دمنوش سیب و دارچین، قاتل سرماخوردگی

اول مطالبی در مورد این دو گیاه و بعد دمنوش سیب و دارچین توضیح داده می شه:

بررسی مختصر دمنوش سیب و دارچین

سیب رو هم میوه ی بهشتی و هم میوه ی ممنوعه میگن، از اون جهت بهشتی که توی بهشت جزو میوه های فراوانی بوده که وجود داشته و به آدم و حوا هم توصیه شده بود که از اون نخورن، که نهایتش با وسوسه ی حوا سیب کندن و بخاطر تمرد از دستور و ممنوعه بودن سیب، اونارو به زمین فرستادن، سیب استفاده های متنوعی داره که شامل میوه ی تازه، چیپس میوه، مربا، آبمیوه و در نهایت دمنوش اون میشه.

امروزه دمنوش ها توی جمع های خودمونی و حتی مهمونی های بزرگ جایگاه خاصی پیدا کردن، استفاده از دمنوش ها خواص خود میوه رو با غلظتی جالب بهمون میده و همچنین روش خیلی ساده و بی دردسریه، کافیه مقداری از گیاه یا میوه رو توی آب جوش بریزین و بعد از چند دقیقه از طعم و مزه ی دلچسبشون لذت ببرین.

دارچین از گذشته مصارف زیادی مانند خوراک و استفاده های بهداشتی و خوش بو کننده داشته، امروزه هم توی جامعه ی ما تقریباً اکثراً برای بهبود سرما خوردگی و گلو درد از چای یا دم کرده ی دارچین استفاده میکنن، از قدیم دارچین و دمنوش و دم کرده هاش جایگاه ویژه ای توی خونواده ها داشتن و بخاطر طعم و گرمی زیادی که داره پای ثابت درمان و سفره های خونوادگی بوده.

یک مقاله مرتبط و مفید
حمله به کلسترول خون با دمنوش زنجبیل، زیره و دارچین

دارچین با خواصی همچون محرک گردش خون، محرک تعریق، تقویت کننده ی کلیه، ناراحتی های مثانه و بسیاری خواص دیگه مورد استفاده س و روز به روز هم استفاده ی اون در نوشیدنی و غذاهای مردم بیشتر میشه، یکی از راه های خیلی ساده ی مصرف اون، خوردن دمنوش های دارچینه، در این دمنوش ها که هم به عنوان ترکیب با غذا و هم نوشیدنی و چای استفاده میشن، همون ترکیبات گیاه دارچین موجوده و با نوشیدن یه فنجون دمنوش دارچین گرمی و آرامش رو به بدنتون باز میگردونین.

ترکیب این دو گیاه و میوه میتونه یه معجون سحرآمیز باشه که با ترکیبی از خواص سیب و دارچین میتونه سلامتی رو براتون هدیه بیاره، سیب بخاطر بوی خوبی که داره توی میوه ها به نوعی معروفه و چون دارچین هم جزو ادویه های مطعره پس میشه گفت ترکیب این دو عطر دلچسب و ویژه ای دارن، سیب میوه سلامتیه و دارچین مقوی و بهبود کننده ی بدن، به همین خاطره که میگم ترکیبشون سحرآمیز و معجزه آسا میشه.

دمنوش سیب و دارچین

خواص و فواید دمنوش سیب و دارچین

  • دمنوش سیب ضد اسهاله.
  • دمنوش سیب تنگی نفس رو می تونه برطرف کنه.
  • دمنوش سیب کاهش دهنده ی کلسترول خونه.
  • دمنوش سیب همانند میوه ی سیب به جذب آهن سایر مواد غذایی کمک میکنه.
  • دمنوش سیب، مُدر و درمان کننده ی التهاب کلیه س.
  • دمنوش دارچین تقویت کننده ی کلیه و مفید برای اسهال مزمنه.
  • دمنوش دارچین سرما خوردگی رو رفع میکنه.
  • دمنوش دارچین ناراحتی های مثانه رو بهبود می ده.
  • دمنوش دارچین محرک گردش خونه و به بدن گرمی می بخشه.
  • دمنوش دارچین میتونه روی رفع عفونت ها تاثیر بذاره.

