کنترل وزن با دمنوش خوش طعم سیب و لیمو

در این متن علاوه بر اطلاعات کلی، در مورد دمنوش سیب و لیمو هم سخن خواهیم گفت:

بررسی مختصر دمنوش سیب و لیمو

همه ی ما برای نوشیدنی هامون تو خونه و مهمونیا معمولا دستورالعمل تکراری و روتینی داریم، مثلاً اکثرا تو خونه که هستیم چای درست میکنیم و می نوشیم. اگه بخوایم خیلی ابتکار به خرج بدیم یا چای سبز می خوریم یا در نهایت به چای سیاه مون یه کم دارچین یا زنجبیل اضافه میکنیم. در خصوص مهمونی های بزرگ و مناسبتای خاص مون باز به همون صورته فقط با یه تفاوت کوچیک، که اونم به یه شربت یا آبمیوه ها ختم میشه.

این روزا برای نوشیدن و لذت بردن از آشامیدنی ها دمنوش های فراوانی تهیه و در دسترس قرار گرفتن، با رواج دمنوش ها استفاده و سود بردن از اونا هم داره روز به روز بیشتر و همه گیرتر میشه. در این بین دمنوش های بسیاری از گیاهان دارویی و میوه جات وجود دارن که بر اساس ذائقه ها مصرفش متفاوته، میوه ها بخاطر فواید بی شمارشون همیشه تو لیست مصرفی ما هستن و این روزا دمنوش های میوه ای هم به موارد استفاده شون اضافه شدن.

یک مقاله مرتبط و مفید
با دمنوش سیب و زنجبیل اعصابی سالم داشته باشید!

یکی از این دمنوش ها ترکیب سیب و لیموئه، این دو میوه با خواص مشهورشون و استفاده های آشناشون برای ما شناخته شدن، از مصرف در آشپزی و شیرینی پزی گرفته تا مصرف بصورت خام و فرآورده های اونا. دمنوش سیب و لیمو غیر از عطر و طعم دلچسبی که دارن دارای خواص دارویی زیادیه که ما باید ازش بهره ببریم.

سیب با خواصی چون سم زدایی، سلامت دهان و دندان، تحکیم استخوان، جلوگیری از بیماری های پوستی به عنوان میوه ی سلامت مشهوره و لیمو هم با خواصی چون سلامت قلب، کنترل وزن، سلامت گوارش و … خواصش انکار نشدنیه، حالا ترکیب این دو میوه ی پر فایده در یک بسته بندی، واقعا خواص زیادی داشته و میتونه یه دمنوش معجزه آسا به حساب بیاد.

بررسی مختصر دمنوش سیب و لیمو

خواص و فواید دمنوش سیب و لیمو

دمنوش سیب در پایین اومدن وزن تاثیر داره.

کسانی که غذاشون رو با خوردن برش های سیب شروع بکنن معده شون پر شده و کمتر غذا می خورن در نهایت به سوی لاغری می رن.

دمنوش سیب ممکنه برای سلامت قلب مفید باشه.

دمنوش سیب دارای فیبر محلوله که باعث کاهش کلسترول می شه، هم چنین سرشار از فلانوئیده که فشار خون رو پایین و در نتیجه از بیماری های قلبی جلوگیری می کنه.

دمنوش سیب حاوی ترکیباتیه که با آسم مبارزه می کنه.

دمنوش سیب بخاطر وجود انواع آنتی اکسیدان ها، ریه رو از آسیب های اکسیداتیو مربوط به رادیکال های آزاد محافظت کرده و از آسم جلوگیری می کنه.

دمنوش سیب به محافظت مغز کمک می کنه.

دمنوش سیب بر روی کاهش دهنده های انتقال سلول عصبی که با بالا رفتن سن وضعیتشون بدتر میشه تاثیر مثبت می ذاره و از کاهش عملکرد مغز جلوگیری می کنه.

دمنوش سیب صدمات معده در اثر داروهای شیمیایی و ضد عفونی کننده رو کاهش می ده.

دمنوش سیب اثرات داروهای مسکن و برخی داروهای ضد عفونی کننده که بخاطر ترکیبات غیراستروئیدی به بدن آسیب می زنن رو کاهش می ده.

یک مقاله مرتبط و مفید
ضدعفونی و تقویت سیستم ایمنی بدن با دمنوش آویشن و لیمو

دمنوش لیمو سلامت قلب رو به همراه داره.

دمنوش لیمو منبع خوبی از ویتامین Cیه که سکته رو کاهش میده، همچنین فیبر و ترکیبات گیاهی زیادی داره که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی رو کاهش میده.

دمنوش لیمو به کنترل وزن و لاغری کمک می کنه.

