دارچین و دانستنی هایی درباره آن

همه چیز درباره ی دارچین

در این نوشته سعی می کنیم در مورد دارچین و دانستنی هایی درباره آن بنویسیم:

دارچین برای من همیشه یادآور خاطرات خوب و شیرینیه، روزایی که با خوشحالی خونه ی مادربزرگ جم میشدیم و مادربزرگ جلوی سماور همیشه آماده ش مینشست و برامون چایی با عطر و طعم هل و دارچین میریخت، اون روزا چاییا بیشتر از یه نوشیدنی ساده بودن، بهونه ای بودن برای صحبت با همدیگه، یه جورایی هم واحد اندازه گیری صمیمیت مابینمون بود.

هرچه قدر چاییامون یخ میکردن نشون می داد که چقد حرف برای گفتن به همدیگه داریم، باید این نوشیدنی های عزیز، که دور هم جمعمون میکردن رو فراموش نکنیم چون روزگاری دلمون برای اون عطر و طعم با همه ی خوشیا و خنده ها تنگ میشه.

دارچین تو آشپزی و در کل زندگی ما ایرانیا حرف برای گفتن زیاد داره، از ترکیب اون با چای گرفته تا درست کردن شیرینی و غذا و در نهایت تجویز اون بعنوان دارو در روزایی که مریض میشدیم، هر وقت سرما میخوردیم اولین کاری که مادر برامون انجام میداد درست کردن چای با مخلوطی از نبات و دارچین بود.

همه چیز درباره ی دارچین

برای رفع عفونت میگفتن چای دارچین بخورین، شربت که درست میکردن یکم پودر دارچین مزه و گرمی خاصی بهش می بخشید، بوی دارچین همیشه خاطرات زیبایی رو برامون بیاد میاره. هنوز هم متداول ترین راه برای سرما خوردگی تو عرف همون خوردن یه فنجون چای دارچینه.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش انار و دارچین یک آنتی اکسیدان قوی

مصارف مختلف دارچین

در جاهای مختلف مصرف دارچین و شیوه های استفاده اون متفاوته مثلا؛ در آمریکا از دارچین به عنوان ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی کیک، کلوچه، پودینگ، انواع شیرینی و دسرها استفاده میشه. دارچین رو بصورت پودر بر روی کیک یا پای های مختلف می پاشن.

دارچین رو به عنوان طعم دهنده یا ماده ی نگهدارنده ی گوشت به کار می برن. در هند بیشتر بخاطر خواص دارویی بعنوان داروی جایگزین استفاده ش میکنن، تو ایران در نوشیدنی ها، آشپزی و پخت غذا و همچنین چای و دمنوش دارچین همیشه هست و پای ثابت آشپزی ایرانه، صد البته که خواص دارویی اون تو ایران نادیده گرفته نمیشه و از اون برای رفع سرفه و سرماخوردگی و موارد دیگه هم استفاده میکنن.

مصارف مختلف دارچین

خواص مختصر دارچین

مصرف دارچین به عنوان یه مکمل میتونه بر سلامتی و بهبود بیماریها تأثیر بذاره، امروزه مردم از دارچین به عنوان داروی مکمل برای درمان مشکلات دستگاه گوارش، دیابت، کاهش اشتها و بسیاری موارد دیگه استفاده میکنن.

از دوران باستان دارچین بخاطر خواصش محبوب بوده و از اون در معالجه ی مشکلات تنفسی، گوارشی و زایمان استفاده میکردن. در طب اسلامی دارچین جایگاه ویژه ای داره، میگن دارچین کلیه رو گرم میکنه، نیرو رو افزایش میده و ضعف پاها و کمر رو از بین می بره.

دارچین کم خونی رو رفع میکنه و آرام بخش و شاداب کننده س، تب بره، رگ های خونی رو باز میکنه و اثر خوبی بر گردش خون میذاره، استفاده ی های گوناگونی از این گیاه و کمک اون به سلامت بدن اشاره شده، که در زیر مختصری از دارچین و دانستنی هایی درباره آن رو براتون میگم:

دارچین حاوی آنتی اکسیدانه.

