هر آنچه باید درباره زردچوبه و خواص آن بدانید!

فهرست مطالب

زردچوبه یکی از ادویه هایی است که در طول زندگی بشر وجود داشته و می شه گفت بخشی جدایی ناپذیر از غذای انسان رو تشکیل داده است. این ادویه علاوه بر مطبوع و طعم دار کردن طعم و رنگ غذا، استفاده دارویی و شفا بخش فراوانی هم داره. در این متن سعی می کنیم اطلاعات کاملی از زردچوبه، خواص زردچوبه و کاربردهای مختلف اون براتون بنویسیم، ما رو همراهی کنین:

زردچوبه چیه؟

زردچوبه گیاهی با نام علمی Curcuma longa از گیاهان رده زنجبیل وارها «Liliopsida» است که اون رو اغلب در دسته ی راسته زنجبیل ها Zingiberales و همینطور تیره زنجبیلیان  Zingiberaceae و گونه زردچوبه ای ها  Curcuma جای می‌دن. در زبان انگلیسی به زردچوبه Turmeric گفته می شه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص وانیل، مصارف و کاربردهای آن

این ادویه، در اصل گیاهی چند ساله و بومی کشور هندوستانه که در دمای 20 تا 30 درجه سانتی گراد در محیطی مرطوب و پر باران پرورش پیدا می کنه. ریزوم های این گیاه پس از جمع آوری در آب جوش، جوشانده شده، پس از خشک کردن، پودر شده و به عنوان ادویه وارد بازار می شه.

زردچوبه چیه؟

خواص زردچوبه

ادویه زردچوبه خواص تسکینی، پیشگیری کنندگی و کاهش دهنده بیماری ها رو داره. در ادامه با مهمترین و بیشترین خواص این گیاه و ادویه آشنا می شین:

زردچوبه و خواص ضد التهابی

زردچوبه یک ماده ضد التهاب فوق العاده قوی است. این ادویه به بدن شما کمک می کنه در مقابل مهاجمان خارجی و انواع میکروب مبارزه کرده و همچنین در ترمیم آسیب های مختلف نقش اساسی ایفا بکنه. زردچوبه به دلیل داشتن ترکیبی به نام کورکومین دارای خواص ضد التهابی زیادیه که می تونه انواع التهابات رو در بدن فرد از بین ببره.

التهاب یکی از عوامل ایجاد انواع بیماری هاست، این شامل بیماری‌های قلبی، سرطان، سندرم متابولیک، آلزایمر و بیماری های مختلف دژنراتیو هستند. با مصرف زردچوبه کورکومین موجود در اون به مبارزه با التهاب مزمن پرداخته و می تونه از بیماری های مختلف پیشگیری بکنه. در بسیاری از بیماری های التهابی زردچوبه حتی می تونه نقش درمان کننده داشته باشه.

زردچوبه و انواع آنتی اکسیدان ها

فعالیت رادیکال های آزاد و تاثیرات مخرب اون بر بدن می تونه بیماری های مختلفی در بردن ایجاد بکنه، یکی از روش های مبارزه با رادیکال های آزاد مصرف مواد آنتی اکسیدانی است. کورکومین موجود در زردچوبه یک آنتی اکسیدان قوی به شمار می ره که به دلیل ساختار شیمیایی می تونه رادیکال های آزاد رو خنثی و فعالیت های اونا رو متوقف بکنه. علاوه بر این، زردچوبه فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بدن فرد رو هم افزایش می ده.

زردچوبه، سلامت و تقویت مغز

بسیاری از اختلالات شایع مغزی با کاهش سطح هورمون نوروتروفیک در مغز ایجاد می شن، از رایج ترین بیماری هایی که با کاهش این هورمون به وجود میان افسردگی و بیماری آلزایمر هستند. جالبه بدونین که زردچوبه می تونه سطح BDNF مغز رو افزایش داده و سطح هورمون نوروتروفیک رو متعادل بکنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
تمبر یا تمر هندی، خواص و کاربردهای گوناگون آن

با این کار، ممکن در به تأخیر انداختن یا حتی معکوس کردن بسیاری از بیماری های مغزی و کاهش عملکرد مغزی مربوط به بالا رفتن سن هم موثر باشه. زردچوبه حتی حافظه رو بهبود بخشیده و فرد رو باهوش تر می کنه.

