رفع بوی بد دهان با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

این مقاله بر اساس مستندات مرکز دانش MNT در مورد بوی بد دهان، تشخیص و نحوه درمان اون نوشته شده، اگه می خواین در مورد این مشکل اطلاعاتی کسب کرده و راه حل های درمان اون رو پیدا کنین با ما همراه باشین:

به صورت کلی بوی بد دهان حدود 25 درصد افراد رو در تمامی جوامع تحت تأثیر قرار می ده. تعدادی از عوامل این مشکل احتمالاً بیماری های گوارشی باشه، اما اکثریت قریب به اتفاق این مشکل به بهداشت دهان و دندان برمی گرده. وجود این مشکل در دهان افراد می تونه باعث نگرانی، خجالت و اضطراب قابل توجهی بشه اما درمان اون نسبتاً می تونه خیلی آسون باشه.

بوی بد دهان

طی مطالعات انجام شده، تخمین زده می شه که از هر 4 نفر در جهان، حداقل یک نفر به داشتن تنفس بد و بوی بد دهان مبتلا هستن. بر طبق همین مطالعات شایعترین علت ایجاد این مشکل بهداشت نامناسب دهانه. اگه ذرات غذا در دهان باقی بمونه، تجزیه اونا توسط باکتری ها باعث تولید ترکیبات گوگردی شده و بوی بدی ایجاد می کنه.

بر اساس آزمایش و مستندات به دست اومده، مرطوب کردن یا هیدراته نگه داشتن دهان می تونه بوی دهان رو تا حد زیادی کاهش بده و می شه گفت بهترین درمان برای بوی بد دهان مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان و آبرسانی مداوم دهان و دندان می تونه باشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن رزماری برای تقویت حافظه، سلامت دهان و مبارزه با سرطان

هالیتوز یا بوی بد دهان چیه؟

بوی بد دهان یا به اصطلاح علمی هالیتوز به وجود بوی بد در هنگام تنفس یا حرف زدن با بازدم گفته می‌شه. گاهی این بوی بد می‌تونه نشانه بیماری و ناخوشی داخلی باشه. این بوی بد می‌تونه در فرد مبتلا اضطراب ایجاد بکنه و همچنین ممکنه همراه با افسردگی و اختلال وسواس فکری – عملی باشه.

وجود بوی بد دهان یک مشکل شایعه که می تونه هر کسی رو درگیر کرده و باعث پریشانی روانی قابل توجهی برای فرد بشه، هالیتوز یا همون بوی بد دهان در افراد پس از پوسیدگی دندان و بیماری های مربوط به لثه یا اهمال در مراقبت از دندان بیشتر به وجود میاد.

برای خلاصی از این مشکل، درمان های خانگی ساده ی زیادی وجود داره. شما می تونین با تغییر سبک زندگی، مانند بهبود بهداشت دندان و ترک سیگار، اغلب می تونین این مشکل رو برطرف کنین. ولی اگه بوی بد دهانتون ادامه دار بود، توصیه می شه برای بررسی علل اصلی اون به پزشک مراجعه کنین.

بوی بد دهان چیه؟

علل ایجاد بوی بد دهان

وجود بوی بد در دهان می تونه به دلایل زیادی باشه اما دلایل احتمالی و رایج این مشکل عبارتند از:

مصرف تنباکو

مصرف محصولات تنباکو باعث ایجاد بوی دهان در نوع خود می شن، علاوه بر این، اونا احتمال ابتلا به بیماری لثه رو که می تونه باعث بوی بد دهان بشن رو هم افزایش می دن.

 غذاها

تجزیه ذرات غذایی که در لا به لای دندان ها گیر کردن می تونه باعث ایجاد بوی بد بشن. برخی از غذاها مانند پیاز و سیر بیشتر می تونن باعث ایجاد بوی بد دهان بشن. پس از هضم، ترکیبات تجزیه شده در خون به ریه ها منتقل شده و در اونجا می تونن تنفس رو تحت تأثیر قرار بدن.