دارچین مملو از آنتی اکسیدانه و با وجود مقدار فراوان پلی فنول میتونه بدن رو از آسیب های ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد محافظت کنه.

دارچین باعث کاهش التهاب میشه.

دارچین دارای ترکیبات ضد التهابیه که التهاب رو رفع میکنه و از ابتلا به بیماریهای مربوط به التهاب جلوگیری میکنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش به و دارچین موثر در درمان سرماخوردگی

دارچین خطر ابتلا به بیماری های قلبی رو کاهش میده.

عوامل بسیاری مثل فشار خون، تری گلیسرید، دیابت و… باعث بیماری قلب میشن، تحقیقات نشون داده که دارچین در کاهش این عوامل نقش بسزایی داره پس میتونه از بیماری قلبی جلوگیری کنه.

دارچین میتونه اثر مفیدی بر بیماری های عصبی بذاره.

  دارچین در محافظت از نورون ها، نرمال سازی سطح انتقال عصب ها و همچنین بهبود عملکرد حرکتی بدن نقش مهمی داره.

خواص مختصر دارچین

دارچین میتونه از سرطان پیشگیری کنه.

وجود آنتی اکسیدان در دارچین توانایی بدن رو در برابر آسیب های مربوط به DNA بالا می بره و مانع رشد سلولهای سرطانی میشه.

دارچین میتونه ایدز (HIV) رو کنترل کنه.

مطالعات مختلفی بر روی دارچین در کنترل HIV انجام شده و به این نتیجه رسیدن که ترکیبات دارچین میتونه این بیماری رو کنترل کنه.

دارچین میتونه وزن رو کاهش بده.

دارچین باعث جلوگیری از بالا رفتن قند خون شده و سرعت تخلیه ی معده رو کم میکنه، که این امر باعث مصرف کمتر غذا و در نتیجه لاغری میشه.

مضرات دارچین

استفاده ی مکرر و زیاد دارچین ممکنه باعث جمع شدن سم در بدن و ایجاد مسمومیت بشه. زنان باردار نباید دارچین مصرف کنن، چون با انقباضات رحم ممکنه باعث زایمان زودرس یا حتی سقط جنین بشه.

استفاده ی مکرر دارچین سبب افت قند خون میشه، در مصرف اون متعادل باشین. اگر مصرف دارو برای رقیق کردن خون دارین، دارچین رو فراموش کنین، چون خواص رقیق کنندگی در ترکیبات دارچین خیلی زیاده و ممکنه خطرناک باشه.

بد نیس در مورد دارچین و دانستنی های آن اطلاعاتی داشته باشین.

نکاتی در مورد دارچین و دانستنی هایی درباره آن

نکاتی در مورد استفاده ی دارچین
  • چوب دارچین رو داخل شومینه قرار بدین تا بوی دود اون مطبوع بشه.
  • چوب دارچین رو به سس گلابی یا سیب اضافه کنین تا از طعم بی نظیر اون لذت ببرین.
  • چوب دارچین رو قبل از دم کشیدن قهوه روی اون قرار بدین تا بهتر و خوشمزه تر بشه.
  • دارچین رو در بسته بندی شیرینی و کیکاتون بذارین تا با کشتن میکروبای اطرافش اونارو تازه نگه داره و از کپک زدگی جلوگیره کنه.
یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش سیب و دارچین، قاتل سرماخوردگی

تاریخچه ی دارچین

تاریخچه ی دارچین

در گذشته دارچین جزو ادویه های گرون قیمت بود و حتی شایعاتی هم وجود داره که بر سر دارچین جنگهایی هم روی داده، البته صحت یا دروغش رو نمیتونم اثبات کنم و از اونجایی که منابعی برای اثباتشون نیس پس نمیشه زیاد روش مانور داد، بذارین به تاریخچه ی دارچین بپردازیم؛ دارچین در اصل بومی سیلان (سریلانکا) هست، در نوشته های چینی قدمتش به 2800 سال قبل از میلاد بر میگرده و امروزه در زبان کانتونی به عنوان Kwai شناخته میشه.