زردچوبه و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی

بیماری های قلبی یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در جهان محسوب می شه. برای جلوگیری از ابتلا ب هبیماری های قلبی بهتره که رژیم غذایی مناسبی حاوی موادی که به سلامت قلب کمک می کنند، داشته باشید. یکی از این مواد غذایی زردچوبه است که مراحل پیشرفت و ایجاد بیماری قلبی رو تا حد زیادی معکوس می کنه.

بیشترین و مهمترین خاصیت زردچوبه برای پیشگیری از بیماری های قلبی، می تونه بهبود عملکرد اندوتلیوم، یعنی پوشش رگهای خونی فرد باشه، اختلال عملکرد اندوتلیال عامل اصلی بیماری های قلبی است و شامل عدم توانایی اندوتلیوم در تنظیم فشار خون، لخته شدن خون و عوامل مختلف دیگه تلقی می شه.

زردچوبه و پیشگیری از سرطان

سرطان یک بیماری وحشتناکه که با رشد سلول های کنترل نشده مشخص می شه. انواع مختلفی از سرطان وجود دارن که هنوز درمان قطعی برای اونا وجود نداره. ترکیبات موجود در زردچوبه مانند کورکومین به عنوان یک ماده مفید در درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است و مشخص شده است که بر رشد و گسترش سرطان در سطح مولکولی تأثیرات کاهشی می ذاره.

مطالعات نشون دادن که زردچوبه می تونه به مرگ سلولهای سرطانی کمک کرده و آنژیوژنز (رشد رگهای خونی جدید در تومورها) و متاستاز (گسترش سرطان) رو پایین بیاره. مطالعات متعدد نشون می دن که زردچوبه می تونه رشد سلولهای سرطانی رو در آزمایشگاه کاهش داده و از رشد تومور در حیوانات آزمایشگاهی جلوگیری بکنه.

خواص سلامتی زردچوبه Infographic

زردچوبه، پیشگیری و درمان آلزایمر

بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری نورودژنراتیو در جهان و علت اصلی زوال عقل است. مطالعات نشون داده اسند که زردچوبه از سد خونی مغزی عبور کرده و در رفع التهاب و آسیب اکسیداتیو در بیماری آلزایمر نقش زیادی ایفا می کنه. یکی از ویژگی ها و علایم اصلی بیماری آلزایمر تجمع پروتئین به نام پلاک های آمیلوئید است. مطالعات نشون می دن که کورکومین موجود در زردچوبه می تونه به پاک شدن این پلاک ها کمک بکنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه ماست خیار، خواص و ترکیبات آن

زردچوبه و درمان آرتروز

آرتروز یک بیماری شایعه که بیشتر با التهاب در مفاصل مشخص می شه. زردچوبه به خاطر ترکیبات منحصربفردش یک ترکیب ضد التهابی قوی به شمار می ره، این خواص می تونه به درمان آرتروز هم کمک بکنه. چندین مطالعه نشون دادن که زردچوبه تاثیر مثبتی روی درمان آرتروز داره.

در یک مطالعه در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، زردچوبه دادن و مشخص شد کورکومین موجود در زردچوبه حتی از داروی ضد التهاب هم برای رفع التهاب اونا بهتر عمل کرده است. در بسیاری از مطالعات دیگر اثرات زردچوبه بر آرتروز بررسی شده و بهبود علائم مختلف ذکر شده است.

زردچوبه و بهبود افسردگی

طبق مطالعات، زردچوبه می تونه در درمان افسردگی تاثیر داشته باشه. در یک آزمایش کنترل شده، 60 فرد مبتلا به افسردگی به سه گروه تقسیم شدن؛ یک گروه پروازاک، گروه دیگر یک گرم کورکومین و گروه سوم هر دو پروزاک و کورکومین مصرف کردن. بعد از 6 هفته، کورکومین گروهی که کورکومین مصرف کرده بودن به سطح کمی از بهبودی رسیده بودند.

گروهی که هم پروازاک و هم کورکومین مصرف کردن بهترین نتیجه رو کسب کرده بودن. طبق این مطالعه کوچک، کورکومین به اندازه یک داروی ضد افسردگی موثر عمل می کنه. افسردگی همچنین با کاهش سطح فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF)  و هیپوکامپ کوچک، منطقه مغز با نقش در یادگیری و حافظه ارتباط داره که زردچوبه با افزایش سطحDNF ، برخی از این تغییرات رو معکوس می کنه.

