دمنوش انار و دارچین یک آنتی اکسیدان قوی

فهرست مطالب

امروز در این نوشته اطلاعاتی درباره ی دمنوش انار و دارچین خواهم گفت:

بررسی مختصر دمنوش انار و دارچین

انار برای ما خاطرات خوب و شیرینی رو همراه داره. بیشتر ما رو یاد مراسم های ملی و قومیتی میندازه. ایرانیا تو شب یلدا انار دون می کنن و با افزودنی هایی مث نمک و … می خورن. استفاده ی انار در شب یلدا بخاطر اعتقاد به برکت و یُمن میوه ی اناره. از گذشته انار میوه ی برکت و باروری بوده و تا امروز هم مردم بر همین عقیده ن. غیر از این استفاده های قدیمی انار میوه ی خوشمزه و پر خاصیتیه، طعم ملس و منحصربفردش هر آدمی رو مشتاق به استفاده ش می کنه.

انار به صورت های مختلفی مورد استفاده س، میوه، آب و دونه ی انار. جدیداً هم خشک شده ی عصاره ی میوه جات بصورت دمنوش در دسترس مردمه که انار هم ازین قاعده مستثنی نیست. دونه های خشک انار و گاهی هم پوست خشک شده ی اون رو بصورت چای دم می کنن یا در ترکیب با گیاهان دارویی دیگه به صورت دمنوش مصرف می شه. خواصی همچون ضد التهاب بودن، سهولت هضم، کاهش فشار خون، درمان انواع سرطان و …. همگی منتسب به انارن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق دارچین، سندرم پلی کیستیک، قاعدگی و سیستم ایمنی

دارچین از گذشته ادویه ای پر فایده و دارای استفاده های مکرر بوده و هست. از استفاده ی اون در غذا و خوراک گرفته تا کاربردهای پزشکی و صنعتی. امروزه هم کاربرد دارچین در شکل ها و روش های مختلف قابل توجهه. مصارف خوراکی دارچین در اشکال مختلف خواص این گیاه دارویی رو به ما انتقال می ده. دمنوش های مختلفی از دارچین به تنهایی و در ترکیب با گیاهان و میوه های دیگه تولید شدن. دارچین با خواصی همچون رفع عفونت و سموم از بدن، کاهش و تنظیم وزن، تنظیم قند خون و … در صدر ادویه جات مصرفی در دنیاس. ترکیب دارچین با انار غیر از طعم و مزه ی دلچسب معجونی بی نظیر برای سلامتی در اختیار می ذاره.

بررسی مختصر دمنوش انار و دارچین

خواص دمنوش انار و دارچین

دمنوش انار و دارچین دارای خواص زیره:

دمنوش انار سرشار از مواد مغذیه.

میوه ی انار شامل هزاران دونه ی خوراکی به نام Arlisه. این دونه ها سرشار از فیبر، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی زیستی و مقداری قند هم هستن.

دمنوش انار دارای خواص ضد التهابیه.

ترکیب پونی کالاجین موجود در آب انار باعث کاهش التهاب می شه. کاهش التهاب یکی از اصلی ترین محرک ها در ابتلا به بسیاری از بیماری های جدی مانند سرطان و دیابته.

دمنوش انار ممکنه از سرطان پروستات جلوگیری کنه.

عصاره ی موجود در دمنوش انار ممکنه تولید مثل سلول های سرطانی رو کند بکنه. حتی امکان داره با اشباع سلول های سرطانی منجر به آپوپتوز یا مرگ سلولی اونا بشه.

دمنوش انار ممکنه کبد چرب رو درمان کنه.

ترکیبات آنتی اکسیدانی و گیاهی موجود در دمنوش انار ممکنه باعث افزایش سوخت و ساز بدن و همچنین متابولیسم کبد بشه و چربی های جمع شده در کبد رو بسوزونه.

دمنوش انار ممکنه آرتروز رو بهبود و درد مفاصل رو کاهش بده.

با توجه به اینکه ترکیبات گیاهی موجود در انار اثرات ضد التهابی دارن. منطقیه که بتونن به درمان آرتریت و درد مفاصل هم کمک بکنن.

یک مقاله مرتبط و مفید
جوانه تخم کدو برای تقویت سیستم ایمنی بدن

دمنوش دارچین التهاب رو کاهش می ده و باعث سلامت قلب می شه.

