تاثیر دمنوش به و به لیمو در رفع تنش های روزانه، استرس و التهاب

فهرست مطالب

بعد از توضیحاتی درباره ی این دو گیاه به خواص دمنوش به و به لیمو می پردازیم:

بررسی مختصر دمنوش به و به لیمو

شده گاهی اونقد حس سردرد داشته باشین که واقعا کلافه شدین و ندونین چیکار باید کنین که سردردتون رفع بشه؟ تو دنیای امروز که هر لحظه ش با تنش و استرس همراهه روزانه کوله باری از استرس و دغدغه های مختلف رو با خودمون به خونه می بریم. خود من گاهی که از سر کار بر می گردم اونقد سردرد دارم و کلافه م که هیچ کس جرات نمی کنه باهام صحبت کنه.

این روزا چه بخوایم چه نخوایم بخاطر فشار کاری و محیطی همه همچین حالاتی رو تجربه می کنیم. همیشه آدما برای رسیدن به آرامش و خلاصی از دغدغه ها دنبال راه حل هستن و ممکنه راههای زیادی رو امتحان کنن. اما بهترین راه حل باید جوری باشه که نه تنها به آرامش و رفع درد و تنشها ختم بشه، بلکه سودی هم به سلامتیمون برسونه.

یک مقاله مرتبط و مفید
عرق گل گاوزبان، ضد استرس، افسردگی و اضطراب و ...

این روزا مصرف دمنوشا خیلی رایج شده و دمنوشای محبوب زیادی هستن که مورد استفاده ی مردم قرار میگیرن. دمنوش به و به لیمو به جرات یکی از خوشمزه ترین و پر فایده ترین دمنوشها از قدیم تا الان بوده و هست. خواص مشترکی همچون مغذی بودن، خواص نرم کنندگی و پاکسازی حلق و روده، خاصیت آرام بخشی و رفع تنش و بسیاری خواص دیگه مخلوط این دو گیاه رو پرخاصیت و محبوب کرده.

بهترین و ساده ترین راه برای سردردهای معمول روزانه و رفع تنش های روزمره نوشیدن یه فنجون دمنوش به و به لیموئه. حتی میتونین دمنوش باقی مونده از مصرفتون رو بصورت یه مایع شستشو دهنده برای شستشوی زخم ها و ورم چشمهاتون استفاده کنین.

دمنوش به و به لیمو

خواص و فواید دمنوش به و به لیمو

دمنوش به همانند میوه ش سرشار از مواد مغذی یه.

به ها حاوی فیبر، انواع ویتامین ها و چندین مواد معدنی دیگه ای هستن که مواد مغذی طبیعی رو به بدن انتقال میدن.

دمنوش به مشکلات گوارشی رو بهبود می بخشه.

تحقیقاتی نشون دادن که عصاره ی موجود در دمنوش به می تونه از آسیب بافت روده که نتیجه ی بیماری های روده س جلوگیری کنه، مثلا در بیماری کولیت اولسراتیو به با خواص کنترلی خود میزان آسیب به بافت کولون رو کاهش میده.

دمنوش به ممکنه زخم معده رو کنترل و بهتر کنه.

تحقیقات مربوط به دمنوش و عصاره ی به نشون دادن که عصاره ی به، از رشد هلیکوباکتر پیلوری ، یک باکتری معروف به زخم معده جلوگیری، زخم معده رو کنترل و در نهایت رفع می کنه.

دمنوش به عملکرد سیستم ایمنی بدن رو تقویت می کنه.

ویتامین C و فیبر دو ماده ی مغذی هستن که سیستم ایمنی رو سلامت نگه می دارن، دمنوش به غیر از این مواد دارای خواص ضد باکتری بوده و از رشد باکتری های مضر جلوگیری می کنه.

دمنوش به در کنترل حالت تهوع ناشی از بارداری تاثیر داره.

دمنوش به بخاطر وجود انواع ویتامین ها، بدن رو تقویت و حالات تهوع و ناراحتی که بر اثر ضعف بدن پیش میاد رو رفع می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش به برای رفع التهابات تنفسی و ده ها فایده دیگر

دمنوش به لیمو باعث سم زدایی و مصونیت سیستم ایمنی بدن میشه.

تحقیقات نشون دادن که به لیمو سرشار از ترکیبات فنلی یه. ترکیبات فنلی آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستن که از فعالیت رادیکالهای آزاد جلوگیری می کنن. ترکیبات فنلی با کمک به بدن در سم زدایی و خنثی کردن اثرات مضر رادیکالهای آزاد به کاهش استرس اکسیداتیو یاری می رسونن. این امر بدن رو سالم نگه داشته و سیستم ایمنی بدن رو تقویت می کنه.

