روغن کرچک برای رفع یبوست، التهاب و سلامت پوست

روغن کرچک
دانلود کنید و بعدا بخوانید...

همه ی ما با کرچک و استفاده های کلی اون آشناییم، در بحث امروز می خوایم اطلاعاتی درباره ی روغن کرچک و خواص این روغن بهتون بگیم، با ما همراه باشین:

کرچک بر اساس نوع آب و هوا به صورت درخت یا درختچه ای یک تا چند سال زی که تا ارتفاع 4-2 متری رشد می کنه دیده می شه. برگ های کرچک به رنگ سبز متمایل به قرمز، دمبرگ دار و تخم مرغی شکل هستن. گل های گیاه دارای رنگ سفید متمایل به قرمز و درون پانیکول های بلند، حدوداً نیم متری به صورت انتهایی آویخته هستن. میوه ی گیاه به اندازه ی یک گردو، کپسولی شکل و دارای دانه های بزرگ با لکه های روشنه.

کرچک

اسم علمی این گیاه Ricinus Communis از تیره ی فرفیونیان و گروه مصرفی ملین ها و میکروب کش هاست. در انگلیسی به نام Castor شناخته می شه. رویش این گیاه در اکثر نقاط دنیا دیده می شه، در کشور ما در برخی نقاط به صورت خودرو یا کاشته شده قابل دیدنه. کپسول های میوه قبل از شکافته شدن جمع آوری شده و سپس با اندک فشاری دانه های اون رو استخراج می کنن. دانه ها رو جهت روغن گیری استفاده می کنن.

قسمت مهم و مورد استفاده ی گیاه کرچک، همین دانه های اونه که به صورت روغن گیری و یا خشک شده مورد استفاده های گوناگونی قرار می گیره، از دانه ها و عصاره ی حاصل از اون انواع روغن های دارویی، کرم های آرایشی می گیرن. کرچک به اسامی دیگه ای مانند بذر مکزیکی و خروع هم معروفه.

مطلب مفیدی اینجاست...
روغن شنبلیله مناسب برای مشکلات پوست و مو

روغن کرچک چیه؟

روغن کرچک، عصاره ی روغنی حاصل از دانه های گیاه کرچکه که با توجه به کاربرد و منظور استفاده، به وسیله ی دستگاه های پرس سرد و گرم به وجود میاد. طبع این روغن در طب سنتی گرم وخشک گفته شده و برای رفع مواردی همچون یبوست، زگیل و لک های پوستی، جرب، التهابات مقعدی، ورم پستان، زخم و التهابات چرکی کاربرد داره.

روغن کرچک چیه؟

خواص روغن کرچک

روغن گیاه کرچک خواص زیادی داره و از گذشته تا امروز برای رفع مشکلات زیادی به کار رفته است، در زیر نمونه هایی از خواص این روغن رو براتون تشریح می کنیم:

روغن کرچک یک ملین قدرتمند

شاید با معروف ترین کاربرد دارویی روغن کرچک که همون ملین بودن اونه آشنا باشین، از گذشته این ماده رو به عنوان یک ملین محرک طبقه بندی کردن، به این معنی که باعث افزایش حرکت ماهیچه هایی می شه که مواد رو از طریق روده هل می دن و به پاکسازی روده کمک می کنن. ملین های محرک سریع عمل کرده و معمولاً برای رفع یبوست موقت استفاده می شن.

هنگامی که این روغن به صورت خوراکی مصرف بشه، در روده ی کوچک تجزیه شده و اسید ریسینولئیک، اسید چرب اصلی در روغن کرچک آزاد می شه. اسید ریسینولئیک سپس توسط روده جذب شده، و یک اثر ملین قوی به جا می ذاره.

روغن کرچک، مرطوب کننده طبیعی

روغن دانه ی کرچک سرشار از اسید ریسینولئیک، یک اسید چرب اشباع نشده است، این نوع چربی ها به عنوان مرطوب کننده عمل کرده و می تونن برای مرطوب سازی پوست استفاده می شه. ترکیبات موجود در این روغن از بین رفتن آب از طریق لایه خارجی پوست جلوگیری کرده و رطوبت اون رو حفظ می کنن.

روغن کرچک و بهبود زخم

مالیدن و ماساژ روغن گیاه کرچک روی زخم ها، محیط مرطوبی ایجاد می کنه که باعث ترمیم شده و از خشک شدن زخم ها جلوگیری می کنه. این روغن رشد بافت ها رو تحریک کرده تا مانعی بین زخم و محیط ایجاد بشه و خطر عفونت زخم رو پایین بیاره.

مطلب مفیدی اینجاست...
روغن هویج اکسیر کامل جوانی پوست و مو

این ماده همچنین باعث کاهش خشکی و تجمع سلول های مرده پوست می شه که می تونه بهبود زخم رو به تأخیر بندازه. مطالعات نشون دادن که پمادهای حاوی روغن کرچک ممکن در بهبود زخم های فشاری، نوعی زخم که از فشار طولانی مدت روی پوست ایجاد می شه، مفید باشن.