زردچوبه و جلوگیری از پیری زودرس

بر طبق مطالعات، زردچوبه می تونه از بیماری های قلبی، سرطان و آلزایمر جلوگیری بکنخ، همین مزایا می تونه دلیلی آشکار برای افزایش طول عمر هم باشه. زردچوبه به خاطر دارا بودن خواص ذکر شده به عنوان یک مکمل ضد پیری بسیار محبوب شده است. با توجه به اینکه اعتقاد بر اینه که اکسیداسیون و التهاب در پیشرفت روند پیری نقش دارن، زردچوبه ممکنه اثراتی فراتر از پیشگیری بیماری داشته باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه ترشی، ترکیبات، خواص و طرز تهیه

زردچوبه و سلامت پوست و مو

تاثیر شگفت انگیز زردچوبه بر سلامت و زیبایی پوست و مو سالهاست بر همه آشکار شده و انسان در طی سال های گذشته از این ادویه شفابخش برای سلامتی خود استفاده می کرده است. کورکومین موجود در زردچوبه دارای خواص نتی اکسیدان، آنتی باکتریال، ضد التهاب و ضد عفونی کنندگی دارد.

بع خاطر همین خواص زردچوبه می تونه در درمان جوش و آکنه، اگزما، التهابات پوستی و کهیر، کنترل چربی پوست، محافظت در برابر اشعه مضر خورشید، به تاخیر انداختن علائم پیری در پوست، کمک به درمان پسوریازیس، درمان ترک پا، التیام سوختگی سطحی، کاهش ریزش مو، جلوگیری از شوره سر و برطرف کننده تیرگی دور چشم مفید و مؤثر باشه.

قلم زردچوبه چیه؟

قلم زردچوبه ریشه ی درشت گیاه زردچوبه است که به شکل غده های بلند و کشیده در زیر خاک رشد می کنند. ریشه ها را پس از خارج کردن از زیر خاک، خشک و سپس آسیاب می کنند تا ادویه زردچوبه تولید شود.

قلم زردچوبه

طرز استفاده از قلم زردچوبه

هنگام خرید زردچوبه بهتره که قلم اون رو خریداری کرده و خودتون آسیاب کنین، به این صورت اطمینان دارین زردچوبه ای که استفاده می کنین، کاملا اصیل بوده و از ترکیبات تقلبی در ساخت اون استفاده نشده است. برای پودر کردن قلم زردچوبه باید اون رو درون تابه کمی تفت داده و سپس آسیاب کنین تا به صورت پودری یکدست در بیاد. زردچوبه قلم یا ریشه زردچوبه آسیاب نشده، می تونه خواص و عطر و طعم واقعی اش رو مدت زمان بیشتری در خود نگه داری بکنه.

کورکومین چیست؟

کورکومین ماده ای است که در یک سری از گیاهان و سبزیجات وجود داره و خواص همچون بهبود عملکرد لایه درون رگی( اندوتلیوم) رگهای خونی در قلب رو داراست. لایه های درون رگی، در واقع لایه نازکی از سلول ها هستن که درون رگهای خونی و لنفاوی رو پوشش می دن. اگر این لایه های پوششی عملکرد درستی نداشته باشند، باعث ناتوانایی کنترل فشار و انعقاد خون در رگها می شن. کورکومین به صورت فراوان در زردچوبه موجوده و مصرف اون به عملکرد درست قلب کمک می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص ادویه کاری و هر آنچه باید درباره آن بدانید!

کاربردهای مختلف زردچوبه

راه های استفاده از زردچوبه با توجه به مناطق و کشورهای مختلف متفاوته، ولی در بیشتر جاها از این ادویه به روش های زیر استفاده می کنند:

ادویه

زردچوبه به عنوان ادویه یا طعم دهنده روی سالاد، آبگوشت، انواع خورشت و سوپ ها می ریزن و استفاده می کنند.

دمنوش یا چای

ریشه گیاه زردچوبه یا مقداری از پودر اون رو در آب جوش ریخته و می ذارن به مدت 5 تا 15 دقیقه دم بکشه، سپس مصرف می کنند. می توان این دمنوش رو همراه با کمی فلفل، عسل، لیمو، زنجبیل و … هم استفاده کرد. مصرف دمنوش زردچوبه به صورت ناشتا در تاثیر سلامتی بیشتری داره، این دمنوش دارای خواصی همچون رفع پوکی استخوان، کاهش آلزایمر، مبارزه با سرطان، کاهش کلسترول خون، کاهش وزن، سم زدایی کبد، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی است.