دمنوش به لیمو یه لاغر کننده ی طبیعیه.

دمنوش به لیمو اشتها رو سرکوب و به مهار هوس های غیر قابل تحمل برای میان وعده ها یا شیرینی ها کمک می کنه. بنابراین نوشیدن چای به لیمو بین وعده های غذایی می تونه به شما کمک کنه تا به رژیم خود بچسبین و به اهداف کاهش وزن خود برسین.

دمنوش به لیمو به بهبود هضم کمک میکنه.

به لیمو از طریق خواص ضد اسپاسم خود می تونه شکم شما رو تسکین بده. این به این معنیه که دستگاه گوارش رو آروم می کنه. با این کار می تونه به کاهش علائم بیماری هایی از جمله سندرم روده تحریک پذیر، سوء هاضمه، گرفتگی یا نفخ منجر بشه. این امر به دستگاه گوارش اجازه می ده تا به عملکرد طبیعی خودش برسه و اختلالی درش بوجود نیاد.

دمنوش به لیمو خواص ضد التهابی داره.

تحقیقات نشان دادن که اجزای بیولوژیکی موجود در به لیمو دارای خواص ضد التهابین. خواص آنتی اکسیدانی گیاه همچنین برای کاهش اثرات التهابی عناصر اکسیداتیو مفیدن به عنوان مثال، این توانایی به لیمو در مهار و کاهش التهاب می تونه به کاهش درد مفاصل یا سایر بیماری های التهابی کمک کنه.

دمنوش به لیمو استرس رو کم و به شما خوابی آروم هدیه میکنه.

این دمنوش خوشمزه، تنش رو تسکین می ده و به کاهش استرس کمک می کنه. مؤلفه های موجود در به لیمو مانند ورکاسکوزید باعث تقویت سیستم عصبی شده و تأثیرات آرام بخش بر سیستم عصبی دارن. پس به تسکین عضلات درگیر هم کمک می کنن، این خاصیت آرامش بخش و تنش گیر باعث کاهش دغدغه ی اعصاب، اضطراب و استرس می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
آشنایی با دمنوش سیب، به و گل محمدی برای سلامت قلب

اطلاعات درمانی به و به لیمو

میوه ی به دارای ترکیبات قندی، املاح معدنی، چربی، موسیلاژ، ترکیبات سیانوژنیک و انواع ویتامین ها، به خصوص ویتامین Cه. بخاطر خواصش نرم کننده ی سینه، مقوی معده، ضد اسهال و ادرار آوره.

به لیمو دارای مقدار زیادی روغن فرار و فلانوئیده که اثرات ضد اسپاسم داره و به آرام شدن بدن کمک می رسونه، ترکیبات دیگه ای همچون سیترال، سینوئن، لیمونن، جیرانیول و همچنین موسیلاژ در به لیمو وجود داره که اون رو میوه و گیاه سودمندی کرده.

بخش های مورد استفاده ی به و به لیمو

میوه ی به هم بصورت خام استفاده میشه، هم بصورت مربا و چیپس خشک میوه. البته میوه ی به رو به یه سری از غذاها هم اضافه میکنن. قسمت دیگه ی به که استفاده میشه گل ها و شکوفه های درخت اونه. این گل ها رو خشک میکنن و بصورت جوشونده و دمنوش استفاده میکنن. البته گاهی سرشاخه و برگ رو باهم خشک میکنن و ازش دمنوش و جوشونده درست می کنن. همچنین از دونه های میوه ی به هم انواع دمنوش، جوشونده و انواع روغن ها گرفته میشه.

در به لیمو بیشتر از برگ های خشک اون استفاده می کنن، برگها رو از شاخه جدا کرده و بعد از خشک شدن بصورت خورد شده یا پودر کامل استفاده میکنن، برگهای درسته رو برای طعم دار کردن غذاها، نوشیدنی ها و یه سری شیرینی ها استفاده میکنن، همچنین از میوه و پودرش در درست کردن انواع سالاد و مرباها استفاده می کنن.

کاربرد دمنوش به و به لیمو در طب سنتی و اسلامی

به ترش طبیعتی سرد و خشک داره، به شیرین در سردی و گرمی مساویه و به میخوش طبعی معتدل داره، با این وجود مصرف اون در طعم های مختلف طبع های متفاوتی داشته و برای افراد با طبع های متضاد مفیده، در طب سنتی برای انرژی گرفتن توصیه میشد حتما به رو بو کنن، برای اختلالات گوارشی، رفع اسهال خوردن میوه و دمنوش توصیه میشد، همچنین میگفتن برای رفع چشم درد از ضماد تهیه شده از به سود می بردن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص گلاب برای آرامش، رفع التهابات و ده ها خاصیت دیگر

به لیمو در طب سنتی طبعی گرم و خشک داره و برای افراد با طبع سرد خیلی مناسبه. دمنوش به لیمو در طب سنتی و اسلامی دمنوشی آرام بخش محسوب میشده. هم چنین برای رفع سرگیجه، طپش قلب استفاده میکردن، ضد تشنج و ادرارآور بوده و برای بیمارانی که این مشکلات رو داشتن تجویز می شده.