اطلاعات درمانی سیب و دارچین

سیب دارای تانن و کافئیک اسیده و همین ویژگی در دمنوش اون موجوده و میتونه روی هضم و یبوست بدن تاثیر بذاره، الاجیک اسید و فلانوئید داره و میتونه خواص ضد میکروبی و حتی ضد سرطانی داشته باشه. سیب دارای املاح معدنی و پروتئینه که برای بدن و تعادل اون می تونه خیلی سود بخش باشه. کلسترول خون رو کم میکنه و سبب لاغری میشه. میوه ی سیب حاوی مقدار زیادی ترکیبات فتوشیماییه، آرامبخش اعصابه و اشتها آور هم هست.

یک مقاله مرتبط و مفید
بهترین دمنوش ها برای رفع سرماخوردگی

پوست داخلی دارچین برای ساخت داروهای گوارشی در درمان سوء هاضمه، تنبلی دستگاه گوارشی، قولنج و اسهال استفاده میشه. عصاره ی روغنی دارچین که حاصل تقطیر پوست دارچینه در بسیاری از بخش های جهان برای درمان طیف وسیعی از عفونت های مزمن استفاده میشه. این گیاه حاوی مقدار زیادی سینام آلدئید و سیتامیل استات و سیتامیل الکله که خاصیت ضد میکروبی و تقویت کنندگی دستگاه گوارش رو در همین ترکیبات داره.

بخش های مورد استفاده ی سیب و دارچین

میوه ی سیب در اندازه و رنگهای مختلف تولید میشه، سیب های زرد، سبز و قرمز. از برگ و گل خشک شده ی اون هم میشه انواع دمنوش ها و جوشونده ها درست کرد، مربای میوه ی سیب هم که مشهوره و حداقل توی ایران جزو مرباهای پرطرفداره.

دارچین رو از پوست خشک شده ی درخت دارچین میگیرن، از همون پوست روغن هم گرفته میشه، برگهای دارچین رو برای تهیه ی روغن های فرار مورد استفاده قرار میدن، برگ های این گیاه بویی میخک مانند داره که میگن برای تهیه ی مواد خوشبو کننده و بهداشتی-آرایشی هم استفاده میشه.

کاربرد دمنوش سیب و دارچین در طب سنتی و اسلامی

سیب قرمز میوه ای با طبع گرمه که برای افراد با طبع سرد میتونه خیلی سازگار و در عین حال مناسب و مفید باشه البته سیب های زرد و سبز رو میگن که دارای طبعی به ترتیب سرد و معتدلن، برخلاف طبع میوه، سرکه ی سیب دارای طبعی سرده، از قدیم الایام سیب و دمنوش اون رو برای درمان اسهال، سوء هاضمه و اختلالات گوارشی کودکان استفاده میکردن.

دارچین گیاهی با طبع خیلی گرمه و به بدن و جوارح اون گرمی زیادی می بخشه، دارچین در طب سنتی و اسلامی برای رفع درد مفاصل، آسم، تب، مشکلات قلبی، گرفتگی عضلات، بهبود زخم ها و بی خوابی به صورت زیاد مورد استفاده بوده، میگن برای بهبود گردش خون و زخم معده هم استفاده می شده و واقعا هم تاثیرات زیادی داشته.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق دارچین، سندرم پلی کیستیک، قاعدگی و سیستم ایمنی

نحوه ی استفاده ی سیب و دارچین

گل های خشک شده ی درخت سیب خواص زیادی دارن، مقدار ۱۰ گرم گل خشک شده رو در داخل لیوانی آب جوش بریزین و پس از ۵ دقیقه میل کنین، این دم کرده موجب بهبود تورم مجاری تنفسی میشه و سرفه رو برطرف میکنه.