دمنوش زردچوبه

اطلاعات و ترکیبات دارویی زردچوبه

زردچوبه حاوی ترکیبات کورکومینوئیدی است که فعال ترین ترکیب اون کورکومینه، این ماده خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدان بسیار قوی داره. گیاه حاوی رنگدانه های بسیار مفیدیه که نوعی پلی فنول به نام کورکیومین است، همچنین 5% روغن فرار داره که خواص ضد التهابی و ضد سرطانی این گیاه رو به کورکومین نسبت می دن.

کاربرد زردچوبه در طب سنتی

در طب سنتی برای زردچوبه طبعی گرم و خشک ذکر کرده اند و  معتقدن استفاده از اون دافع بلغم بوده و برای افراد سرد مزاج مناسبه. این ادویه برای رفع انسداد کبد و گرفتگی ها مفید عمل می کنه. زردچوبه و مکمل های غذایی حاصل از اون می تونن در درمان بیماری آرتریت و پوکی استخوان موثر باشند. این ادویه خواص دارویی و درمانی بالایی مانند رفع التهابات مفاصل، پیشگیری از آلزایمر، درمان بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت نوع دو، خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کنندگی داره.

زردچوبه و فرآورده های حاصل از اون رو دوست قلب نام می برند، چون با کاهش التهاب، استرس، تسکین و آرامش بخشی به فرد در سلامت قلبی و جلوگیری از سکته های مغزی و قلبی کمک می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
ادویه کباب، ترکیبات، خواص و طرز تهیه

شرایط نگهداری زرد چوبه

در حالت کلی زردچوبه رو به صورت پودر در آورده و درون ظروف درب بسته در جای خشک و خنک نگهداری می کنند، اسانس زردچوبه به مرور زمان و در اثر حرارت و رطوبت کاسته شده و خاصیت خودش رو از دست می ده، برای همین بهتره در مکان های ذکر شده نگهداری بشه. زردچوبه رو به صورت ریشه و ریزوم به مدت طولانی تری می تونین نگهداری کنین، چون به این صورت در برابر حرارت مقاوم تر و ماندگاری اون بهتره.

به این نکته توجه کنین که اگه زردچوبه در معرض مستقیم نور آفتاب باشه، بعد از گذشت مدتی حدوداً شش ماه قدرت و کیفیتش از بین می ره. پس بهتره ظرف ادویه رو درون کابینت و در دمای مناسب نگهداری کنید. اگر زردچوبه شما تازه است می تونین به مدت 15 روز اون رو در یخچال نگهداری کنید.

مضرات مصرف زیاد زردچوبه

مصرف زردچوبه در مقادیر و دوزهای توصیه شده عوارضی نداره، ولی ممکنه برخی افراد به زردچوبه حساسیت داشته باشند و با مصرف اون دچار حالاتی مانند تهوع، اسهال، کاهش فشار خون بشن. چون این ادویه خاصیت انعقاد کنندگی داره، مصرف همزمان اون با داروهای ضد انعقادی مانند آسپرین، کلوپیدوگرل و وارفارین تداخل دارویی ایجاد می کنه.

مصرف زردچوبه برای بانوان باردار باید با مشورت پزشک و با احتیاط صورت بگیره چون باعث انقباضات رحم در زنان باردار می شه. در مواردی هم برای بعضی بیماری ها مانند سنگ کیسه صفرا و زخم معده، نباید زردچوبه بیش از حد مصرف بشه و استفاده روزانه از اون تا 10 گرم توصیه می شه. برای بیمارانی که جراحی قلب داشتن هم استفاده زیاد از حد اون هم عواقب منفی داره.

چگونه ماسک زردچوبه تهیه کنیم؟

یکی از راه های مراقبت از پوست استفاده از ماسک زردچوبه است، این روش بسیار ساده بوده و به راحتی می تونین با استفاده از زردچوبه خالص این ماسک رو در خانه تهیه کرده و مصرف کنین تا نتایج شگفت انگیز اون رو بعد از فقط چند بار استفاده، ببینید. با استفاده از این ماسک مشکلات پوستی مانند آکنه، چین و چروک، اسکار، حلقه های تیره زیر چشم و لک های به جامانده از جوش رو به راحتی درمان کنید.