اسم گیاه شناسی اون از اصطلاع عبری و عربی سینامونون گرفته شده که به معنی گیاه ادویه ای معطره. مصریان باستان از دارچین در فرآیند مومیایی کردن استفاده می بردن، ایتالیایی ها بخاطر شکل لوله ای خشک شده ی دارچین اونو کانلا میگن، که کانلا یعنی لوله ی کوچک و این تعریف شکل خشک شده ی پوست دارچین رو کاملا تداعی میکنه.

در قرن اول بعد از میلاد، بزرگان پلینی ارزش هر گرم دارچین رو با 5 کیلوگرم نقره برابر میدونستن، دارچین قبلاً اونقد نادر و با ارزش بود که ازش به عنوان هدیه ای برای پادشاهان استفاده میشد. پزشکان قرون وسطا از دارچین بعنوان دارویی برای درمان سرفه، کوفتگی و گلو درد استفاده میکردن، نرون امپراطور روم برای ادای ناراحتی و افسوس از قتل همسرش دستور داد تا یک سال بعد از مرگش در جاهای مختلف دارچین بسوزونن.

در قرن هفدهم هلندی ها، بزرگترین تولید کننده ی دارچین در جهان رو که جزیره ی سیلان بود از چنگ پرتقالی ها در آوردن و به تصرف گرفتن، اونا به زور کارگران فقیر چالی رو به بیگاری مجبور میکردن تا تولید دارچینشون بیشتر شه. وقتی هلندی ها از منابع دارچین سواحل هند مطلع شدن با تطمیع و تهدید پادشاه وقت اونجا رو مجبور به نابود کردن اون منابع واداشتن تا انحصار خودشون روی تولید دارچین مستحکمتر شه.

در سال 1975 انگلیس سیلان رو از چنگ فرانسوی ها که در جنگ های انقلابی از هلندیها گرفته بودن درآورد. در سال 1833 انحصار دارچین به پایان رسید و بعد از اون در جاوا، سوماترا، گویان و مناطق دیگه ای کشت و رشد اون شروع شد، امروزه در آمریکای شمالی، جنوب هند و جاهای با آب وهوای گرم رشد و کشت میشه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق دارچین، سندرم پلی کیستیک، قاعدگی و سیستم ایمنی

انواع دارچین و دارچین اصل

انواع دارچین

کمتر کسی فک میکنه که دارچین نوع داره و اکثرا بر این باورن که دارچین همون یه نوعه و به همین طبع از فواید و مضراتی که میتونه داشته باشه تقریباً غافلن، دارچین در کل دو نوع داره؛ دارچین سیلان و دارچین کاسیا، دارچین اصل همون دارچین سیلانه، که بومی جنوب هند و جزیره ی سیلانه رنگ اون قهوه ای روشنه و چوبهای نرم و تقریبا نازکتری داره، طعم ملایم و شیرین تری هم نسبت به کاسیا داره.

دارچین کاسیا که بومی جنوب چینه دارای رنگ قهوه ای تیره و چوب زمخت تر نسبت به سیلانه و چون در جنوب چین رشد میکنه بهش دارچین چینی میگن، هر دوی کاسیا و سیلان خواص خوب و مشابهی دارن ولی استفاده ی بیش از حد کاسیا ممکنه سمی باشه و مضراتی برای بدن بهمراه داشته باشه.

وجود یک درصدی ماده ای به اسم کومارین در دارچین کاسیا میتونه مصرف زیاد اونو خطرناک کنه، کومارین ماده ایه که باعث آسیب به کبد و حتی گاهی باعث بوجو اومدن سرطان نیز میشه، در حالیکه وجود کومارین در دارچین سیلان چیزی حدود 0.004 هست. دارچین کاسیا نسبت به سیلان کیفیت و قیمت پایین تری داره و امرزه در همه جای دنیا وجودش فراوونتر شده.

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.