خشکی دهان

بزاق و آب به طور طبیعی دهان رو تمیز می کنن، اگر به دلیل بیماری خاصی مانند خشکی دها ، دهان به طور طبیعی خشک شده یا بزاق نداشته باشه، بوهای بدی بوجود میان.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی برای سلامتی دهان و درمان پوسیدگی دندان

 بهداشت دندان

مسواک زدن و کشیدن نخ دندان در از بین بردن ذرات کوچک غذا که می تونن پس از تجمع بو ایجاد کنن، تاثیر بسزایی دارن. اگر مسواک زدن منظم نباشه، روی دندان لایه ای از باکتری به نام پلاک جمع می شن، این پلاک می تونه لثه ها رو تحریک کرده و باعث ایجاد التهاب بین دندان ها و لثه ها بشه که پریودنتیت نامیده می شه. پروتزهای دندانی که به طور منظم یا صحیح تمیز نشن هم می تونن باعث هالیتوز بشن.

علل بوی بد هان

رژیم های غذایی 

برنامه های غذایی برای مواقع ناشتا و هم چنین رژیم های کم کربوهیدرات می تونن باعث ایجاد هالیتوز بشن، این امر به دلیل تجزیه چربیهای تولید کننده مواد شیمیایی به نام کتونه پیش میاد که رایحه قوی ای دارن.

مصرف داروها

مصرف برخی از داروها می تونن بزاق رو کاهش بدن، بنابراین باعث افزایش بو می شن. این داروها می تونن بو ایجاد کرده و پس از تجزیه در نفس مواد شیمیایی آزاد کنن، عنوان مثال می توان به نیتراتهای مورد استفاده در درمان آنژین، برخی مواد شیمیایی در شیمی درمانی و برخی داروهای آرام بخش، مانند فنوتیازین ها اشاره کرد.

شرایط کلی دهان، بینی و گلو

گاهی اوقات ممکنه توده های ریز و پوشیده از باکتری روی لوزه های پشت گلو ایجاد شده و بو ایجاد بکنن، همچنین ایجاد عفونت یا التهاب در بینی، گلو یا سینوس ها می تونه باعث به وجود اومدن هالیتوز بشن.

بیماری ها

برخی از سرطان ها، نارسایی کبد و سایر بیماری های متابولیکی به دلیل مخلوط خاصی از مواد شیمیایی که تولید می کنن، می تونن باعث هالیتوز بشن، ریفلاکس معده ( مری ) می تونه به دلیل رفلاکس منظم اسیدهای معده باعث ایجاد بوی بد در دهان بشه.

دلایل نادر بوی بد دهان

همانطور که قبلاً اشاره شد، شایعترین دلیل بوی بد دهان، بهداشت دهان و دندانه، اما شرایط دیگه ای هم می تونه مقصر باشن، از علل نادرتر بوی بد دهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن میخک پاک کننده ی خون، رافع درد و مشکلات دهانی

کتواسیدوز

وقتی سطح انسولین فرد دیابتی کم بشه، بدن او دیگه نمی تونه از قند استفاده کنه و به جای اون شروع به استفاده از ذخایر چربی می کنه، وقتی چربی ها تجزیه می شن، کتون تولید و جمع می شه، کتون ها وقتی به تعداد زیاد جمع بشن می تونن سمی شده و بوی تنفسی متمایز و ناخوشایندی ایجاد بکنن. کتواسیدوز یک بیماری جدی و بالقوه تهدید کننده برای زندگی است.

انسداد روده

اگه مدت زمانی طولانی فرد حالت استفراغ داشته باشه، تنفس می تونه بوی بدی مث مدفوع داشته باشه، به خصوص اگه این استفراغ به خاطر انسداد روده به وجود اومده باشه.

برونشکتازی

برونشکتازی یک بیماری طولانی مدته که در اون راه های هوایی از حد طبیعی گسترده تر شده و امکان تجمع مخاط رو فراهم می کنن، که این امر منجر به ایجاد بوی بد دهان می شه.

پنومونی آسپیراسیون (گرفتگی های عفونی)

تورم یا عفونت در ریه ها یا مجاری هوایی به دلیل استنشاق استفراغ، بزاق، غذا یا مایعات هم می تونه بوی بد ایجاد کنه.

علائم هالیتوز یا بوی بد دهان

  • بوی خاص تنفس بسته به علت و مشکلی که موجوده ممکنه متفاوت باشه، بهتره از یک دوست یا بستگان نزدیک بخواین که بوی دهان شما رو بسنجه، زیرا ارزیابی اون توسط خودتان ممکنه دشوار باشه.
  • اگه کسی در دسترس نیست، یکی از راه های بررسی بو اینه که مچ دست خودتون رو لیس بزنین، بذارین تا خشک بشه و سپس بو کنین. بوی بد این ناحیه از مچ دست احتمالاً حکایت از ابتلا به هالیتوز داره.
  • بعضی از افراد حتی اگر بوی دهان کمی داشته یا بوی دهان نداشته باشن، نگران نفس خود هستن. به این بیماری هالیتو فوبیا گفته می شه و می تونه منجر به یک رفتار وسواس برای تمیز کردن دهان بشه.