دم کرده ی میوه ی خشک سیب؛ ۵ قاشق چایخوری از پودر میوه رو به نیم لیتر آب جوش اضافه کرده و پس از ۲۰ دقیقه محلول حاصله رو صاف کنین، یک ساعت بعد از هر وعده ی غذایی یه فنجون از اون رو مصرف کنین.

مصرف روزانه ی یک تا دو عدد سیب خام مفیده.

استفاده از فرآورده های دیگه ی سیب مانند کمپوت، مربا و …. رایجه.

دمنوش یا دم کرده ی دارچین؛ یه قاشق چای خوری از پودر دارچین رو به ۲۰۰ میلی لیتر آب جوش اضافه کنین و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، پشت هر وعده ی غذایی بنوشین.

دم کرده ی پوست دارچین برای درمان اسهال استفاده میشه.

پودر دارچین به میزان ۵۰ میلی گرم به شکل کپسول می تونه برای درمان سردی و ناراحتی های مثانه و کلیه مفید باشه.

دمنوش یا دم کرده ی دارچین در فصل زمستان میتونه از بین برنده ی باد سرد در بدن باشه.

مضرات استفاده ی بیش از حد دمنوش سیب و دارچین

برای استفاده ی اصولی سیب منع مصرف نداره و همچنین هیچ مورد احتیاطی نداره، مصرف دمنوش اون به مقادیر توصیه شده با عارضه ای همراه نیس ولی برای استفاده ی بیش از حد اون چون خشک شده ی میوه دارای سولفوریک دی اکسید یا سولفیت میتونه سرطانزا باشه.

مصرف دارچین برای بانوانی که باردار یا شیرده هستن منع میشه و در افرادی که ناراحتی کلیوی دارن باید با احتیاط مصرف بشه. در مقادیر توصیه شده با عارضه ی خاصی همراه نیست فقط در مواردی استفاده ی بیش از حد اون می تونه حالت تهوع خفیف داشته باشه که با کم کردن استفاده ی اون از بین می ره.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش انار و دارچین یک آنتی اکسیدان قوی

نکات کلیدی و مهم درباره ی دمنوش سیب و دارچین

  • برگ درخت سیب دارای یه ماده ی ضد میکروبی به نام فلوریتینه.
  • جوشونده ی پوست سیب، برای درمان درد مفاصل، رماتیسم و نقرس مفیده.
  • جهت التیام و تسریع التیام زخم ها، میتونین سیب رو رنده کرده و با پارچه نازکی روی محل زخم ها قرار بدین تا سریعتر بهبود بیابن.
  • جالبه بدونین در طب سنتی از دارچین برای کچلی، زکام و یرقان استفاده میشده.
  • پودر دارچین رو میتونین برای یک سال استفاده کنین.
  • در طب چینی با ترکیب دارچین با سایر گیاهان دارویی صرع رو درمان می کردن.

اطلاعات عمومی درباره ی سیب و دارچین

سیب

درختیه با ارتفاع حداکثر ۱۲-۱۰ متر از خانواده ی گل سرخیان، برگهای اون متناوب، تخم مرغی با حاشیه های دندانه ی هلالی که گل های سفید و صورتی داره گوشوارک ها در مدتی کوتاه میفتن. گل آذین دیهیم و کم گله. کاسه گل کرک دار و گلبرگ ها بیضی شکل با ناخنک دراز و به رنگ صورتین. تعداد گلبرگ ها پنج تا و پرچم نیز بین ۵۰ـ۲۰ عدد هستن. تخمدان ها پنج خانه ای هستن. میوه، گرد و کروی دارای درون بر سخت و غشایی و در هر یک از خونه هاش دو عدد دونه به وجود میاد. درخت سیب حاصل از دونه درختانی بزرگ هستن اما درختان حاصل از پیوند کوچکترن. قبلاً سیب رو Pyrus Malus می نامیدن، اما در دهه ی ۱۸۰۰ نام علمی اون به M.Communis و M.Pumila تغییر یافت.