ماسک زردچوبه

مواد لازم برای تهیه ماسک زردچوبه

  • پودر زردچوبه به میزان 1 تا 3 قاشق چای خوری
  • ماست به میزان 1 قاشق غذاخوری
  • عسل به میزان 1 قاشق غذاخوری
  • روغن نارگیل به میزان 1 قاشق غذاخوری 
یک مقاله مرتبط و مفید
فلفل سیاه، خواص و کاربردهای آن

طرز تهیه ماسک زردچوبه

در ابتدا یک قاشق غذاخوری ماست چکیده رو داخل کاسه ای ریخته و عسل رو بهش اضافه کنین، در مرحله ی بعدی روغن نارگیل رو به محتویات کاسه اضافه کنین. سپس در مرحله آخر باید زردچوبه رو به مواد قبلی اضافه کرده و همه مواد رو به خوبی با هم مخلوط کنین. بعداز اینکه کاملاً مخلوط شد، یک خمیر بدون توده و دارای بافت نرم به دست میاد که برای پاکسازی و درخشندگی و جوانسازی پوست معجزه می کنه.

روش استفاده از ماسک زردچوبه

صورت و دستاتون رو به صورت کامل با آب و صابون شسته و با حوله ای نرم و لطیف خشک کنید، به کمک انگشت و یا فرچه ای نرم، خمیر رو روی پوست صورتتون بمالین. بعد از اینکه کامل صورت رو پوشوندین، بذارین ماسک به مدت 15 دقیقه روی پوست صورت بمونه تا خشک بشه. بعد از گذشت زمان ذکر شده پوست صورت رو با آب ولرم بشورین تا ماسک از پوست پاک بشه.

شما می تونین هفته ای یک یا دو بار از این ماسک استفاده کنین تا از پوستی بی عیب و بدون هیچ آلودگی داشته باشین. چون زردچوبه خواص آنتی اکسیدانی داره، برای مبارزه با آسیب های به وجود آمده بر اثر رادیکال های آزاد بسیار تاثیرگذاره. استفاده از این ماسک مسیر رو برای داشتن یک پوست بی عیب و نقص آماده می کنه. همچنین با هواص آنتی باکتریالی خود می تونه درمان آکنه، چروک، اسکار و حلقه های سیاه موثر باشه.

زردچوبه اصل رو چگونه تشخیص بدیم؟

برای تشخیص زردچوبه اصل از تقلبی راه های متفاوتی مانند دقت به رنگ زردچوبه، آزمایش از طریق آب، چشیدن بو و طعم زردچوبه و … وجود داره که می تونین با استفاده از اونا و سایر ویژگی ها همچون عدم چسبندگی، یکدست و نرم بودن زردچوبه اصل رو تشخیص بدین:

حل کردن زردچوبه در آب

یکی از روش های تشخیص اصالت زردچوبه، حل کردن اون در آبه، مقداری پودر زردچوبه رو داخل یک لیوان آب بریزین و حل کنین، اگه هنگام حل کردن لکه های سفید رنگ روی آب افتاد، زردچوبه دارای ناخالصی است، چون زردچوبه اصل پس از اضافه کردن آب ردی از سفیدی باقی نمی ذاره.

یک مقاله مرتبط و مفید
برگ بو، خواص، مضرات و کاربردهای آن

ریختن زردچوبه در آب جوش

می تونین زمانی که آب در حال جوشیدنه، مقداری پودر زردچوبه رو بهش اضافه و بلافاصله هم بزنین، اگه در کمتر از سه ثانیه آب جوش رنگش تغییر بکنه به این معنیه که زردچوبه دارای ناخالصی است.

نرم و یکدست بودن زردچوبه

دقت به رنگ زرد چوبه

رنگ پودر زردچوبه اصل زرد مایل به تیره است، بطوریکه هیچ گونه تنالیته نارنجی در اون وجود نداشته باشه، همچنین برای تشخیص گیاه اصلی، ریشه زردچوبه به رنگ زرد تا نارنجیه که پوست صاف و بدون چروکیدگی، بدون نرم و دارای پوستی نازک است.