درمانهای خانگی برای رفع بوی بد دهان

راههای تغییرات در سبک زندگی و درمان های خانگی برای رفع بوی بد دهان عبارتند از:

  • مسواک زدن دندان ها: حتماً حداقل دو بار در روز مسواک بزنین، ترجیحاً بعد از هر وعده غذایی.
  • نخ دندان: استفاده از نخ دندان باعث کاهش تجمع ذرات غذا و پلاک از بین دندان ها می شه، مسواک زدن فقط حدود 60 درصد از سطح دندان رو تمیز می کنه.
  • تمیز کردن دندان مصنوعی: هر چیزی که به دهان شما وارد می شه، از جمله پروتزها، پل های دندانی یا محافظ دهان، باید طبق توصیه ی روزانه تمیز بشن. تمیز کردن اونا از جمع شدن باکتری و انتقال اون به داخل دهان جلوگیری می کنه. تعویض مسواک هر 2 تا 3 ماه نیز به دلایل مشابه مهمه.
  • مسواک کردن زبان: باکتریها، غذا و سلولهای مرده معمولاً روی زبان می مونن، مخصوصاً در افراد سیگاری یا اونایی که دهانشون خیلی خشکه، سوهان کشیدن یا مسواک کردن زبان گاهی می تونه مفید باشه.
  • از خشکی دهان خودداری کنین: آب زیادی بنوشین، از مصرف الکل و تنباکو خودداری کنین، هر دو باعث کمبود آب در دهان می شن. آدامس یا مکیدن یک چیز شیرین، ترجیحاً بدون قند، می تونه به تحریک تولید بزاق کمک کنه. اگه دهان به طور مزمن خشک باشه، پزشک ممکنه دارویی برای تحریک جریان بزاق تجویز بکنه.
  • رژیم غذایی: از پیاز، سیر، و غذاهای پرادویه پرهیز کنین، مصرف غذاهای شیرین نیهم ممکنه با بوی بد دهان ارتباط داشته باشن. کاهش قهوه و مصرف الکل، خوردن صبحانه ای که شامل غذاهای خشن باشه می تونه به تمیزکردن پشت زبان کمک بکنه.
یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق هل برای سلامت قلب، دهان و دندان و کبد

اگر علی رغم کنترل این عوامل بوی بد نفس همچنان ادامه داشت، توصیه می شه برای آزمایش های بعدی به پزشک مراجعه بشه.

راههای درمان هالیتوز

بهترین دمنوش ها برای خوش بو کردن دهان و رفع بوی بد

برای درمان بوی بد دهان می تونین از روش های خانگی و طب سنتی استفاده کنین که در زیر نمونه هایی از اون رو براتون می نویسیم:

روش اول

 برای خوش بو کردن دهان می تونین خرفه، میخک، دارچین، سعد کوفی، جوز هندی، صندل سرخ و سفید و گل محمدی رو نرم بسایین، بعد با کمی گلاب اونا رو به صورت خمیر دربیارین، سپس از اون قرص هایی به اندازه ی یک فندق درست کرده و پس از خشک شدن در طول روز در دهان نگه دارین تا کم کم آب شده و تمام بشن.

روش دوم

مرزنجوش، نعنا خشک، سوسن و برگ درخت سیب رو با هم مخلوط کرده، سپس بجوشونین و آب اون رو روزی سه مرتبه بعد از غذاهای روزانه در دهان غرغره کنین.

دمنوش اسطوخودوس

می تونین با ترکیب گیاه اسطوخدوس، شربت گل قند، آب پوست لیموی تازه یا پوست لیموی خشک، آب افسنتین، آویشن شیرازی، تخم شوید کوبیده شده دمنوش یا جوشونده درست کرده و روزی یک تا دو فنجون از این ترکیب میل کنین.