یک مطالعه اثرات ترمیم کنندگی زخم یک پماد حاوی روغن دانه ی کرچک رو بر 861 نفر از ساکنان خانه سالمندان مبتلا به زخم فشار بررسی کرد، کسانی که زخم های اونا با روغن کرچک ماساژ داده می شد، نسبت به زخم های درمان شده با روش های دیگه، از سرعت ترمیم بالاتر و زمان بهبودی کمتری برخوردار بودن.

خواص روغن کرچک

روغن کرچک و اثرات ضد التهابی

اسید ریسینولئیک، اسید چرب اصلی موجود در روغن دانه ی کرچک، دارای خواص ضد التهابی چشمگیریه. مطالعات نشون دادن که وقتی روغن گیاه کرچک به صورت موضعی استفاده بشه، التهاب رو کاهش داده و درد رو تسکین می ده. کیفیت کاهش دهندگی و ضد التهابی این روغن، به ویژه برای کسانی که بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس دارن مفید عمل می کنه.

جدا از پتانسیل عصاره ی روغنی کرچک در پایین آوردن التهاب، به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی، این روغن  به تسکین پوست خشک و تحریکات پوستی در پسوریازیس کمک می رسونه.

روغن کرچک و قارچ

کاندیدا آلبیکانس نوعی قارچه که معمولاً باعث مشکلات دندانی مانند رشد پلاک، عفونت لثه و عفونت کانال ریشه می شه. روغن گیاه کرچک دارای خواص ضد قارچیه و ممکنه به مبارزه با کاندیدا کمک کرده و دهان رو سالم نگه داره.

یک مطالعه آزمایشگاهی نشون داد که ترکیبات موجود در عصاره ی روغنی کرچک کاندیدا آلبیکنس رو از ریشه ی دندان آلوده حذف می کنه. روغن دانه ی کرچک همچنین ممکنه به درمان استوماتیت مربوط به دندان مصنوعی کمک کنه، استئوماتیت بیماری دردناکیه که تصور می شود ناشی از رشد بیش از حد کاندیدا باشه. این بیماری مسئله ای رایج در افراد مسنیه که از دندان مصنوعی استفاده می کنن.

مطلب مفیدی اینجاست...
روغن گل سرخ برای رفع مشکلات قاعدگی و تقویت میل جنسی

یک مطالعه بر روی 30 سالمند مبتلا به استوماتیت مرتبط با پروتز نشون داد که مسواک کردن با عصاره ی کرچک منجر به بهبود علائم بالینی استوماتیت، از جمله التهاب شد.

روغن کرچک و سلامت مو و پوست سر

بسیاری از مردم از روغن گیاه کرچک به عنوان نرم کننده طبیعی مو استفاده می کنن، مصرف این روغن روی موهای خشک یا آسیب دیده به خاطر خواص مرطوب کنندگی باعث رفع خشکی و تقویت مجدد مو می شه. استفاده از عصاره ی روغنی کرچک به طور منظم بر روی موها، به روغن کاری ساقه مو، افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی کمک می کنه.

همچنین به دلیل توانایی روغن دانه ی کرچک در کاهش التهاب، یک درمان موثر برای شوره سر هم محسوب می شه، به علاوه، استفاده از این روغن روی پوست سر به مرطوب سازی پوست خشک و تحریک شده کمک کرده و باعث کاهش پوسته پوسته شدن می شه.

میزان و نحوه ی مصرف روغن کرچک

با این روغن فرآورده های دارویی از قبیل روغن های معطر و کپسول ها تولید می شه که حداکثر مصرف روزانه ی 50 میلی لیتر یا 5 عدد کپسول می تونه باشه. برای مصرف موضعی روغن می تونین 30 میلی لیتر به روغن یا فرآورده های موضعی دیگه اضافه کرده یا به صورت مستقیم 3 بار در روز استعمال کنین.

میزان و نحوه ی مصرف روغن کرچک

مضرات مصرف زیاد روغن کرچک

در حالی که مصرف عصاره ی روغنی کرچک در دوزهای کم، ایمن در نظر گرفته می شه، اما مصرف مقادیر بیشتر اون می تونه باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و حساسیت پوستی در افراد مستعد به آلرژی بشه، مصرف این روغن در دوران بارداری، شیردهی، مبتلایان به انسداد روده، کودکان زیر 12 سال منع شده و کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستن باید با احتیاط این روغن رو مصرف کنن.

مضرات مصرف زیاد روغن کرچک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای خرید دمنوش 25 درصد تخفیف بگیرید

یک تخفیف شگفت‌انگیز برای همه کسانی که در جستجوی سلامتی اند