خواص عرق کیالک برای درمان فشار خون، چربی خون و قلب

تا حالا در مورد کیالک چیزی شنیدین؟ می دونین عرق کیالک چگونه درست می شه؟ اگه دنبال آشنایی با این گیاه و خواص و کاربردهای اون هستین تا پایان این نوشته ما رو همراهی کنین:

کیالک توت های ریزی هستن که روی درختان و بوته هایی متعلق به جنس Crataegus رشد می کنن، این نوع از گیاه شامل صدها گونه است که معمولاً در اروپا، آمریکای شمالی و آسیا یافت می شه. میوه های کیالک توت های مغذی ای هستن که دارای طعم ترش و شیرین، رنگ مایل به زرد تا قرمز و در انواعی سیاهن.

قرن هاست که از توت کیالک به عنوان داروی گیاهی برای مشکلات گوارشی، نارسایی های قلبی و فشار خون بالا استفاده می شه. در واقع، این میوه رو می شه یک بخش اساسی در طب سنتی چینی نام برد.

کیالک یا زالزالک

کیالک در اصل یک درخت تیغ دار معمولیه که طول اون گاهی به پنج پا می رسه، این درخت در دامنه‌ی کوهها و جنگل های آفتابی در اقصی نقاط دنیا رویش داره. کیالک جزو خانواده ی گیاهان طبی مانند انواع رزه ولی گلهای این گیاه عطر خاصی ندارن. گلها در بوته‌های کوچک رشد کرده و به رنگ سفید، قرمز یا صورتی در می یان.

به میوه های ریز این درخت در ایران زالزالک می گن، یعنی کیالک همون زالزالک نام آشناس که خیلیامون اون رو می شناسیم و بارها استفاده کردیم. این میوه خواص دارویی زیادی داره و از گذشته تا به امروز برای مقاصد طبی زیادی به کار رفته و هنوزم روی خواص اون مطالعه می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
کاهش کلسترول و چربی خون با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

عرق کیالک چیه؟

عرق کیالک، آب خالص یا عصاره ی غلیظ گیاه و میوه ی زالزالکه که با روش تقطیر آب به دست میاد، این عرق در طب سنتی دارای طبیعت سرد و خشک بوده و در گذشته برای کاهش صفرا، رفع اگزما و خارش، تنظیم قند و فشارخون، پایین آوردن غلظت خون، تنظیم ضربان و رفع تصلب شرایین، کاهش التهاب، قابض در اسهال خونی، تقویت قلب و معده و بهبود رماتیسم به کاربرد داشته است.

عرق کیالک چیه؟

خواص عرق کیالک

عرق کیالک با همون زالزالک دارای خواص بی شماریه که نمی شه همه ی اونا رو در یک متن این چنینی توصیف کرد، در زیر بیشترین کاربرد و مهمترین ویژگی این عرق رو براتون تشریح می کنیم:

 عرق کیالک و خواص آنتی اکسیدانی

توت زالزالک منبع غنی ترکیبات پلی فنوله، پلی فنول ها ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمند موجود در گیاهان هستن. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در عرق این توت به خنثی کردن عملکرد مولکول های ناپایداری بنام رادیکال های آزاد کمک می کنن، رادیکال های آزاد اگه در تعداد بالا موجود باشن به بدن شما آسیب می رسونن. مولکول های رادیکال آزاد می تونن حاصل از رژیم غذایی ضعیف و همچنین سموم محیطی مانند آلودگی هوا و دود سیگار باشن.

عرق کیالک و خواص ضد التهابی

میوه و عرق زالزالک دارای خواص ضد التهابی ای هستن که می تونه سلامت بدن رو بهبود ببخشه، وجود التهابات مزمن به بسیاری از بیماریها از جمله دیابت نوع 2، آسم و برخی سرطانها مرتبط می تونه باشه. در یک مطالعه که بر روی موش های مبتلا به بیماری کبد انجام شد، مصرف عصاره ی توت زالزالک میزان قابل توجهی از ترکیبات التهابی در بدن اونا رو کاهش داد.