فیبر موجود در دمنوش های لیمو دارای پکتین هستن که موقع خوردنش معده رو پر میکنه و مانع پرخوری می شه. همچنین میگن آبلیمو و دمنوش لیمو چربی سوز قویین.

دمنوش لیمو از سنگ کلیه جلوگیری می کنه.

اسید سیتریک موجود در دمنوش های لیمو ممکنه با افزایش حجم ادرار و افزایش pH ادرار، از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کنه و محیط کمتری رو برای تشکیل سنگ کلیه ایجاد کنه.

دمنوش لیمو کم خونی رو کنترل می کنه.

کم خونی حاصل از فقر آهن در بدنه. لیمو حاوی مقادیری آهنه ولی بیشتر با بالا بردن جذب آهن در غذاهای دیگه کم خونی رو برطرف می کنه.

دمنوش لیمو خطر سرطان رو کاهش میده.

برخی محققان معتقدن، که ترکیبات گیاهی موجود در لیموها (مانند لیمونن و نارینژنین) می تونن اثرات ضد سرطان داشته باشن،  اما این فرضیه نیاز به بررسی بیشتر داره و هنوز دارن روش مطالعه انجام می دن.

خواص دمنوش سیب و لیمو

اطلاعات درمانی سیب و لیمو

سیب دارای ترکیباتی همچون چربی، پکتین، پروتئین، املاح معدنی و انواع ویتامین هاس، ویتامین معروفش ویتامین Cیه که برای بدن تاثیرات زیادی داره. غیر از دمنوش انواع ویتامین ها در پوست سیب و قسمت های زیرین پوست وجود دارن. هم چنین در برگ های درخت سیبب یک ماده ی ضد باکتری به نام فلوریتین وجود داره، که مانند آنتی بیوتیک عمل می کنه.

لیمو یکی از بهترین منابع ویتامین Cیه، همچنین حاوی B6، A، فولیک اسید، منیزیم و پتاسیمه. گوشت یا شیرابه ی لیمو حاوی مقداری قند و اسید میوه س که مهمترین اون اسید سیتریکه. پوست لیمو حاوی روغن های فراره که مهمترین آن ها لیمونن و سیتراله. لیمونن موجب واکنش و حل کردن سنگ های صفراوی میشه و اثرات ضد سرطانی هم داره.

یک مقاله مرتبط و مفید
سنجد را به طور کامل بشناسیم!

بخش های مورد استفاده ی سیب و لیمو

سیب رو هم بصورت میوه ی خام مصرف میکنن هم بصورت پخته و مربایی، انواع فرآورده ها مانند سرکه ی سیب، سس، آبمیوه، شربت و …. هم چنین از برگ و شکوفه ای اون پودر و دمنوش می گیرن. چیپس میوه هم که خشک شده ی خود میوه س.

لیمو رو از پوست که به صورت خشک یا اسانس گیری شده هست مصرف می کنن و معمولا شیرابه یا به اصطلاع دیگه آبلیمو رو هم مورد استفاده قرار میدن، خشک شده ی لیمو برای دمنوش یا اضافه کردن به غذاها و پودر کردن اون برای دمنوش های مختلف کاربرد داره.

کاربرد دمنوش سیب و لیمو در طب سنتی و اسلامی

سیب ها بخاطر تنوع در رنگها و مزه ها طبیعت گوناگونی دارن که مهمترینشون اینه؛ سیب شیرین طبع گرم و سیب ترش طبع سرد داره، ترکیب این دو با هر میوه ای میتونه طبع متعادلی ایجاد کنه، البته سرکه ی سیب طبعش سرده. از قدیم سیب رو برای رفع اسهال، تنگی نفس، یبوست، سوء هاضمه و ضد میکروب استفاده می کردن.

لیمو هم مانند سیب به ترش و شیرین تقسیم میشه، لیمو ترش طبعش سرده و لیمو شیرین گرم، اثر هم رو متعادل میکنن و از لحاظ مشکل طبعی با هم تعادل دارن. در طب سنتی و اسلامی لیمو رو برای ضعف عمومی بدن مناسب می دونستن و همچنین در رفع بیماری اسکوربوت، سرماخوردگی، بعنوان طعم دهنده ی غذا و درمان مالاریا استفاده می کردن.

ترکیب این دو میوه بخاطر تعادل طبع و همچنین اشتراک در خواص میتونه خیلی مفید باشه.

نحوه ی استفاده ی سیب و لیمو

میوه ی سیب رو همراه با شکر بجوشونین تا مربای خوشمزه ای بدست بیارین.

سرکه ی موجود از سیب خواص زیادی داره.

