشک

رزماری

اکلیل کوهی، گیاهی همیشه سبز و معطر با برگهای سوزنی و گل های سفید، صورتی، بنفش و آبی که عضو خانواده ی نعنائیانه. البته نسبت به گیاهان هم خونوادش گرم تر و تلخ تره و طعم گسی داره. رشد اون به چیزی حدود دو متر می رسه. میگن رشدش بیشتر در جاهای پر آبه، اسم علمی اون Rosmarinus officinalis که از کلمه ای لاتین به معنی شبنم دریا گرفته شده.

اسمش رو بخاطر اینکه بیشتر در مناطق کنار دریای مدیترانه رشد می کرده گذاشتن شبنم دریا. استفاده های گوناگونی داره ولی بیشتر مانند یه ادویه یا طعم دهنده در غذاها مورد استفاده قرار می گیره. بخاطر طعم و عطر بی نظیرش شربت و دمنوش های متنوعی ازش درست می شه.

اطلاعاتی درباره ی رزماری

تاریخچه و محل رویش زرشک و رزماری

زرشک از قدیم الایام مورد استفاده ی مردم بوده ولی شناسایی و معرفیش بر میگرده به قرن هفتم میلادی. یعنی قرن هفتم شناسایی می شه و یک قرن بعد بصورت کامل ثبت و به همه شناسونده می شه. بومیان قاره ی آمریکا از قدیم زرشک رو در مراسمای مذهبی شون به عنوان سنبل قدرت استفاده می کردن. بعنوان خواص بازدارنده و درمان کننده ی بیماری ها احترام خاصی براش قائل بودن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق لیمو، ویتامین C، گوارش و لاغری

در مورد خاستگاه و منشأش اختلاف نظر وجود داره. برخی میگن اروپایی – آمریکاییه. برخی هم میگن بخاطر شرایط اقلیمی و آب و هوای مورد نیازش در ایران رشد می کرده پس بومی ایرانه. البته می گن اولین بار شخصی به اسم جعفر در یکی از روستاهای خراسان گیاه رو آورده و کشت کرده و کشت و تولید زرشک در ایران رو بنیان گذاشته.

رزماری تاریخ کاملاً جالب و متنوعی داره. از جن و جادوگران گرفته تا عروسی و دفن – این گیاه به نظر می رسه با داستانی پر از افسانه و شاید حتی کمی فانتزی همراه باشه. بسیاری از منابع و افسانه های تاریخی پیرامون رزماری با گذشت زمان مبهم شدن. در اساطیر یونانی می گن وقتی الهه ی آفرودیت از دریا می اومده، تو دستش رزماری بوده.

یه افسانه ی دیگه هم گفته که مریم مقدس وقتی داشته استراحت می کرده سربندش رو، روی بوته ای رزماری گذاشته و رنگ گل های اون آبی شده. به همین خاطر به رزماری گل رز مریم هم می گن. توی سیسیل از قدیم در مورد گیاه رزماری می گن که گیاه قابل توجهی بوده. چون معتقد بودن که جن ها در زیر اون با حفاظت مارها زندگی می کردن.

محل رویش زرشک و رزماری

زرشک رو اصالتاً بومی اروپا نام می برن، اما امروزه به دلیل ارتباطات وسیع و تبادلات کشاورزی در تمامی نقاط دنیا دیده می شه. در ایران هم به علت مصرف بالا و استفاده های گوناگون زرشک، تقریباً در اکثر نقاط ایران کشت و پرورشش به چشم می خوره. اما بیشترین تولید و کشت زرشک بر می گرده به استان خراسان که می گن ۹۵ درصد از زرشک دنیا رو کشت می کنه.

رزماری رو اصالتاً بومی مناطق مدیترانه ای می دونن. البته امروزه در اکثر نقاط جهان کشت می شه و بیشترین صادراتش مربوط می شه به کشورهایی مث اسپانیا، مراکش، یوگسلاوی و تونس. در ایران پرورشش در بیشتر مناطق معموله و در استان های تهران، کرج، سمنان، اصفهان، شهر دامغان و استانهای شمالی کشور کشت می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
تاثیر دمنوش سیب و زرشک بر سلامت فیزیکی و روانی

خرید عمده زرشک

در عرضه ی اینترنتی زرشک، مشتری می تونه بصورت مستقیم و بدون دخالت کسی بر طبق نیاز خود، به خرید عمده زرشک با کیفیت اقدام بکنه و حتی خیلی سریع تر از روش های حضوری، به خرید مورد نظر دست پیدا کنه.

برای خرید زرشک پفکی و دانه اناری به صورت عمده و هم به صورت جزئی برای هر منظوری می تونین با ما تماس بگیرین، تیم ما حتی اگه نیاز شما در حد خیلی کمی هم باشد، نیز پاسخ گوی شما بوده و محصول رو سریع به دست شما می رسونه.

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.