مطالعات انجام شده نشون می دن، که ترکیبات موجود در دارچین ممکنه علائم التهاب رو کم کنن. این خاصیت با توجه به اینکه تصور می شه التهاب ریشه بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله بیماری های قلبیه، میتونه بسیار کاربردی باشه.

دمنوش دارچین قند خون رو تنظیم می کنه.

ترکیبات موجود در دارچین ممکنه با کاهش مقاومت به انسولین، در کاهش قند خون نقش داشته باشن. همچنین ممکنه به کند شدن شکستن کربوهیدرات ها در روده شما کمک کنه و مانع از افزایش سطح قند خون بعد از هر وعده ی غذایی بشه.

دمنوش دارچین باعث کاهش وزن می شه.

نوشیدن مداوم دمنوش دارچین بخاطر وجود ترکیبات گیاهی چربی سوز در اون به مرور باعث حذف و سوختن چربی های جمع شده در بدن می شه که به تبع اون وزن هم پایین میاد.

دمنوش دارچین با قارچ و باکتری ها مبارزه می کنه.

دارچین خواص ضد باکتری و ضد قارچی داره. تحقیقات نشون می دن که سنام الدئید، ماده اصلی فعال دارچین، از رشد باکتریها، قارچها و قالبهای مختلف باکتریایی جلوگیری می کنه.

دمنوش دارچین ممکنه کبد چرب رو درمان کنه.

دارچین ادویه ای با خواص چربی سوزی بالاس، ترکیبات چربی سوز اون چربی اضافی موجود در کبد رو از بین برده و به تنظیم چربی اون کمک می کنه. با این کار بیماری کبد چرب که حاصل از چربی اضافی کبده، هم درمان می شه.

خواص دمنوش انار و دارچین

اطلاعات دارویی و درمانی انار و دارچین

پوست انار و شاخه های اون حاوی مقادیر زیادی تانن و آلکالوئیدهای پیپریدینی که مهم ترین اونا ایزوپلتیه رینه هستن. انار هم چنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B، اسید فولیک و ویتامین C، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و رویه. همچنین دونه های انار حاوی روغن گرانبهاییه که ضد سرطان و آنتی اکسیدانی قویه.

یک مقاله مرتبط و مفید
عرق بابونه برای آرامبخشی، تقویت سیستم ایمنی و مشکلات قاعدگی

دارچین حاوی مقادیر زیادی سینام آلدئید، سینامیل استات و سیامیل الکله که خاصیت ضد میکروبی و تقویت کنندگی دستگاه گوارش رو دارن. همچنین دارای ترکیبات کلسیم، فیبر، ویتامین K، آهن، فاقد قند، چربی و پروتئینه، خواص آنتی اکسیدانی بالا داره.

بخش های مورد استفاده ی انار و دارچین

بخش های مورد استفاده ی انار پوست شاخه بصورت خشک شده، میوه تازه و دانه ی خشک شده، پوست خشک میوه و هم چنین گل های درخت انار برای دمنوشه.

بخش مورد استفاده ی دارچین، پوست اونه که هم بصورت خشک و هم روغن گیری شده استفاده می شه. البته گاهی از برگ درخت دارچین هم بخاطر وجود روغن فرار استفاده می کنن.

کاربرد دمنوش انار و دارچین در طب سنتی و اسلامی

در طب سنتی انار دارای طبع سرد و مرطوبه و در درمان مواردی مانند ابتلا به انگل و کرمها، بواسیر، گلودرد و اسهال استفاده می شد. در طب اسلامی هم برای انار خواصی همچون درمان سخت ادراری، اسهال، اختلالات صفراوی، زخم معده و رفع سرفه ذکر کرده ان.

در طب سنتی برای دارچین طبعی گرم و خشک نام بردن که از اون برای رفع درد مفاصل، آسم، برخی سرطان ها، اسهال، بی خوابی، مشکلات قلبی و درمان زخم ها استفاده می کردن. در طب اسلامی برای دارچین کاربردهایی همچون رفع کچلی، رطوبت معده، یرقان، تشنگی مزمن و درد رحم و مشکلات قاعدگی نام بردن.