میوه های سیب رو تکه تکه کنین و جلوی آفتاب یا روی بخاری خونگی خشک کنین تا چیپس مانند بشه، مصرف چیپس جدا یا خورد  شده ی اون برای دمنوش رایجه.

یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش، عرقیات و روغن های گیاهی برای لاغری

از برگ و شکوفه ی درخت سیب پودر درست میکنن و دمنوش و دم کرده ش رو مصرف میکنن.

آب حاصل از لیموترش، شیرابه ی غلیظی داره که به عنوان چاشنی و یا طعم دهنده به انواع غذاها و شربت ها اضافه می کنن.

پوست خشک شده ی لیمو رو به نسبت مساوی درون اتانول ۶۰ درصد قرار بدین و پس از ۴۸ ساعت محلول حاصل رو صاف کرده و ۲-۱ میلی لیتر از اون رو روزانه در سه وعده مصرف کنین.

میوه ی لیمو رو خشک کنین و بعنوان چیپس لیمو استفاده کنین، همچنین پودر حاصل از لیمو رو میتونین بعنوان دمنوش به کار ببرین.

مضرات استفاده ی بیش از حد دمنوش سیب و لیمو

سیب نه عارضه ی بخصوصی داره و نه مصرف اون با احتیاط لازمه، فقط میوه ی خشک شده ی اون بخاطر مواد افزودنی مثل سولفات ممکنه در استفاده ی بیش از حدش خطرناک باشه.

لیمو منع مصرف نداره، ولی برای افراد مستعد به حساسیت های مرکباتی و کسانی که سنگ های کلیوی اگزالات کلسیم دارن باید با احتیاط و بصورت محدود استفاده ش کنن. مصرف به اندازه ی مقادیر توصیه شده عارضه ای نداره ولی استفاده ی بیش از حد اون بخصوص هسته ی لیمو چون روغن داره ممکنه عملکرد ویتامین ها در بدن رو مختل کنه. پس باید در حد استاندارد خورده یا بدون هسته مصرف بشه.

نکات کلیدی و مهم درباره ی دمنوش سیب و لیمو

  • در سراسر جهان چیزی حدود ۸۰۰۰ نوع سیب رشد می کنه.
  • ایالات متحده تولید نود درصدی انواع میوه رو داره که در خصوص تولید سیب هم نام داره.
  • استفاده از خمیر حاصل از سیب میتونه آکنه رو درمان کنه.
  • در طب سنتی مصلح سیب، دارچین و غذاهایی مانند شیر برنج و فرنی یه.
  • لیمو شیرین شکل گردتری نسبت به لیمو ترش داره.
  • اگر لیمو رو در یخچال درون کیسه های سبزی نگه داری کنین تا ۲ ماه دوام میارن.
  • مناسبترین لیمو برای آب گیری، لیموی سنگین با پوست نازکه.
  • آب لیمو رو اگه بیرون از فریزر نگه داری می کنین تا دو هفته قابل استفاده س.
یک مقاله مرتبط و مفید
دمنوش سیب و دارچین، قاتل سرماخوردگی

اطلاعات عمومی درباره ی سیب و لیمو

سیب

سیب درختچه یا درخت کوتاه برگریزی از خانواده ی گل سرخیانه (Rosaceae)، در گروه مصرفی قابض کننده هاس، ارتفاعش تا ۱۲ متر، شاخه های بدون تیغ برگهای ساده ی تخم مرغی، در هرسرشاخه، ۵ عدد شکوفه و حدود ۸-۷ برگ وجود دارن، برگها به رنگ سبز، شکوفه ها قرمز، سفید و یاسی، البته توی گونه هایی شکوفه و گل زرد هم دیده میشه، اسم علمیش Malus Domestica و انگلیسیش Appleه، در فارسی هم بهش سیب میگن.

اطلاعات عمومی درباره ی سیب .

لیمو

لیمو درختی برگریز از تیره ی سدابیان، گروه مصرفی ضد التهاباس، تا ارتفاع ۶ متری رشد میکنه و در برابر تغییرات آب و هوایی به خصوص هوای سرد آسیب پذیرتر از سایر مرکباته، ولی امتیاز ویژه ی اون نسبت به مرکبات اینه که در هر سنی میوه می ده، برگهای سبز روشن، بیضی مانند، نوک تیز و دارای حاشیه ی دندانه اره ایه، گل های ارغوانی منفرد و یا خوشه ای در محور برگ قرار دارن، دو گونه این گیاه لیموی شیرین و ترش تولید می کنه که هر کدوم مشخصه ی خاص خودش رو دارن. اسم علمیش Citrus Limon و انگلیسیش Lemonه، در زبان فارسی بهش لیمو میگن، که بسته به انواع اون لیموی شیرین یا ترش میگن.

