عرق زوفا، مقابله با سرطان سینه، آسم و خواص ضد میکروبی

در این مطلب سعی می کنیم مواردی رو درباره ی عرق زوفا و خواص اون بگیم، در ادامه ی بحث به نحوه ی مصرف و مضرات استفاده ی بیش از حد اون هم می پردازیم، با ما همراه باشین:

زوفا با نام علمی Hyssopus officinalis  و اسم انگلیسی Hyssop  گیاهی داروییه که قرن ها از اون به عنوان دارو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده است، این گیاه از خانواده ی Lamiaceae است که آویشن، نعناع، پونه کوهی، ریحان، مریم گلی، رزماری، به لیمو و بسیاری از گیاهان معطر دیگه هم در این خانواده قرار دارن.

این گیاه چند ساله و در اصل بومی منطقه مدیترانه است. بیشتر در کنار جاده ها رشد می کنه ولی امروزه به عنوان یک گیاه باغی در بسیاری از باغات اون رو مشاهده کرد. از لحاظ شکل ظاهری شبیه به هم خانواده های خود به خصوص نعناع است. روغن این گیاه بویی شبیه کافور داره، زوفا دارای بوته ی بلند و باریک با برگ های سر به زیره که می تونه تا دو فوت ارتفاع داشته باشه.

زوفا

این گیاه دارای گل های رنگی بنفش بسیار معطره و البته گونه هایی از این گیاه دارای گل های سفید یا صورتی هم هستن. قسمتهای زیرین(تحتانی) گیاه همون چیزیه که برای استفاده های دارویی کاربرد داره، البته منظور از قسمتهای زیرین ریشه ی گیاه نیست. به طور سنتی، از این داروی گیاهی برای درمان طیف گسترده ای از بیماریها استفاده شده است.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن زیتون ضد التهاب، ضد سرطان و کاهنده ی کلسترول

شما ممکنه بدون اینکه با این گیاه آشنایی داشته باشین و به عنوان زوفا بشناسینش اون رو دیده باشین. این گیاه با اینکه طعم تلخی داره، اما گاهی اوقات به عنوان طعم دهنده ی غذاها مورد استفاده قرار می گیره، همچنین از روغن این گیاه به عنوان رایحه در برخی محصولات آرایشی و مراقبتی بدن استفاده می شه.

عرق زوفا چیه؟

عرق زوفا، آب غلیظ یا عصاره ی خالص حاصل از اندام های گیاهی زوفاست که با روش تقطیر آب به دست میاد، طبع این عرق در طب سنتی گرم و خشک بوده و دارای ترکیبات زیستی فعال مانند رزماریین و اسیدهای کافئیک، پینانیون، بتا پینن، لیمونن، پینوآموفون و ایزوپینوکامپون، تانن، گلیکوزید (دیوزیم)، فلاونوئیدها و مروبین است.

در گذشته از این گیاه برای درمان گلودرد، سرماخوردگی، رفع خارش، دفع ادرار، آسم، التهاب دستگاه ادراری، تحریک اشتها، وزوزگوش و همچنین کاهش فشارخون استفاده می کردن.

عرق زوفا چیه؟

خواص عرق زوفا

این عرق به عنواه عرقی حاصل از گیاه معطر دارای خواص زیادیه، در زیر بیشترین و مهمترین کاربردهای اون رو براتون تشریح می کنیم:

عرق زوفا و کشتن سلول های سرطانی

طی بررسی هایی که در سال 2014 توسط محققانی مانند Zielinska و Matkowski انجام شد، شواهدی به دست اومد که نشون داد گیاهان خانواده  Lamiaceae که زوفا هم از این خانواده است، می تونن سلولهای سرطانی رو از بین ببرن. مطالعه ی دیگه ای در سال 2017 در هند انجام شد و حاکی از این بود که زوفا ممکنه یکی از گیاهان ضد سرطان قوی در این خانواده باشه که در مطالعات آزمایشگاهی 82 درصد از سلولهای سرطانی پستان رو  از بین برده است.

عرق زوفا و درمان زخم

بسیاری از کاربردهای سنتی زوفا مرتبط به سوء هاضمه و بیماری های گوارشی است، یک تحقیق در سال 2014 دلیل احتمالی این تأثیر رو کشف کرد. محققان دریافتن که ترکیبات موجود در این عرق، عملکردی مقابله ای در برابر اورهاز و آ-کیموتریپسین دو ماده ی شیمیایی بدن که در بروز زخمها نقش دارند ایفا می کنن. به همین دلیل، نتیجه گرفتن که زوفا ممکنه یک درمان موثر برای رفع زخم باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق شیرین بیان، ضد رفلاکس و زخم معده، ضد سرطان

عرق زوفا و آسم

یکی دیگر از کاربردهای سنتی زوفا و عرق اون، کاربرد برای رفع آسمه، تجزیه و تحلیل هایی که در سال 2017 بر روی گیاهان دارویی متعدد انجام شد، نشون داد که زوفا و چندین گیاه دیگه از این خانواده قادر به رفع التهاب، درمان استرس اکسیداتیو، پاسخ آلرژیک، رفع انقباض عضلات صاف تراشه و بازسازی راه هوایی در مبتلایان به آسم هستن.