در طب سنتی فرانسه در درمان عفونت های جلدی، بیخوابی، سوء هاضمه و بی قراری کاربرد داشته. هم چنین در طب سنتی مراکش دارویی برای رفع سرما خوردگی و یبوست بوده.

با توجه به اینکه تنوع به در طعم متفاوته و طبیعتاش هم فرق داره می تونه با اکثر میوه ها ترکیب سالمی فراهم کنه و برای انواع طبع ها مفید واقع بشه، با توجه به اینکه به و به لیمو خواص مشابهی هم دارن میشه گفت ترکیب معجزه آسایی برای مصرف در دست داریم.

نحوه ی استفاده ی به و به لیمو

به مقدار ۳۰ الی ۵۰ گرم از گل های خشک شده ی به رو داخل یک لیتر آب جوش اضافه کرده و بذارین چند دقیقه بمونه تا دم بکشه، هنگام بی خوابی و قبل از اینکه بخاین بخوابین یک فنجون میل کنین.

۳۰ گرم برگ و سرشاخه ی درخت به رو توی یه لیتر آب جوش ریخته و چند دقیقه بجوشونین و از اون جهت شستشوی زخم ها و ورم چشم استفاده نمایین.

۳۰ گرم به دانه رو در یک لیتر آب ریخته و اونقد بجوشونین تا بصورت ژله در بیاد، خوردن این جوشونده در هر وعده موجب تسکین گلو درد و سرفه و پاکسازی ریه ها می شه.

برگ به لیمو رو داخل غذاهای خورشتی و یا سالاداتون اضافه کنین تا طعم خوبی بهش بده.

۵-۱۰ گرم از پودر برگ گیاه به لیمو رو در یک لیتر آب بریزین و در طول روز دو تا چهار بار ازش بخورین.

خشک شده ی برگ به لیمو رو به تنهایی و هم چنین با ترکیب گیاهان و میوه های دیگه میتونین استفاده کنین.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش به و سیب را برای رفع یبوست امتحان کنید.

مضرات استفاده ی بیش از حد دمنوش به و به لیمو

مصرف به منع مصرف نداشته و فقط باید در دوران بارداری و شیردهی بانوان با احتیاط مصرف بشه، اگه در مقادیر توصیه شده ازش استفاده کنین عارضه ای نمی بینین ولی اگه بیش از حد متعارف ازش استفاده کنین بخاطر وجود ترکیبات سیانوژنیک مسمومیت خفیفی ایجاد میکنه که با قطع مصرف و نوشیدن مایعات فراوان از جمله شیر به سرعت برطرف می شه.

استفاده از به لیمو منع مصرف نداره، ولی مانند بسیاری از گیاهان دارویی برای کودکان و زنان شیرده باید با احتیاط مصرف بشه، مصرف به لیمو در محدوده ی میزان درمانی براش عارضه ای گزارش نشده ولی در صورت استفاده ی بیش از حد و نامتعارف ممکنه باعث استفراغ و حالت تهوع بشه.

نکات کلیدی و مهم درباره ی دمنوش به و به لیمو

  • میوه ی به ترش چنان طعم ترش و گسی داره که نپخته ش قابل خوردن نیس.
  • بوئیدن به و دمنوش به باعث رفع حالت تهوع و استفراغ می شه.
  • لعاب به دانه برای رفع زخم ها و بهبود هرچه سریعتر اون کاربرد زیادی داره.
  • جوئیدن دانه ی به قوای جنسی رو بالا می بره.
  • اسانس به لیمو دارای ترکیبات حشره و میکروب کشه و ازش موادی برای کشتن حشرات مزاحم می سازن.
  • نوشیدنی های موجود در بازار که به اسم به لیمو بفروش می رسن طبیعی نبوده و با ترکیب آب و آبلیمو درست میشن.
  • معروف ترین دمنوش یا فرآورده ی به لیمو در بازار با عنوان “ورون“ موجوده.
  • به لیمو نه بهه و نه لیمو، گیاه معطری که بخاطر بوی شبیه به لیمو و شباهتهای درختی و میوه ای به، با این اسم مشهوره.