دمنوش اسطوخودوس

دمنوش گل محمدی

استفاده از دمنوش های معطر خانگی می تونه راهی موثر برای از بین بردن هالیتوز باشه، یکی از این دمنوش ها، دمنوش گل محمدیه که با ترکیبات معطر و منحصر بفردش به رفع بوی بد دهان کمک بسیاری می کنه، شما می تونین در طول روز یک تا دو فنجون از این دمنوش میل کنین.

دمنوش گل محمدی

بهترین عرقیات برای خوش بو کردن دهان و رفع بوی بد

عرق پونه

گیاه پونه به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های دهان و دندان، گلودردهای چرکین و مشکلات دهانه و مانند آنتی بیوتیک عمل می کنه، مصرف روزانه ی عرق و همچنین دمنوش این گیاه می تونه شما رو از شر بوی بد دهان در امان نگه داره.

عرق پونه

عرق نعناع

مصرف و استفاده از عصاره نعناع یا همون عرق نعناع قبل از خوابیدن و پس از خوردن غذا می‌تونه در درمان مشکلات گوارشی ناشی از تخمیر مواد غذایی و همچنین ایجاد بوی بد دهان بسیار مؤثر باشه. مصرف روزانه ی این عرق تا حد زیادی هالیتوز و بوی بد رو دور می کنه.

عرق نعناع

بهترین روغن ها برای خوش بو کردن دهان و رفع بوی بد

روغن مریم گلی

ترکیبات خاصی در روغن مریم‌گلی وجود داره که دارای خواص ضد التهابین. بر طبق مطالعات، تعدادی از ترکیبات موجود در این روغن بر واکنش التهابی فیبروبلاست‌های لثه تاثیر می ذاره. فیبروبلاست نوعی سلوله که در بافت همبند لثه یافت می‌شه. مریم‌‌گلی می‌تونه التهاب لثه رو تسکین بده.

یک مقاله مرتبط و مفید
سلامت دهان و دندان را با دمنوش میخک تامین کنید.

ویتامین C موجود در این روغن به حفظ سلامت لثه‌ها کمک کرده و از ایجاد درد و بوی بد در لثه‌ها توسط باکتری جلوگیری می‌کنه.

روغن مریم گلی

روغن نعناع و روغن درخت چای

روغن های زیادی هستن که می تونن در کاهش بوی بد دهان موثر باشن، یک لیوان آب رو با نسبت مساوی از روغن درخت چای، روغن نعناع و آب لیمو با هم مخلوط کرده و این محلول رو روزی دو بار دهانشویه کنین. با این ترکیب می تونین از شر بوی بد دهان راحت بشین.

روغن نعناع

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

خرید عمده عرقیات گیاهی

امروزه به یمن فروشگاه های اینترنتی خرید عرقیات و محصولات مشابه اونا امری ساده و بدون رفت و آمد تلقی می شه، مشتریان گرامی بدون اتلاف وقت و هیچ گونه دردسر می تونن با مراجعه به سایت ما و یا تماس با کارشناسان ما برای سفارش و خرید عمده عرقیات گیاهی مورد نظر خودشون اقدام بکنن.

خرید عمده روغن های گیاهی و ماساژ

امروزه روغن گیری از گیاهان دارویی به روش های مختلف خانگی و صنعتی انجام می شه، موردی که درباره خرید عمده روغن گیاهی قابل توجه و مهمه و باید بهش دقت داشته باشیم اینه که، روغنی که می خریم چگونه و با چه تجهیزاتی گرفته شده است، روغن گیری گیاهی تیم ما توسط دستگاه های با کیفیت و کاملا استریلیزه و بهداشتی انجام می شه.

مشتریان گرامی با اطمینان خاطر از تهیه ی روغن ماساژ توسط تیم ما بدون کوچکترین افزودنی وناخالصی می تونن وارد سایت شده، ثبت سفارش کنن یا برای خرید روغن ماساژ با مشاورین مجرب ما تماس گرفته و خرید مورد نظرشون رو انجام بدن.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن میخک پاک کننده ی خون، رافع درد و مشکلات دهانی

1 دیدگاه برای “رفع بوی بد دهان با دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی

  1. اینورحمزه‌لو گفته:

    سلام‌من‌دهانم‌بوی‌بی‌میده‌اصلا‌درد‌و‌اذیتی‌ندارم‌اما‌کلافه‌ام‌بیرون‌که‌میرم‌با‌چادرم‌جلوی‌دهانمو‌میگیرم‌ترا‌بخدا‌کمکم‌کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.