خواص عرق زوفا

عرق زوفا و تاخیر در پیری پوست

یک مطالعه در سال 2014 درباره ی تاثیرات پیشگیرانه ی مواد غذایی، در بین چندین گیاه انجام شد و آشکار شد که گیاه زوفا دارای دو خاصیت برای رفع اثرات ضد پیری بر روی پوسته. این گیاه دارای آنتی اکسیدانه که ذخیره چربی در بدن رو سرکوب می کنه.

آنتی اکسیدان ها در برابر اثرات اکسیژن و سموم محیطی از پوست محافظت می کنن، که این امر نه تنها می تونه از پیری پوست جلوگیری کنه، بلکه با تثبیت عملکرد سلول هایی به نام رادیکال های آزاد به سلامت پوست هم کمک برسونن.

عرق زوفا، فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی

تیمی از محققان رومانی مقاله ای رو در مجله Molecules  در سال 2014 منتشر کردن که به بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی زوفا پرداخته بود. کار اونا بر روی ترکیبات پلی فنول (نوعی آنتی اکسیدان) و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه متمرکز بود. علاوه بر این، ثابت کردن عصاره ها و روغنهای این گیاه خواص ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد ویروسی هم دارن.

عرق زوفا، خواص ضد ویروسی (ویروس هرپس سیمپلکس و HIV)

بررسی هایی در سال 2016 در مورد داروهای گیاهی در ایران انجام شد، مطالعه در مورد ویروس های تبخال سیمپلکس (HSV) بود و نشون داد، در موش های آزمایشگاهی، عصاره زوفا بیش از 50 درصد آغاز عفونت توسط HSV-1 را کند بکنه. از اونجایی که عفونت تبخال شایعه و ویروس به طور دائم در سیستم بدنی فرد می مونه، به احتمال زیاد باید تحقیقات بیشتری در رفع این مورد با زوفا باشیم.

یک مقاله مرتبط و مفید
زردچوبه ضد سرطانی طبیعی + دمنوش زردچوبه

در بررسی های سال 2018 مربوط به گیاهان خانواده ی Lamiaceae در مبارزه با ویروس HIV ، نتایج اولیه ی امیدوارکننده ای رو نشون داد. محققان معتقدن که گیاهان این خانواده ساختارهایی رو هدف قرار می دن که ویروس رو در آلوده کردن سلول ها ضعیف می کنه. این ساختارها همچنین ممکنه آنزیم های کلیدی رو که HIV به چرخه زندگی خود، بر اون متکیه نابود کنه.

در نهایت، محققان به این نتیجه رسیدن که این گیاهان ممکنه به پیشگیری و درمان برخی از بیماری های ویروسی کمک کرده و جنبه های مختلفی رو که ارزش تحقیقات بیشتری دارند از خود نشون می دن.

میزان و نحوه ی مصرف عرق زوفا

در طب سنتی گفتن که برای تاثیر و عملکرد بیشتر عرق زوفا، بهتره که قبل از هر وعده ی غذایی به میزان یک استکان از این عرق استفاده کنین. همه ی عرقیات گیاهی اگه در دوزهای توصیه شده مصرف بشن عملکرد مفیدی دارن ولی در غیر این صورت ممکنه  عوارضی ایجاد کنن.

میزان و نحوه ی مصرف عرق زوفا

مضرات مصرف زیاد عرق زوفا

درمان با داروهای طبیعی و گیاهی هم می تونه با عوارض جانبی ناخواسته همراه باشه و عرق زوفا هم از این قاعده مستثنی نیست. اعتقاد بر اینه که این گیاه در سطحی که معمولاً در غذاها استفاده می شه نسبتاً بی خطره. با این حال، مصرف در دوزهای بالا، می تونه خطرناک باشه، عوارض جانبی احتمالی شامل موارد زیره:

واکنشهای آلرژیک: اگر تاکنون واکنش آلرژیک به محصولات حاوی زوفا، خود گیاه زوفا یا سایر گیاهان موجود در خانواده Lamiaceae  داشته این، از نظر پزشکی بهتره از زوفا هم استفاده نکنین.

استفراغ: این مورد به طور معمول فقط در دوزهای خیلی بالا اتفاق می افته.

تشنج: روغن زوفا به عنوان روغنی تشنج زا شناخته شده است و نباید در کودکان یا افرادی که دارای اختلالات تشنجی هستن، مصرف بشه. در بزرگسالان سالم، زوفا ممکنه خطر تشنج رو فقط در دوزهای زیاد داشته باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص دمنوش زرشک، دم کرده زرشک

سقط جنین: خانم ها دقت داشته باشن این گیاه و فرآورده های اون رو هنگام بارداری مصرف نکنن، چون ممکنه باعث انقباض رحم و باعث قاعدگی شده و باعث سقط جنین بشه.

مضرات مصرف زیاد عرق زوفا

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.