علاوه بر این، تحقیقات بر روی موش های مبتلا به آسم نشون داد که مکمل عصاره توت زالزالک، به میزان قابل توجهی باعث کاهش التهاب و علائم آسم می شه ، با توجه به نتایج امیدوار کننده ی مطالعه بر روی حیوانات و موش های آزمایشگای، دانشمندان معتقدن که این عصاره یا عرق می تونه مزایای ضد التهابی در انسان داشته باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق نسترن، آرامش اعصاب، مجاری ادراری و قلب

عرق کیالک و فشارخون

در طب سنتی چینی، مصرف توت زالزالک و عرق اون یکی از رایج ترین داروها برای کمک به درمان فشار خون بالا است. چندین مطالعه روی حیوانات نشون می ده که زالزالک می تونه به عنوان یک گشادکننده ی عروق عمل بکنه، به این معنی که می تونه رگ های خونی منقبض رو شل کرده و در نهایت فشار خون رو کاهش بده.

عرق کیالک و چربی خون

برخی از مطالعات نشون می ده که عصاره ی زالزالک ممکنه سطح چربی خون رو بهبود می بخشه. کلسترول و تری گلیسیریدها دو نوع چربی هستن که همیشه در خون شما وجود دارن. در سطح طبیعی، وجود این دو نوع چربی کاملاً طبیعی بوده و نقش بسیار مهمی در تولید هورمون و انتقال مواد مغذی در بدن دارن.

با این حال، عدم تعادل چربی خون، به ویژه تری گلیسیریدها و کلسترول HDL  پایین (چربی های خوب)، در آترواسکلروز یا ایجاد پلاک در رگ های خونی شما نقش مهمی ایفا می کنن. اگه پلاک ها به تجمع خودشون ادامه بدن، می تونن یک رگ خونی رو به طور کامل مسدود کرده و منجر به حمله ی قلبی یا سکته مغزی بشن.

عرق کیالک و نارسایی قلبی

توت های زالزالک به دلیل کاربرد اونا در کنار داروهای سنتی برای درمان نارسایی قلبی نامی آشنا داره، بررسی 14 مطالعه انجام شده ی تصادفی، در بیشتر از 850 نفر این نتیجه رو حاصل کرد که افرادی که عصاره ی زالزالک رو به همراه داروهای نارسایی قلبی خود مصرف کرده ان، عملکرد قلبی بهتر و تحمل تمرینات ورزشی بالاتری رو تجربه کردن. اونا همچنین تنگی نفس و خستگی کمتری رو تجربه کردن.

علاوه بر این، یک تحقیق مشاهده ای 2 ساله، در 952 نفر مبتلا به نارسایی قلبی نشون داد، افرادی که عصاره یا عرق توت زالزالک مصرف می کنن، نسبت به افرادی که مصرف نکردن، خستگی، تنگی نفس و تپش قلب کمتری رو تجربه کردن. گروهی که عرق زالزالک مصرف کرده بودن، برای مدیریت نارسایی قلبی خودشون به داروهای کمتری نیاز داشتن.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن خشخاش برای تقویت عملکرد مغز، قلب و استخوان

میزان و نحوه ی مصرف عرق کیالک

برای میزان مصرف عرق کیالک بهتر اینه که، یک لیوان از این عرق رو قبل و یا بسته به ذائقه تون بعد از صرف وعده ی غذایی میل کنین. اگه می خواین این عرق تأثیر بیشتری روی بدنتون بذاره، بهتره به طور مساوی عرق کیالک رو با عرق شاه تره ترکیب کرده و مصرف کنین.

عرق کیالک یا زالزالک، تنظیم کننده ی کلسترول خون و تصفیه کننده اونه و از تنگ شدن عروق قلبی پیشگیری می کنه. برای درمان‌های مشکلات ذکر شده باید به صورت 3 وعده در طول روز و هر بار هم به میزان یک فنجان میل بشه.

مضرات استفاده ی عرق کیالک

عرق توت زالزالک فواید بسیار زیادی برای بدن داره، البته باید این مورد رو مد نظر قرار داد که استفاده از عرق این میوه همزمان با داروهای تجویز شده برای فشار خون، دستگاه گوارش و قلب بایستی با مشورت پزشک متخصص انجام بشه، زیرا ترکیبات موجود در این عرق ممکنه باعث بدتر شدن وضعیت بیماری بشه.

مصرف زیاد از حد و غیر اصولی هر ماده غذایی و گیاه دارویی می تونه مشکلاتی برای بدن به وجود بیاره، میوه ی زالزالک هم از این قاعده به دور نیست، پس استفاده ی بیش از حد از این میوه می تونه مشکلاتی مانند حالت تهوع، استفراغ، بالا رفتن ضربان قلب و حالت خواب آلودگی و سر درد رو به وجود بیاره.

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

3 دیدگاه برای “خواص عرق کیالک برای درمان فشار خون، چربی خون و قلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.