اطلاعات عمومی درباره ی به و به لیمو

به

درختی برگ ریز و کوتاه از خانواده ی گل سرخیان و گروه مصرفی ضد التهاب ها و میکروب کش ها که ارتفاعش به حدود ۶ متر می رسه، شاخه هاش پوشیده از کرک های نمدی، دارای گل برگ های جدا و صورتی رنگ که معمولا معطرن. از لحاظ شباهت به سیب و گلابی خیلی شبیهه، میوه ی کال به سبز ریز و بعضاً خاکستری رنگه، وقت رسیدن رنگ میوه زرد طلایی روشن میشه، اسم علمی اون  Cydonia Oblongata، تو انگلیسی بهش Quince و در زبان فارسی بهش “به” می گن. این میوه در سه نوع تولید میشه. به ترش، به شیرین و به میخوش.

اطلاعات عمومی درباره ی به

به لیمو

یک مقاله مرتبط و مفید
خواب راحت و جادوی ضد التهاب با دمنوش گل بنفشه

درختچه ای از تیره ی شاه سبزیان و گروه مصرفی آرامبخش ها که ارتفاع اون به ۳ متر می رسه، سنبله های پانیکول مانندی داره که به رنگ های سفید یا آبی دیده میشه. برگهاش ساده ی سر نیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده ی گرد و در دسته های سه تایی رشد می کنن. گل آذین و گل هایش بصورت خوشه های باریک، جام گل کوچک و بطور مشخص دارای دو لب، ارغوانی رنگ، میوه ای هسته دار و داراری ۲۱ بذر در هر میوه س. اسم علمیش Aloysia Triphyllaه، در زبان انگلیسی بهش Lemon Verbena و در فارسی اونو به لیمو میگن. برگ های درخت بویی شبیه به لیمو دارن که به همین خاطر اون رو به لیمو میگن.

اطلاعاتی درباره ی به لیمو

تاریخچه ی کلی و محل رویش به و به لیمو

میوه ی به برای آکادیایی ها میوه ی آشنایی بود بطوریکه اون رو سوپرگیلو (Supurgillu) می نامیدن. عربها بهش سفرجل می گفتن و همچنین یهودیان اسرائیل به رو میشناختن و اون رو پریشین (Perishin) می خوندن. میگن این میوه در دشت بین النهرین جایی که هنوز سیب وجود نداشته رشد کرده و از دوران باستان حوالی دریای مدیترانه کشت می شده.

یه روایت دیگه هم هست که میگه بار اول در یونان شناسایی شده و یونانیان و رومیان اون رو سمبل عشق و باروری می دونستن. روایت دیگری هم هست که میگه شناخت و پیدایش اون برمی گرده به یکی از شهرهای ترکیه ی امروزی، چون روایات زیادی موجوده بصورت قطع نمیشه گفت کدوم یکی درسته.

به لیمو از زمان کشف و انتقال اون از آمریکای جنوبی به آمریکای شمالی، تا امروز چندین بار تغییر نام پیدا کرده. بار اول توسط گیاه شناس فرانسوی فیلبرت کامرسون در پروژه ی مطالعاتی گیاه شناسی بوگنوویل در سال ۱۷۶۶، به نام Aloysia Triphylla نامگذاری شد.

کامرسون که بعد از دریاسالاری و اکتشافگری برگهای به لیمو رو به باغ های گیاه شناسی رویال مادرید برد. بعد از اون دو پزشک و گیاه شناس اسپانیایی، کازیمیرو گومز و آنتونیو پائولو ی وردا به به لیمو اسم Aloysia citriodora رو دادن.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن نعناع برای رفع اختلالات، التهاب و گرفتگی های تنفسی

یک بار هم به افتخار همسر پادشاه کارلوس چهارم، ملکه ماریا لوئیزا ترزا دپارما به نام یربا لوئیزا (Yerba Luisa) نامگذاری و بخاطر اینکه اسم ملکه روش بود در اسپانیا و پرتغال مشهور شد. البته بعدها به اسم های دیگه ای مثل Lippia citrodora و Verbena citrodora نام گذاری شده.

محل رویش به و به لیمو

محل رویش به آسیا و اروپاس، البته میگن منشا و خاستگاه به قفقاز و هم چنین شمال ایرانه، امروزه بیشتر در مکزیک و آمریکای لاتین کشت میشه. در ایران درخت به در آذربایجان، لاهیجان، دلیجان، رودسر و رامسر بیشتر کاشت میشه.

به لیمو بومی آمریکای لاتین و بطور دقیق تر در شیلی، آرژانتین، پرو، الجزایر و مراکش کشت و رشد می یابد. به لیمو، در ایران اکثراً در نواحی شمالی و استان های کهگیلویه و بویراحمد و استان های فارس کشت می گردد.

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.