نحوه ی استفاده از انار و دارچین

جوشونده ی انار؛ ۵ قاشق چایخوری از پودر گیاه رو به ۲۰۰ میلی لیتر آب اضافه نموده و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشونین، بعد محلول رو صاف و یه فنجون از اون رو بعد از غذا مصرف کنین. روزانه یک یا دو عدد انار کوچک، یا یک لیوان آب انار رو برای تامین نیازهای مغذی بدنتون استفاده کنین. شیرابه ی پوست انار، ۱۰ قاشق چایخوری از پودر پوست انار رو به یک فنجون آب میوه اضافه کنین و در سه وعده و هر وعده ۲ جرعه بنوشین.

یک مقاله مرتبط و مفید
روغن آفتابگردان برای بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی

دم کرده ی دارچین؛ یک قاشق چایخوری از پودر رو به درون ۲۰۰ میلی لیتر آب جوش ریخته و پس از ۲۰ دقیقه یک فنجون از اون رو بعد از غذا بنوشین. ۲۰ گرم پودر دارچین رو با ۱۰۰ میلی لیتر اتانول ۷۰ درجه ترکیب کرده و پس از ۴۸ ساعت محلول رو صاف و ۴-۲ میلی لیتر از اون رو مورد استفاده ی خوراکی و موضعی قرار بدین. یک قاشق مربا خوری پودر یا دو تکه ی کوچیک چوب دارچین رو به قوری چای سیاه تون اضافه کنین و بعد از دم اومدن مصرف کنین.

مضرات استفاده ی بیش از حد دمنوش انار و دارچین

برای انار موارد احتیاط ذکر نکردن ولی برای بانوان باردار مصرفش منع شده. اگه در مقادیر توصیه شده از انار و فرآورده هاش استفاده بشه عارضه ای نداره ولی در استفاده ی بیش از حد اون بخاطر وجود تانن فراوان منجر به حالت تهوع می شه. در حالاتی هم ممکنه باعث سرگیجه و لرز و تنگی نفس رو برای استفاده ی زیاد پوست اون گزارش کردن.

مصرف دارچین برای زنان باردار و شیرده منع شده و برای افرادی که ناراحتی کلیوی به خصوص سنگ کلیه دارن باید با احتیاط همراه باشه. به مقدار توصیه شده فاقد عوارض جانبی ولی در استفاده ی بیش از حد باعث تهوع خفیف میشه. ترکیب انار و دارچین در دمنوش انار و دارچین با خواصی مشترک بهتون سلامتی هدیه می ده.

نکات کلیدی و مهم درباره ی انار و دارچین

  • انار به سیب کارتاژی هم مشهوره.
  • انار در سفره ی شب یلدای ایرانیان نماد خورشید و برکته.
  • انار سنگین و وزن دار دارای آب زیادتری هستن.
  • غلظت آب انار رو بریکس میگن. انار ساوه دارای بشترین بریکس در میان انارهای دنیاس.
  • در ایران با انار غذاهای زیادی درست می کنن، انار پلو، مسمای انار، خورش انار و بادمجون و خورش ناردون.
  • از پودر دارچین تا یکسال میتونین استفاده کنین بیشتر از یکسال خواصش از بین می ره.
  • در فارسی قدیم به دارچین قرفه هم می گفتن.
  • در طب هندی دارچین برای دندان درد استفاده می شد.
  • دارچین خواص ضد میکروبی داره، برای از بین بردن میکروب دارچین در محیط می پاشن.
  • اگه می خواین از شر مورچه ها راحت شین در مسیر رفت و آمدشون دارچین بپاشین.
یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش سیب و دارچین، قاتل سرماخوردگی

اطلاعات عمومی درباره انار و دارچین

انار

درخت کوچکی به ارتفاع ۶ متر از خونواده ی حنائیان و گروه مصرفی کرم کش ها، آمیب کش ها و قابض کننده هاست. درخت دارای پوستی شکاف داره که می تونه گرمای شدید و بادهای خشک همچنین سرمای ۱۰- درجه رو تحمل کنه. ولی نسبت به سرمای کمتر از ۱۲ درجه بلافاصله اندام های هواییش رو از دست می ده. دارای برگ های سبز نیزه ای کشیده، صاف و براق و متقابله. گل های قرمز متمایل به نارنجی و در برخی گونه ها سفید یا زرد اون به شکل قیف و بدون بوئه. اسم علمیش Panica Granatum، در انگلیسی بهش Pomegranate می گن و در فارسی به انار معروفه.