نرم و یکدست بودن زردچوبه

زردچوبه اصلی خیلی نرمه، طوریکه پودر ادویه باید از الک 300 میکرونی بدون اینکه ضایعاتی از خود در الک باقی بذاره، رد بشه. علاوه بر نرم بودن زردچوبه باید بسیار یکدست هم باشه.

بهم نچسبیدگی

زردچوبه اصل باید جدا از هم به صورت پودری بوده و به هم نچسبیده و کلوخ مانند نباشه.

بوی زردچوبه

زردچوبه دارای بوی خاص و منحصربفردیه، به طوریکه به راحتی قابل تشخیصه.

چه زمانی زردچوبه را به غذا اضافه کنیم؟

زردچوبه رو در هر زمان می تونین به غذا اضافه کنین، اما بهترین زمان برای دادن عطر و طعم به غذا، زمانی هست که غذا رو در مراحل اولیه تفت می دیم.

چرا در تمامی غذاهای ایرانی از زردچوبه استفاده می کنند؟

زردچوبه به خاطر داشتن رنگدانه طبیعی به غذاها رنگ دلپذیری می ده و غذا رو معطر و دلچسب می کنه. به خاطر عطر و طعمی که به غذاهای می ده و همچنین خواص بی نظیر اون، این ادویه رو به عنوان زعفران فقرا و از اجزای اصلی و اولیه ادویه کاری می شناسند. ذائقه اکثر مردمان ایران با این ادویه همخوانی داره، به طوریکه نبود اون در غذا به وضوح دیده می شه. بررسی آمار سازمان خواربار جهانی حکایت از این داره که ایرانیان سالانه بیش از 5 هزار تن ادویه وارد و اون رو مصرف می کنند.

یک مقاله مرتبط و مفید
دانه خردل، خواص و کاربردهای آن

نکات کلیدی و مهم درباره ی زردچوبه

  • برای خواص بیشتر زردچوبه و جذب بهتر کورکومین، اون رو به همراه فلفل سیاه مصرف بکنین.
  • برای بهره مندی از خواص دارویی زردچوبه، اون رو درون کپسول های خالی ژلاتینی ریخته و به همراه آب مصرف کنین. کپسول ها رو می تونین از فروشگاه های گیاهان دارویی و عطاری ها تهیه کنین.
  • زردچوبه رو ادویه طلایی هندوستان هم نام می برند.
  • مصرف زردچوبه می تواند لخته شدن خون را کند سازد.
کپسول زردچوبه

جدول ارزش غذایی زردچوبه

زردچوبه از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جداول زیر تشکیل شده است که ارزش غذایی آن را می سازند.

تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)354 کیلوکالری
کربوهیدرات64.93 گرم
پروتئین7.83 گرم
چربی9.88 گرم
آب11.36 گرم
فیبر21.10 گرم
قند3.21 گرم
کلسترول0.00 میلی گرم

ویتامین های زردچوبه

نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A0.00 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E3.10 میلی گرم
ویتامین K13.40 میکروگرم
ویتامین C25.90 میلی گرم
تیامین (B1)0.15 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.23 میلی گرم
نیاسین (B3)5.14 میلی گرم
کولین (B4)49.20میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.00 میلی گرم
ویتامین B61.80 میلی گرم
فولات (B9)39.00میکروگرم
ویتامین B120.00 میلی گرم

مواد معدنی زردچوبه

نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم183.00 میلی گرم
آهن41.42 میلی گرم
منیزیم193.00 میلی گرم
فسفر268.00 میلی گرم
پتاسیم2525.00 میلی گرم
سدیم38.00 میلی گرم
روی4.35 میلی گرم
مس0.60 میلی گرم
منگنز7.83 میلی گرم
سلنیم4.50 میکروگرم

خرید عمده ادویه

اضافه کردن ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف یکی از راه های خوشمزه تر کردن خوراک و غذاهای گوناگون هست که از گذشته تا به امروز هنوز ادامه داره. می شه گفت بهترین چاشنی ها برای خوش طعم و بو کردن غذاها همین ادویه های موجود هستن.

یک مقاله مرتبط و مفید
دانه خردل، خواص و کاربردهای آن

برای خرید عمده ادویه در هر نوع و میزانی که لازم دارین، با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت می تونین با کارشناسان ما تماس گرفته یا با مراجعه به سایت ما سفارش خودتون رو ثبت کنین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.