اطلاعات عمومی درباره ی لیمو

تاریخچه ی کلی و محل رویش سیب به و لیمو

سیب در تمام دنیا از اهمیت اساطیری و افسانه ای زیادی برخورداره، از زمان وسوسه ی حوا و بعدش آدم، سیب نمادی از وسوسه و دانایی و گناه به شمار می رفته، کتابهای یونان باستان از سیب به عنوان سمبل زیبایی و عشق نام بردن، طبق اساطیر یونانی از هرکول خواسته شده بود در مراحل دوازده خان مبارزاتش، سیب های طلایی رو از باغ زندگی در هسپرید بیرون بیاره.

همچنین در یونان باستان سیب برای آفرودیت مقدس تلقی می شده و پرتاب سیب به سمت کسی به معنی این بود که پرتاب کننده عاشق کسیه که سیب به سمتش پرتاب شده. یک لوح سنگی که در بین النهرین یافت شده و قدمت اون به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد می رسه، داستان یه باغ سیب رو با گله ای گوسفندان روایت می کنه.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عسل برای لاغری و کاهش وزن

اروپایی ها سهام سیب رو به ویرجینیا و جنوب غربی آوردن. جان چاپمن، که در سالهای بعد با نام جان Appleseed شناخته شد، درختان سیب رو در سراسر اوهایو، ایندیانا و ایلینوی کاشت. با گذشت زمان مردم حقایق مختلفی رو در مورد تغذیه ی میوه ی سیب کشف کردن که منجر به شکوفایی صنعت میوه چند میلیارد دلاری شد.

لیمو اوایل به عنوان غذا و ماده ی غذایی خیلی استفاده نمی شد، این گیاه تا حدود قرن ۱۰ میلادی بطور عمده یه گیاه زینتی تلقی می شد، عرب ها در قرن یازدهم لیمو رو به اسپانیا معرفی کردن و تا سال ۱۱۵۰ بطور گسترده تر کشت و پرورش داده می شد. صلیبیونی که از فلسطین بر می گشتن لیمو رو با خود به اروپا بردن و در سراسر اروپا گسترش دادن.

بعد از اون لیمو برای بار اول در قرن پانزدهم میلادی در آشپزی مورد استفاده قرار گرفت، در اروپا بزرگترین و بیشترین کشت لیمو در جنووا انجام گرفت، لیموها در سال ۱۴۹۳ زمانی که کریستوف کلمب دانه های لیمو رو به هیسپانیولا آورد وارد فاز جدیدی شدن، فتح اسپانیا لیمو و استفاده ی اون رو در سراسر دنیا گسترش داد.

محل رویش سیب و لیمو

منشا سیب رو میگن برمیگرده به جایی مابین دریای خزر و دریای سیاه، یعنی آسیای مرکزی امروزی. البته امروزه در تمامی نقاط دنیا درخت سیب کاشته میشه، چین، ایالات متحده، ترکیه، ایتالیا، هندوستان و لهستان برای پرورش سیب در دنیا مشهورن، که در این بین چین رتبه ی ۱، ایالات متحده دوم و ترکیه رده ی سوم تولید سیب جهان رو در اختیار دارن.

منشأ لیمو بصورت واضح مشخص نیس، ولی تحقیقات علمی بسیاری به شمال غربی هند و جنوب چین به عنوان خاستگاه لیمو اشاره میکنن، میگن بیش از ۲۵۰۰ ساله که در اونجا لیمو کشت میشده و عرب ها پس از ۱۰۰ سال (قبل از میلاد) لیمو رو به سراسر خاورمیانه و آفریقا آوردن.

یک مقاله مرتبط و مفید
خواص عرق لیمو، ویتامین C، گوارش و لاغری

میگن که حدود سال ۲۰۰ میلادی لیمو به جنوب ایتالیا وارد و چند قرن بعد در مصر، سومر و بخش جنوبی بین النهرین کشت شد. هند، مکزیک، آرژانتین، برزیل و اسپانیا در تولید و کشت لیمو معروف و از میان اونا هند رتبه ی یک تولید دنیا رو داره.

خرید عمده دمنوش های گیاهی

در بحث تهیه و خرید دمنوش گیاهی، باید به این نکته توجه داشته باشین که چه گیاهانی رو به عنوان دمنوش می خرید و آیا واقعا خالص و سودمند هستن یا نه؟ با خرید عمده دمنوش های گیاهی و میوه ای از مجموعه ی ما می تونین اطمینان داشته باشین که کل دمنوش های تولیدی دارای خلوص و کیفیت بالایی هستن. برای سفارش هر گونه دمنوش با ما در ارتباط باشین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از کوکی ها استفاده می کند.