اطلاعات عمومی درباره ی انار

دارچین

درختی همیشه سبزه که ارتفاع اون گاهی به ۱۲ متر می رسه. از خونواده ی برگ بوئیان و گروه مصرفی ضد میکروب ها و ضد اختلالات گوارشیه. پوست درخت به رنگ قهوه ای روشن و به صورت ورقه های حلقه ای نازک و پیچ خورده دیده می شه. برگهایش تخم مرغی، متقابل و به رنگ قرمز که نهایتاً رنگش سبز می شه. گل هایش سبز روشن درون پانیکول های غیر متراکم قرار دارن. اسم علمیش Cinna Momum Verum، در انگلیسی Cinnamon و توی فارسی بهش دارچین می گن. در کل دو نوع دارچین داریم. دارچین کاسیا و دارچین سیلان، دارچین سیلان که مال هنده همون دارچین اصلیه. در مقابلش دارچین کاسیا داریم که مال چینه و اصلی نیس، بخاطر اینکه بیشتر در چین وجود داره بهش دارچین چینی هم می گن.

اطلاعات عمومی درباره ی دارچین

تاریخچه کلی و محل رویش انار و دارچین

انار

میگن انار، قبل از زمان حضرت موسی (ع) در مصر کشت می شده و در دره ی ایندوس بصورت فراوان یافت شده. بطوری که کلماتی در زبان سانسکریت برای نامگذاری انار گذاشتن. از زمان های قدیم در سراسر منطقه ی مدیترانه، آسیا، آفریقا و اروپا کشت می شده. طریقه ی استفاده ی این میوه به روش های امروزی بوده و در اساطیر و هنر مصر به نمایش گذاشته می شد. در عهد عتیق کتاب مقدس و در تلمود بابلی مورد ستایش قرار گرفته. و به دلیل خواص تسکین دهنده ی اون بوسیله ی کاروان های کویری به این ور و اون ور برده می شد.

یک مقاله مرتبط و مفید
حمله به کلسترول خون با دمنوش زنجبیل، زیره و دارچین

در حدود قرن اول میلادی از ایران به هندوستان مرکزی و جنوبی انتقال داده شده و در سال ۱۴۱۶ در اندونزی پرورش اون رو به رشد گزارش شده. این گیاه در سراسر هند و بخشهای خشکتر جنوب شرقی آسیا، مالایا، هند شرقی و آفریقای گرمسیری به طور گسترده کشت می شده. مهمترین مناطق پرورش انار مصر، چین، افغانستان، پاکستان، بنگلادش، ایران، عراق، هند، برمه و عربستان سعودی است.

دارچین

دارچین هزاران ساله که مورد استفاده ی بشر قرار گرفته. ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مصریان دارچین رو به کار می بردن. به عنوان ادویه برای غذا، به عنوان عطر دهنده به لباس و غذا و نوشیدنی، و حتی در عهد عتیق به عنوان ماده تشکیل دهنده ی دارو ذکر شده. شواهد تاریخی نشون می دن که از دارچین در سراسر جهان باستان استفاده شده، و درباره ی این که معامله گران عرب اون رو به اروپا آوردن هم نوشته هایی در دسته.

یه افسانه هست که امپراطور روم نرون، تا می تونسته از این ادویه ی گرانبها در تشییع جنازه همسر دومش پوپایا سابینا در سال ۶۵ میلادی استفاده کرده. دارچین رو دود می کرده تا بقول خودش کفاره ی مرگ همسرش رو بپردازه.

اعراب دارچین رو از طریق مسیرهای زمینی صعب العبور حمل می کردن. در نتیجه خرید و فروش این ادویه ی گران قیمت منجر به روی دادهای جالبی شد. تا جایی که استفاده از دارچین به سمبل وضعیتی سخت اروپا در قرون وسای تبدیل شد.

محل رویش انار و دارچین

انار بومی آسیا و گفتن که بومی شرق ایران تا کوه های هیمالیاس. ایران اولین تولید کننده و صادر کننده ی انار در دنیاست. دومین صادر کننده هنده. استان های انار خیز ایران استان های حاشیه ی کویر، لرستان، مرکزی، کردستان و فارس هستن.

دارچین اصل بومی جنوب هند و جزیره ی سیلانه، دارچین کاسیا یا چینی هم بومی جنوب چینه. ایران دارچین مصرفی خودش رو از راه واردات تأمین می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
چرا حتماً باید دمنوش عناب در خانه شما مصرف شود؟ مغز، قلب، سیستم ایمنی، گوارش و ...

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.