اطلاعات عمومی درباره ی سیب

دارچین

درختی همیشه سبز از تیره ی برگ بوئیان، که ارتفاع اون به ۱۲ متر می رسه، پوست اون به رنگ قهوه ای روشن و به صورت ورقه های حلقوی نازک و پیچ خورده دیده میشه، برگ های گیاه تخم مرغی، متقابل و به رنگ قرمز که نهایتاً سبز رنگ میشن، گل ها، سبز روشن درون پانیکول های غیر متراکم انتهایی قرار گرفته ان. اسم علمی اون Cinna Momum Verumه و در انگلیسی بهش Cinnamon میگن، در فارسی از اون به اسم دارچین یاد می کنن. گلهای گیاه در فاصله ی ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشن، رنگ برگهای اون سبز سیر و گلهایی به رنگ سفید داره، انواع مختلفی داره که دو نوع اون مشهورترن؛ دارچین سیلانی که همون دارچین اصله و دارچین چینی که بخاطر رویش بیشتر در چین به این اسم معروف شده.

اطلاعات عمومی درباره ی دارچین

تاریخچه ی کلی و محل رویش سیب و دارچین

قدمت سیب برمیگرده به همون داستان معروف میوه ی ممنوعه و راندن آدم از بهشت بخاطر سیب، اما بصورت جامع میگن که قدیمی ترین درختی که بشر کاشته همین درخت سیبه، برای بار اول میگن که اسکندر در سال ۳۲۸ قبل از میلاد میوه های کوچک سیب رو پیدا کرد و بعد اونا رو به مقدونیه برد، در سده ی هفدهم سیب توسط مهاجران به آمریکای شمالی آورده شد و نخستین باغ سیب در سال ۱۶۲۵ توی بوستون توسط کشیشی به نام ویلیام بلکستون کاشته شد.

یک مقاله مرتبط و مفید
کنترل وزن با دمنوش خوش طعم سیب و لیمو

در مورد تاریخچه ی دارچین بر مبنای گستردگی جغرافیایی انواع مختلف دارچین سابقه ی کشف و پیدایش اون هم متفاوته، میگن پیدایش دارچین بر میگرده به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد در مصر که در اینجا منظور همون دارچین اصلی یا سیلانه، برای دارچین کاسیا یا چینی رشد و پیدایشش بر میگرده به چین که درختی ۲ الی ۳۰ متریه و پوست اون بعنوان دارچین مورد استفاده قرار میگیره، در خصوص استفاده ی دارچین در تورات گفته میشه، حضرت موسی بعنوان خوراکی و هم بعنوان مواد خوشبو کننده ازش استفاده کرده.

محل رویش سیب و دارچین

 سیب بومی غرب اروپا و جنوب آسیاس ولی امروزه در سرتاسر دنیا کشت و پرورش داده می شه، در غرب ترکیه و جنوب غربی روسیه تنوع گونه های سیب بیشتر از هر جای دیگریه، در ایران آذربایجان غربی با تولید ۱۴ درصد، آذربایجان شرقی ۲۶ درصد و تهران ۱۱ درصد نصف تولید سیب ایران رو در اختیار دارن.

در مورد دارچین همونطوری که گفتم بومی سریلانکا و جنوب هند که نوع مرغوب و اصلیش همون دارچین سیلانیه که کیفیت و طعم خالصتری داره، نوع دیگه ش دارچین چینی یا کاسیاس که بومی جنوب چینه و به همین خاطر بهش دارچین چینی یا کاسیا میگن که کیفیتش نسبت به دارچین سیلانی پایین تره.

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.